reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mój pierwsze co zrobił po wyjaśnieniu w jakie dni najlepiej to mówił o kwasie może mu się zapomniało. Więc leć kochana czym prędzej jutro :) a z becikowym tak zrobili, że jak nie masz udokumentowanej ciąży przed 10 tyg to ci przepada.

reklama
Neciuszka ma rację z becikowym :) ogólnie to zgadzam się z tym przepisem, bo dawniej kobiety nie chodziły, albo chodziły max 2 razy do ginekologa w czasie ciąży i po porodzie wymagały pieniędzy, a to trochę nie w porządku. Dlatego rząd (pierwszy raz chyba mądrze) stwierdził, że będzie wypłacał kobietom, które dbają o ciążę i dziecko przed urodzeniem.

Dokładnie, uważam że to jest w porządku, bo nawet jak dość późno się dowiesz o ciąży to 10 tyg to i tak dużo. A dawniej tak było że szły raz czy dwa przed porodem i brały pieniążki. Ja to dziś nie wiem co się ze mną dzieje niby jajnik mnie boli rano zły humor i takie tam a chcicę mam taką że już dziś dwa razy małżyka zmolestowałam :D

kwas foliowy w zalecanej dawce jest a poza tym, beta karoten, witamina d3, kwas pantotenowy, wit e, wapń, wit b1, magnez, wit b2, cynk, wit b6, żelazo II, wit b12, wit c, wit pp, jod, biotyna i selen. A cena jest bardzo przystępna. Biorę je ponieważ poza kwasem foliowym potrzebuję koniecznie jodu, a przy okazji wiele innych przydatnych składników jest :)

Ostatnia edycja:
Krucha:jak pójdziesz po 10 tyg to becikowe szlag trafi.

Idz jak najszybciej do gin.

jade z psem nad wode bede za jakies max 2 godziny

Aga no minimum do świąt

Mijenka piernik jasny zapomniałam o Tobie małżonko. Nooo..to teraz masz okazje się wykazać w tej właśnie roli.:-D

Fifka ja będę miała wielki brzuchol to też wyjde z takiego założenia:-D
Kasia a do Londynu mi poleciał do pracy i dlatego tak mi smutnawo i w ogóle.;-)
Co tam kochana u Ciebie, może jakieś wieści nowe?

Krucha dziewczyny dobrze mówią, biegusiem po folik. Ja go biorę już prawie 3 lata

U mnie w sąsiedztwie jest małżeństwo, które ma 12 dzieci. Z czego kiklka urodzone w tym czasie, kiedy trzebabyło mieć udokumentowaną przynajmniej 1 wizytę u ginekologa... i tak ta "pani" używała w ciąży czego popadnie (alk, papieroski). Nie raz ją zataczającą się moja mama widziała, a po urodzeniu dziecka brała becikowe... i na co szło? na bank się domyślacie. Pamiętam jak z koleżanką dawałyśmy w workach tym dzieciom ubrania, bo rodzice nie kupowali. I dlatego cieszę się, że wprowadzono taki przepis. Bo przynajmniej takie patologiczne rodziny nie pragną większej ilości dzieci... z tego co kojarzę, to jeszcze teraz trzeba min 3 razy być u lekarza, w tym pierwszą wizytę do 10 tygodnia :)

Mam jeszcze pytanko.. Czy jeśli pójdę prywatnie do ginekologa i zalozy mi karte.. to bedzie sie liczyc do becikowego? moge chodzic do dwoch ginekologow?? Bo nie rozumie tego...

reklama
Do góry