reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Zafasolkuję, ja po zobaczeniu testa a na nim II, miałam także sporo śluzu i latałam jak głupia co chwilę do łazienki patrzeć, czy nie leci krew (też obawiałam się, że zaraz nadleci @). Także wydaje mi się, że to normalne. Przecież obawiamy się o nasze kruszynki instynktownie :)
:-) Z tą karta to oczywiste, ja dzisiaj nie spodziewam się nawet badania, tylko chce żeby mi tę luteinę przepisał bo na dniach się kończy, a lepiej nie przerywać brania w tym czasie. A z bejbi co ma być to będzie.

reklama
cześć dziewiczyny

dagne: ty nie myśl i nie szukaj zajęć tyklko odpoczywaj, filmik obejrzyj, i korzystaj ze swobody i słodkiego nieróbstwa :))

fifka: ciesze sie ze oponki wyszły , ja juz bede robiłą z połowy porcju bo z całosci to mi zaduzo wychodzi - ale nie ma strachu bo wczoraj porozdawałam rodzinie :-)
Mój mi wyczytał ze na mdłości dobrze zjeść rano na czczo suchara to podobno potem nie mdli

2sweee: wszystkiego, naj naj naj z okzaji 2-giej rocznicy slubu :-) buzkiaki

lovka: a ile przytyłaś w ciazy??

zafasolkuje: o co bedziesz pytac gina, bo jak byłam to nie wiedziałm o co pytać ,i jak głupia sie na niego gapie i w głowie pustka.
Wiesz mnie boli nadal brzuch jak na okres i jak poczuje mocniejszy ból to lece do kibelka sprawdzic czy to na pewno nie @, bo to ten sam rodzaj bólu - a jak leżę na prosto na plecach to mam wrażenie ze moja skóra jest jakas za wąska na mnie i muszę na boka, ale na prawy nie mogę , tylko na lewy, noce to dla mnie koszmar.
A mnie badał, wsadził mi palucha aż zabolało no i to usg dowcipne -fuj .

Dziewczyny zaciążone czy póxniej jak chodzicie do gina to musicie siadać na fotelu i zagląda wam w "podwozie", ??

Ostatnia edycja:
Ja pamiętam ze też latałam sprawdzać czy @ nie ma.... Ciągle czułam, ze jest mokro i brzuch bolał :-( Więc tak jak pisze Dagne to normalny objaw!

Lamiav
mi to pomagało na początku. Teraz po prostu muę poleżeć i zgłodnieć. Dopiero wtedy mogę wstać z łóżka. Jak coś zjem zanim będę głodna i nie daj boze wstane za wcześnie to mam dzień z głowy...
Hm... ja nie pozwalałam tam grzebać... byłam u jednego gina to próbował... ale teraz moja to zagląda tylko wtedy jak skarżyłam sie na pieczenie.

Ostatnia edycja:
A mi po 8 latach wróciły mocne bóle mentruacyjne ;/ Ale przynajmniej czuje,że to pierwszy już taki 'prawdziwy' okres. Najgorsze to samopoczucie- mam jakąś delirkę(jak na mega kacu ;p) i wszystkim się przejmuje (na hormonach to ja nie czułam,że mam okres). Czy znacie jakieś leki, bez recepty, które poprawiają nastrój i działają uspokajająca? Ja znam tylko nervomix, ale chyba ciut za słaby..

Gratulacje Sweet z okazji rocznicy ślubu:)
Krucha- moja mama, jak jej się zbierała woda w organizmie podczas ciąży, jadła niesolony ryż- podobno bardzo wyciąga wodę. Na pewno tez są na to leki.
Zafasolkuję- jeszcze raz gratulacje :)

zafasolkuje: o co bedziesz pytac gina, bo jak byłam to nie wiedziałm o co pytać ,i jak głupia sie na niego gapie i w głowie pustka.
Wiesz mnie boli nadal brzuch jak na okres i jak poczuje mocniejszy ból to lece do kibelka sprawdzic czy to na pewno nie @, bo to ten sam rodzaj bólu - a jak leżę na prosto na plecach to mam wrażenie ze moja skóra jest jakas za wąska na mnie i muszę na boka, ale na prawy nie mogę , tylko na lewy, noce to dla mnie koszmar.
A mnie badał, wsadził mi palucha aż zabolało no i to usg dowcipne -fuj .
Ja jak się na leżąco dzisiaj przeciągałam to mnie jajnik zakuł.
Będę pytała o szczepienie na grypę, (migrena, wzdęcia, gardło, pęcherz) - czym leczyć. Takie bardzo przyziemne pytania, narazie o ciążę za dużo nie wypytam bo za wcześnie, żeby szaleć z pytaniami na drugiej wizycie jeśli nadal będę w ciąży to przygotuję inny zestaw pytań :-)

Hej Laseczki :-D widzę, że nowe wieści są :-)

Zafasolkuję- GRATULUJĘ serdecznie dwóch kreseczek :-D jej całkiem szybciutko Ci poszło :-D (zazdroszczę :-p ) Chyba powinnaś zmienić sobie suwaczek o owulacji he he ;-)

Krucha- Ciebie nie widziałam, więc witam i również GRATULUJĘ fasolczki!!! :-D

Sweet- wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy ślubu :-D spełnienia marzeń :-)

Poza tym jakie nowości? :-) Bo mam lenia i nie chce mi się czytać wszystkiego po kolei :-D

Na następnych wizytach także jest badanie na samolocie (bynajmniej powinno być) no i do 16 tyg usg dowcipne :) teraz jak chodzę, to bada na fotelu np. jak wysoko jest dno macicy i lokalizację łożyska :) ale nie wiem - mój gin jest tak delikatny że prawie tego nie czuję :) poza tym pierw aplikuje mi "coś" (pewnie na lepszy poślizg hahah:))

Zafasolkuję, ale jakie "zapeszyć"?? ja po teście wstawiłam :) a do dżina miałam jeszcze 4 tyg ;p więc ja mogłam mówić o jakimś "zapeszaniu" chociaż w to nie wierzę !! :) przecież co ma być to będzie i żaden suwaczek szyków nikomu nie pokrzyżuje! :)

Ostatnia edycja:
Na następnych wizytach także jest badanie na samolocie (bynajmniej powinno być) no i do 16 tyg usg dowcipne :) teraz jak chodzę, to bada na fotelu np. jak wysoko jest dno macicy i lokalizację łożyska :) ale nie wiem - mój gin jest tak delikatny że prawie tego nie czuję :) poza tym pierw aplikuje mi "coś" (pewnie na lepszy poślizg hahah:))
Mój do tej pory tez był bardzo delikatny i nieziemsko sympatyczny, ale w ciąży odczucia kobiet się zmieniają, więc może go dziś nie zagryzę ;-)

reklama
Do góry