reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

a u mnie kochane okazalo sie, ze jednak to nie bylo plamienie, tylko @ mnie dopadl wczoraj:-( @ przyszedl 8dni przed czasem, choler.a! umowilam sie na wizyte u dobrego profesora w wwie i jakos znow sprobuje zaufac nowemu lekarzowi. moze on poradzi i wdrozy jakies nowe, dobre leczenie w koncu.
dzis ide po wyniki prolaktyny,tylko niestety pewnie beda one nie miarodajne, bo przeciez dzien po pobraniu krwi dostalam @. eh...jutro chyba jeszcze raz na pobranie musze isc, tym razem LH i FSH...moze chociaz te hormony beda w normie
mnie znów dzisiaj brzuch pobolewa i muli i latam do kibela sprawdzać, czy mnie krew nie zalewa
jak tak dalej pójdzie to mnie z nerwów zaleje

reklama
Krucha gratuluje!!! "Miałyśmy tu taki zastój, że czas najwyższy żeby fasolki się posypały jedna za drugą :-)

Lamia nie panikuj!!! ja też się strasznie bałam co mogę robić a czego nie ale uwierz mi, że z biegiem czasu wszystko weźmiesz na wyczucie... sama dojdziesz do tego ile możesz podnieść żeby nie było za dużo, wiadomo: najlepiej jak najmniej dźwigać ale czasami się nie da :/ jeżeli chodzi o te pierwsze badania to u mnie w laboratorium zapłaciłam około 80zł z tego co pamiętam ale miałam jeszcze na grupę krwi + przeciwciała a samo to badanie kosztowało 32zł ale dla pocieszenia to tylko te pierwsze są takie drogie bo jest ich dużo. Teraz za rutynową morfologię + mocz płacę 16 zł więc nie taki majątek.

Fifcia cudowne wieści :) bardzo się cieszę :0
Krucha gratulacje :) nadzieja dla nas, że i my zafasolkujemy
zafasolkuję jedno z drugim nie ma nic wspólnego :) możesz być vatowcem na rczyałcie i na kpir a to które jest korzystniejsze to zależy od tego jakie koszty będziesz ponosić w związku z twoją działalnością.

Kolega obrobiony pieniążki zarobione :) teraz jeszcze musi głupa rżnąć w skarbówce i zapłacić zaległy podatek z odsetkami

a jakie witaminy w I trym, brałyście bo mi kazał odstawic kwas foliowy i brać femibion natal 1

Ja brałam kwas foliowy do końca I trymestru a od II biorę witaminki falvit mama

A teraz ja trochę powariuje i poproszę o jakieś otrząśnięcie!!! Mój lekarz to typ, który nic nie mówi póki nie jest pewny w 100% i jednocześnie, żeby nie stresować pacjentki (z jednej strony dobrze, z grugiej źle). Więc na każdej wizycie przepisuję mi duphaston i nie mówi po co, ja tam nigdy nie pytałam ale mój mąż wczoraj zadał mu to pytanie i usłyszeliśmy: "żeby Pana chłopczyk dobrze się rozwijał". No ale jak wiem nie wszystkim to przepisuje bo moja bratowa też do niego chodzi i tego nie bierze. Poza tym od ost wizyty ciągle się pyta czy umówiłam się na badania połówkowe (a nie są chyba obowiązkowe - tak mi się przynajmniej wydaje). Sama w życiu bym o niczym nie pomyślała ale mój K zasiał we mnie pewną nutkę niepewności... że może coś tam podejrzewa... :-( co o tym myślicie????

Fifcia cudowne wieści :) bardzo się cieszę :0
Krucha gratulacje :) nadzieja dla nas, że i my zafasolkujemy
zafasolkuję jedno z drugim nie ma nic wspólnego :) możesz być vatowcem na rczyałcie i na kpir a to które jest korzystniejsze to zależy od tego jakie koszty będziesz ponosić w związku z twoją działalnością.
koszty: dojazdów, materiałów, telefonów,

zafasolkuje ciebie boli brzuch a mnie nie a i tak szaleje i co chwile biegam patrzec czy nie palmie czy @ sie nie zaczela:/ swiruje dziisaj:p
Ja niby zgodnie z 28 dniowym cyklem powinnam dostać @ 28 sierpnia, ale ostatnio dostałam 2 dni po odstawieniu luteiny, więc jak teraz będzie podobnie to dostanę @ 26. Tak czy siak nigdy mnie 5 dni przed @ brzuch nie bolał, a w tym cyklu organizm szlaje. A ja z obawy, ze wyjdę z plamami na tyłku co 30 minut latam do tualettt czy aby wszystko ok :-)

kurcze zapomniałam założyć łańcuszka i jakoś tak się dziwnie czuje, co chwile się za szyje łapie, jak bym miała tik nerwowy ;-)

reklama
Ale olewka... :(

Mag a na co Ty czekasz z tym testem????? :p przecież wg suwaczka to już następna owulacja lada chwila a Ty jeszcze nie wiesz czy fasolka u Ciebie zagościła czy nie...

Do góry