reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hyhyhy
szkoda, ze tak daleko mieszkasz, bo ja tez nie mam zielonego pojęcia o papierach to bym sobie Ciebie wynajęła ;-)

No szkoda, ale zawsze służę pomocą bo napewno będziesz miała uproszczoną metodę księgowości i jak kto trochę kumaty ogarnie sam, a ty kochana skoro znasz sie na bhp i administracji to i to opanujesz bo wbrew pozorom nie takie straszne, trochę komplikacji jest jak bierzesz leasing jakiś.

reklama
No szkoda, ale zawsze służę pomocą bo napewno będziesz miała uproszczoną metodę księgowości i jak kto trochę kumaty ogarnie sam, a ty kochana skoro znasz sie na bhp i administracji to i to opanujesz bo wbrew pozorom nie takie straszne, trochę komplikacji jest jak bierzesz leasing jakiś.
Ja kilka lat temu księgowałam Tacie, to myślę, ze i sobie dam rade papiery ogarnąć. Umówiłam się z babeczką, która ma mi to wszystko wyjaśnić, a szwagrowski ma mi dać program komputerowy, który mi to sprawdzi więc może będzie ok

Dziewczyny DZIEKI naprawdęsię staram mysleć pozytywnie , staram bardzo bardzo.
A jeszcze mi sie przypomniało , zeby sexu nie było w te dni co okres przypada wam tez tak powiedział?? My zresztą od pozytywnego testu nie mamy kiziu miziu :-(
A i mam suteczki takie zamknięte, ale mowił ze sie wyciągnie, ja takie miała mzawsze, o i tyle

Ael: ty to umiesz dobitnie słowa dobrać :-)

Dziewczyny, mam pytanie- nie badałam temperatur wcześniej- i dzisiaj z samego rana mialam 36.6'C (oralnie). Jest to mój 10 dzień po owulacji i narazie ani śladu @. Czy to,że nie mam podwyższonej temp oznacza,ze nie mam fasolki? :(
A oczywiście najlepsze jest to,że śpię dwa razy więcej niż wcześniej, mam bóle głowy (jak na kacu) i delikatne mdłości no i bóle jak przed okresem (które pojawiają się i przechodzą).. ale jak znam życie to mój urojony umysł. Umiem sobie wszystko wmówić..naprawdę.

Ostatnia edycja:
kochana bedzie dobrze pozytywne myslenie to polowa sukcesu a ten ginio chyba cie tak naschizowal :/ wydaje mi sie ze tak mowil po to zebys uwazala na siebie ale jednoczesnie troche naschizowal tu nie wspolzyc w dni miesiaczki tu nie to tu nie tam to... wiadomo jestes jeszcze w poczatkowej fazie ciazy i ten czas jest najgorszy ale nie obawiaj sie kochana nie stresuj uwazaj na siebie BEDZIE DOBRZE!!!!!

Martoocha wydaje mi sie ze jezeli od poczatku nie mierzylas temperaturki to nie zabardzo masz sie teraz do czego odniesc bo nie wierz jaka mialas tempke na poczatku cyklu. ja np mam przed @ zawsze ok 37,2 itp zawsze wysoka i mam ja tak do konca @ pozniej spada na 35,7 i w gore

Ostatnia edycja:
martaocha: wiem jak to umysł potrafi sobie wmówić wszystko , jest mtego doskonałym przykładem :-) kochana dzisiaj cię nie pocieszę , dzisiaj jestem energetycznym wampirem ,potrzebuję wasze energii , i będę was wysysać

magenta: no właśnie jakoś mnie te ngin przestraszył, oczekiwałm od nieg opozytywniejszych zdań tzn. rozczarował mnie, tym bardziej ze wszyscy mówili ze on taki miły, delikatny i wogóle człoweik nie lekarz taki wspaniały, nawet jeszcze na korytarzu baby gadały o jego wspaniałości , a on mi palucha tak wsadził ze mnie zabolała i było juz tylko gorzej,
oku opanowuję sie i juz nie gadam głupstw

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam pytanie- nie badałam temperatur wcześniej- i dzisiaj z samego rana mialam 36.6'C (oralnie). Jest to mój 10 dzień po owulacji i narazie ani śladu @. Czy to,że nie mam podwyższonej temp oznacza,ze nie mam fasolki? :(
Ja nie mam pojęcia jak to jest, dopiero zaczęłam mierzyć tempkę po owulacji, więc nie mam porównania, podobnie jest u mnie z szyjką. Nie wiesz jaką miałaś temperaturę wcześniej więc ten wynik to żadna informacja. Ja dzisiaj coś sprawdziłam jak się tempka zmienia. 6:10 rano 36,7 wstałam zrobiłam sniadanie pospacerowałam po domu 7:05 temperatura 37,2 - SZOOOK takie skoki

dzisiaj jestem energetycznym wampirem ,potrzebuję wasze energii , i będę was wysysać
ssij ile chcesz, ja mam dzisiaj tyle niespożytej energii, że najchetniej bym ze dwa razy na rekach po pokoju przeszła.

Ostatnia edycja:
reklama
Ael: ty to umiesz dobitnie słowa dobrać :-)

Bo wariujesz, więc trzeba Cię do pionu ustawić. Ciąża to fajny okres a nie 9 miesięcy tracenia nerwów z powodu wyimaginowanych problemów.
A gina zmień, bo zabroni Ci nawet siusiania w domu, tak byś ciągle leżała. Pierwsze słyszę, żeby nie kochać się w dni przypadające na @. Póki brzuch mocno Cię nie boli i nie ma żywego krwawienia jest dobrze.

A oczywiście najlepsze jest to,że śpię dwa razy więcej niż wcześniej, mam bóle głowy (jak na kacu) i delikatne mdłości no i bóle jak przed okresem (które pojawiają się i przechodzą).. ale jak znam życie to mój urojony umysł. Umiem sobie wszystko wmówić..naprawdę.

Z taką temperaturą raczej małe szanse, niestety. Poza tym pamiętaj objawy na @ i fasolkę się niemal identyczne. Więc nie warto do końca tak pokładać wiary nad takimi symptomami.

Do góry