reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

ma_dgalena: ja nie weim co to za lek ktory ci przepisał, a codo badania to skoro mówił zeby zrobićto może zrób, pojdziesz z wynikiem i bedziesz miała z głowy,

reklama
mi ostatnio cykl sie przesunal na 26 dniowy bo nie bralam olejku z wiesiolka teraz go znowu bralam i powinnam miec 28 cykl bez zmian owulke mialam miedzy 13 14 dniem cyklu sprawdzone na testach owu i bolach jajnikow i zawsze moja faza trwala 14 dni a teraz @ sie spoznia narazie 1 dzien :) ale czas pokaze jak do wieczora jej nie bedzie to kupie tescik po pracy:p albo w polsce zatestuje:p

! dzien po terminie @ suwaczek musze zmienic bo cos mi sie pokrecilo z nim troszke:p a magdaleno z tym testem czekam bo sie boje kolejnego rozczarowania:p wyjdzie mi 1 krecha i bedzie ryk:p

Ostatnia edycja:
Magd.a- dzięki za wszystkie informacje. Myślisz,że najlepiej mierzyć temperaturę w szyjce macicy? Czy to najbardziej odpowiednie? Jeśli dostanę okresu, będę badać tempkę codziennie. W ogóle widziałam fajne programy w internecie typu: owulator. Można wpisywać wszystkie 'spostrzeżenia'. Chociaż mam cichutką nadzieję,że @ się nie pojawi.. oby się nie pojawiła.. Test zrobię 2 września- to będzie 40 dzień cyklu, a 18 dni po owulacji (którą wykazał mi test LH-chociaż, też słyszałam ze mozna miec pozytywny LH a nie mieć owulacji..)

Mierzenie w pochwie jest najbardziej wiarygodne :-) co do testów owu, ja ich nie stosuje i nie wiem czy będę stosowała :-) ale one są pozytywne jak kreska testowa jest ciemniejsza niż kontrolna :-) no i owulacje można potwierdzić tylko poprzez monitoring cyklu :-) test możesz wykonać już w dniu spodziewanej @ :-) czasami dziewczyny robią w 10 albo 12 dniu, ale lepiej nie robić, bo może się okazać,że ciąża była biochemiczna i wraz z @ została wydalona.

Trzymam mocno kciuki :-)

Dzięki bardzo :) Co prawda nie staram się długo o dzidzie, bo dopiero od tego cyklu (chcialam wczesniej porobic badania i kwas foliowy), ale mocno się nastawiłam..mimo,że to głupota i tak się nie powinno- ale nie umiem tego kontrolować..moze dlatego ze to pierwszy raz ;).

Dzięki bardzo :) Co prawda nie staram się długo o dzidzie, bo dopiero od tego cyklu (chcialam wczesniej porobic badania i kwas foliowy), ale mocno się nastawiłam..mimo,że to głupota i tak się nie powinno- ale nie umiem tego kontrolować..moze dlatego ze to pierwszy raz ;).
Ja skończyłam na początku czerwca brać pigsy i zaczęłam brać kwas foliowy i planowaliśmy że zaczynamy robotę od września, ale ja się tak w lipcu nakręciłam, że jak zobaczyłam @ to mało obłędu nie dostałam. Teraz nie licze na fasolkę bo się nie przyłozyliśmy, woleliśmy zaszaleć na wypadzie rodzinnym :-). A od września to już pełna strategia zostanie opracowana, a plan wykonany ;-).

reklama
Witam i zdrowie pytam :-)
Marta jeśli chodzi o owu mam testerek na ślinę :) fajna sprawa. Z tego zauważyłam działa :)

Jestem po 1 dniu starań w dni płodne :) Dzisiaj mi pokazało że jest owulka :) Mam nadzieję że tym razem się uda :D Życzcie Powodzenia :cool2:

Ael na kiedy masz termin? Bo brzuszek co raz ładniejszy :)

Do góry