reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Sweet: wszystkiego naj;)

zafasolkuję: trzeba być dobrej myśli, a nie "jak nadal będę w ciązy"! wszytko będzie dobrze:)

A ja dziś od rana taka zła chodzę, ze szkoda słów. @ nadal ani widu ani slychu. to już 33dc, a normalnie 28-29-30 @ jest. Nic mnie nie boli, momentami tylko.. i coś czuje, że dziś też nic z tego. Matko. Tak jeszcze nigdy nie miałam. Gdyby nie ta jedna kreska to bym miała pewne podejrzenia, a tak tylko sie denerwuję..
Jeszcze się wczoraj z moim pokłuciłam, chyba się wyrzyć musialam na kimś. Biedny moj...;-)

Ostatnia edycja:
martocha; fajnie ci ja sie tyle lat z @ bolącym męczyła to chociaz teraz sobie troche odpocznę, ja nigdy nie stosowałm zadnych tab, antykoncepcyjnych

dagne: ja jak siadam na fotel to mi sie nogi telepią, no i ten gin był dla mnie za ostry dlatego ide do innego- wiem moze jestem przewrazliwiona ale chce lekarza z ktorym nawiążę kontakt :-) i nede czuła sie swobodnie

sleepy: a moze zrób 2gi test??

mnie tez mdli, chyba wymiować nie będe bo moja mam też nie wymiotowała - to licze ze bede miała podobnie

Sweet: wszystkiego naj;)

zafasolkuję: trzeba być dobrej myśli, a nie "jak nadal będę w ciązy"! wszytko będzie dobrze:)

A ja dziś od rana taka zła chodzę, ze szkoda słów. @ nadal ani widu ani slychu. to już 33dc, a normalnie 28-29-30 @ jest. Nic mnie nie boli, momentami tylko.. i coś czuje, że dziś też nic z tego. Matko. Tak jeszcze nigdy nie miałam. Gdyby nie ta jedna kreska to bym miała pewne podejrzenia, a tak tylko sie denerwuję..
Jeszcze się wczoraj z moim pokłuciłam, chyba się wyrzyć musialam na kimś. Biedny moj...;-)
A kiedy robiłaś test? Może trzeba powtórzyć? :-)
Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona :-) ale nie głaszcze jeszcze brzuszka bo to wczesna ciąża i nie ma co szaleć różnie w życiu bywa. Jak będę około października to już co innego, choc i wtedy jest niebezpieczeństwo :)

zafasolkuje: ja powiem ci ze tez jakoś tak niepewnie podchodzę do ciązy, nie mogę uwierzyć ze sie udało i gdzies tam w głowie cos z boku mi mowi ze to sen.

A własnie sniło mi sie ze rodzę , ale miałam mały brzuch i dziecko nie chciało wyjść, okropny sen bardzo sie bałam

Zafasolkuje: to dobrze.. pozytywne myślenie to podstawa:)

Test robilam 29dc wieczorem i po pol piwka;P ale ale.. na ulotce bylo napisane jak byk, ze mozna robic o kazdej porze i % nie przeszkadzają w wyniku... i wg robilam najpierw paskowy, ale w swojej berkresnej glupocie chyba go uszkodzilam;P i biegłam po 2. a na nim wlasnie wyszla jedna kreska. powtarzac?

A własnie sniło mi sie ze rodzę , ale miałam mały brzuch i dziecko nie chciało wyjść, okropny sen bardzo sie bałam

Mi sie kiedyś śniło, że byłam w liceum chyba na wycieczce szkolnej na wsi i nagle poczulam, ze jestem w ciązy i sie zaczyna. Przeprosilam kolegów na chwile i poszłam w pole rodzic...:| generalnie trauma do dziś... :-D

Zafasolkuje: to dobrze.. pozytywne myślenie to podstawa:)

Test robilam 29dc wieczorem i po pol piwka;P ale ale.. na ulotce bylo napisane jak byk, ze mozna robic o kazdej porze i % nie przeszkadzają w wyniku... i wg robilam najpierw paskowy, ale w swojej berkresnej glupocie chyba go uszkodzilam;P i biegłam po 2. a na nim wlasnie wyszla jedna kreska. powtarzac?
Ja bym powtórzyła
zafasolkuje: ja powiem ci ze tez jakoś tak niepewnie podchodzę do ciązy, nie mogę uwierzyć ze sie udało i gdzies tam w głowie cos z boku mi mowi ze to sen.

Ja w sobotę robiłam test, a w niedziele rano jak wstałam to zaraz pędziłam do szuflady sprawdzić , czy mi się czasem nie śniło :-)
A dzisiaj mi się śniło, ze krwawiłam i dla tego tak narazie sceptycznie podchodzę do ciąży

reklama
Zafasolkujesz- jestem tego samego zdania co Dagne :-D nie masz czego się obawiać :-)

Sleepy- biedulko <głaszcze> skąd my to znamy he he ;-) ale staraj nie wyżywać się na swoim, pewnie też to przeżywa :-) Może test za wcześnie robiłaś :-)

Lamia- pewnie dużo myślisz o ciąży dlatego masz takie sny :-)

Do góry