reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
ten na nfz zalozyl mi w 8 tyg a pan doktor z medicovera mi nie zalozyl a polozna tez nie tylko spytala czy mam a ja mowie ze on mi niedal itd ze mam od innego z nfz to ona powiedziala ze jedna starczy choc chodze do 2 lekarzy bo jeden w medi daje skierowania bo mam je w pakiecie ale nie robi usg wiec chodze na nfz po usg i place za zdjecie 20 zl jak chce ze soba zabrac ;-) i mysle czy isc we wtorek bedzie to 15tydz i 6dzien a dzidzie ostatnio widzialam jak bylam w 13 a dzidzia w 12 a na poczatku co tydzien chodzilam no i sie stesknilam za widokiem dziecka mego ;-)

dobranoc kochane bede jutro po pracy;-)

Ostatnia edycja:
hejka;)
czy ja dobrze widzialam, zafasolkuje zaciazyla? SUUPPEERR!!! ale szczesciara no !!:)
ja sie z kolei zamartwiam bo dzis (tydzien do @) jak zrobilam siusiu to polecialo kilka kropel rozowego siusiu:( czyli sie znowu nie udalo bo to pewnie poczatek kolejnych plamien tydzien przed @ tak jak w zeszlym cyklu:(
czekam na wyniki badan hormonkow i cisne z tym do endokrynologa...
i w ogole mam jakies dziwne skurcze brzucha bol jakby to byl zoladek, ale nie biegam do kibelka tylko czuje bol dokuczliwy:( chyba jakas bakteria czy wirusem sie zarazilam bo nie mam innego wytlumaczenia.. ehh.. do dupy..

a juro mam druga rocznice slubu wiec dien spedzam z mezusiem :D

Ostatnia edycja:
Moje samopoczucie... nogi bolą :/ Puchną strasznie... Czuję się coraz większa i cięższa, brzuch mi jeszcze nie przeszkadza w podstawowych czynnościach domowych, chociaż schylić mi ciężko.

Zmoich wyliczeń wynika ze jestem w 5 tyg ciąży i moje kostki u stóp są jak baloniki... To normalne ze tak wczesnie są opuchniete??
Nie wiem nie znam się jakoś nie mam doświadczenia ;-)
Mnie za to bolą cycki, ale to kosmicznie mnie nawalają :-) jajniki i macica tak mnie ciągną jak by mi je ktoś siłą rozciągał.
Dzisiaj muszę się umówić do lekarza bo ja jestem migrenowcem i mam problemy z brzuchem i nie wiem jakie leki wtedy moge jeść.
Powtórzyłam dzisiaj test, też wyszedł pozytywny, tylko u mnie ta kreska testowa cały czas bledsza od kontrolnej.
A poza tym uśmiech z papy nie znika. Narazie powiedzieliśmy siostrze, po wizycie u lekarza powiemy moim rodzicom i teściom jak mąż będzie chciał, bo on różnie z nimi żyje.
Ok umówiłam się do lekarza i mam wizytę dzisiaj teraz muszę spisać wszystkie milion pytań, żebym niczego nie zapomniała.

Ostatnia edycja:
Sweet Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu!!
Zobacz załącznik 385690

Madziu wszystkiego dobrego z okazji Urodzin!!! Spełnienia marzeń i samych radości w życiu!
Zobacz załącznik 385691

Zafasolkuję
cieszę się że fasolka się potwierdziła! No i trzymam kciuki za wizytę!! Daj znać koniecznie co tam!! :-D

Lovka współczuje. Ja też się źle czuję... ale mnie to bardziej mdli. :confused2: Ostatnio było dużo lepiej a teraz nie wiem czemu mdłości wracają....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam poniedziałkowo :)
Matko! ja na nogach już od 7 :szok: nie mogłam zmusić się do spania. Kręciłam się, przykrywałam, odkrywałam i nic ;p
Co do karty ciąży, to jak już pisałam, jej założenie zależy od lekarza. Ja dostałam na 2 wizycie, która wypadła 12 tyg (pierwsza w 8) i po prostu uzupełnił dane z 1 wizyty informacjami, które zapisał w komputerze :) wiecie, żaden lekarz raczej nie zakłada karty na 1 wizycie, bo taka prawda, że jeszcze wszystko się może zdarzyć.
Zastanawiam się, co tu dziś robić, w sensie przydatnego :) sprzątnięte mam, pranie zrobione w sobotę, obiad mama robi... hmmm...

Zafasolkuję, ja po zobaczeniu testa a na nim II, miałam także sporo śluzu i latałam jak głupia co chwilę do łazienki patrzeć, czy nie leci krew (też obawiałam się, że zaraz nadleci @). Także wydaje mi się, że to normalne. Przecież obawiamy się o nasze kruszynki instynktownie :)

Do góry