reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lumiav- z tego co słyszałam najlepiej jest sie zapisać do prywatnej przychodni. Płacisz wtedy miesięcznie składkę, ale wszystkie wizyty i badania masz juz w cenie (a w ciąży badań jest od groma). Ja np. jestem w medicover. Mam tez wykupioną (od firmy w ktore pracuje) pakiet szpitalny, że poród tam będę miała za friko. Nie znam jeszcze tylko opinii na temat tego szpitala w Wilanowie.

reklama
kochana to moze zmien na inengo ginia??? ja mam tak wspanialego ze hehe az szok ze da sie do takiego lekarza chodzic i sie nie krepowac starszy facet ale naprawde oddany swojej roli lekarza zawsze nie nawet nie wiem kiedy mnie zbada zagaduje tak ze kobieta wyluzuje i juz po badaniu
wydaje mi sie ze ten twoj ginio troche nie powazny jakos nie slyszalam od zadnej kobiety w ciazy ze miala zabronione kochanie sie czy jakies lezakowanie w dniach @. no chyba ze mialy zagrozona ciaze i sama dobrze o tym wiedzialy ciaza na podtrzymaniu i takie tam ale ten wprowadzil cie w taki stan obaw tak byc nie powinno powinien cie wesprzec u rozwiac twoje obawy wszelki <tule kochana> badz dzielna i mysl pozytywnie ciesz sie fasolka a zachwile sie nie obejrzysz a juz bedziesz na wielki brzuszek pokazywac:)

Krucha gratuluję!!! Kolejna fasolka!!:-D

Lamia Twój gin nie potrzebnie cię nastraszył... to co powiedział fakt jest istotne, ale zapobiegawczo. Widocznie gość miał kilka przygód z poronieniami z powodu nie ostrożności dziewczyn dlatego teraz dmucha na zimne. Zobacz ja też plamiłam! Ba kilka razy... i co? Mały zdrowy silny i kopie już mamusie codziennie po kilka razy... Nie martw się, ale bądź ostrożna bo lepiej dmuchać na zimne. Jak to mówi mój teść, teraz poruszaj się krokiem emeryta! W drugim trymestrze będzie lżej i bezpieczniej.

Co do seksu też miałam zakaz.

A ja jestem w szku bo troszkę rzeczy u mnie w życiu się pozmieniało... Pozytywnie oczywiście! :-) Martwiłam się tą koleżanką która zaglądała mi w profil i okazało się ze odnowiłyśmy znajomość. ;-) Mały kopie już codziennie! I to jak mocno skubany... Z mężem jest super! Moje wyjścia i dodatkowe zajęcia poza domem przynoszą efekty, jeśli chodzi o nasz relację. Libido mi wzrosło i znowu zaczynamy częściej się kochać :-D Ogólnie żyje pełnią życia!!

martaocha: u mnie jakoś nie ma takiej kliniki, a bynajmniej nie słyszałm, sprawdzę zeby mieć pewnośc ,ta moja mieścina niby miasto a taaaaaaka dziura
Zafasolkuje: no to przygotuje sie ze na wieczór będziesz bez sił ,bo czerpei i bede czerpać :-)
Ael: zmienie gina , tylko mam z tym mały problem bo naprawdę nie ma u mnie wyboru
magenta:ja miałam fajnego gina, bardzo sympatyczny taki starszy pan ,ale milisi, tyle ze ona w szpitalu nie ma juz praktyki a mowiono mi zeby sobie takieg oszukać ktory jest w szpitalu bo potem to olewają przy porodzie
fifka a widzisz, mowiła mze moze ona chce sie z tobą porozumieć ,ale wiesz nie znam jej i wogóle lepiej bądź ostrozna i zachowawcza w relacjac hz nią ,bo różnie z ludźmi bywa a skoro już raz cię skrzywdziła ...
cieszę sie z mężusiem jest wszystko oki ;-)

A więc jestem już!!!! Późno bo późno ale emocje nie pozwoliły!!! :p:p Dowiedzieliśmy się a nawet widzieliśmy sami osobiście piękne, duże, dorodne jąderka i małego peniska!!!!!!! Nawet się nie spodziewałam, że tak wyraźnie będzie widać. A zobaczył pierwszy mój mąż a potem zaraz ja!! Mały tak się rozkraczył jakby wiedział co ma robić... :cool2:
gratuluje synka!! 3maj sie kochana! :-)

nowej mamie, tez gratuluje, sama bym chciala zajsc tak szybko:-)

Lamia...tylko spokojnie, wszystko bedzie na pewno dobrze...a co do np nudnosci czy innych ciazowych dolegliwosci, przeciez wcale nie jest powiedziane, ze bedziesz je w ogole miala. najwazniejsze to dbaj o siebie i o maluszka:tak:

Fifka...tak sie ciesze, ze u ciebie cudownie! buziaka od cioci prosze dac Konradkowi :*

a u mnie kochane okazalo sie, ze jednak to nie bylo plamienie, tylko @ mnie dopadl wczoraj:-( @ przyszedl 8dni przed czasem, choler.a! umowilam sie na wizyte u dobrego profesora w wwie i jakos znow sprobuje zaufac nowemu lekarzowi. moze on poradzi i wdrozy jakies nowe, dobre leczenie w koncu.
dzis ide po wyniki prolaktyny,tylko niestety pewnie beda one nie miarodajne, bo przeciez dzien po pobraniu krwi dostalam @. eh...jutro chyba jeszcze raz na pobranie musze isc, tym razem LH i FSH...moze chociaz te hormony beda w normie

Mam pytanko

Z moich wyliczeń wychodzi ze jestem w 3 tc prawie w 4tc. to kiedy mogę iśc do ginekologa?? Chciałabym żeby ginekolog potwierdził że jest w moim brzuszku jakaś fasoleczka,, :)

Bardzo się boje.. gdy zobaczyłam dwie kreseczki na testach to cała się trzęsłam.. hehe

Krucha GRATULACJE !! widać Lamia tu dzielnie fluidkuje :-)

Lamia po tyłku lać to mało, przecież jakby Cię te Staraczki dorwały to by Ci przegadały do głowy, one się starają cudują, pozycje wymyślają, leżą tuż "po" ze 2 dni w łóżku w pozycji świecy, a ta marudzi :-)
Uważaj na siebie ale bez przesady, to nie znaczy,że do II trymestru masz leżeć w łóżku i jak najmniej oddychać :-) Ciesz się ciążą, za niedługo będziesz miała dość mdłości i wymiotów Aelka o tym doskonale wie :-)

Martoocha, w ustach temperatura może się różnić nawet o 0,2 st. co w metodzie termicznej jest istotne, bo może to już oznaczać fałszywie owulacje, nie wiesz jakie miałaś temperatury przed domniemaną owu, być może miałaś w granicach 35,0-36,0 więc owszem możesz mieć już fazę lutealna, dlatego teraz czekaj cierpliwie do @ :-) ewenrtualnie bez wstawania z łóżka , siu termometr w południową stronę ciała, nie przyciskać udami termometru, bo nie słychać pikania :-) i spr :-)
jzyk6bb.jpg

Zafasolkuje dzięki,że Ci się podoba :-) ale ten cykl jesy nudziarski trochę, bo nie współżyje, to się tu śmiać ze mnie nie mogą ,że M. mnie zapłodnił i tak :-p

http://img302.imageshack.us/img302/5449/jzyk6bb.jpg

reklama
dobra już sie wzięłam w garść:-) dzieki wam jeszcze raz, ja ksie cieszę ze sie tu zapisałm, mogę wygadaćsie do woli , dostać opiep...anko i wsparcie .
jestescie kochane .
dla wszystkich BUZI

krucha: ja byłam wczoraj i stwierdził prawie 5 tydzien, ale jeszcze nic nie widac, tylko macica powiększona chyba najlepie jisc 6-7 tydzien

martocha: lux med jest u nas, po pracy póje sie dowiedziec co i jak

Do góry