reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
magda: a mozna brać nospę? sama już nie wiem , ale męczy mnie to, żeby szybciej był wtorek, to juz moze cos bede wiedziała,
A wiecie ile czka sie na wyniki z badania krwi?
Karol: przykro mi ze negaty., moze tez idz do gina, to sprawdzi i powie co ci jest

No to zrobiłam test dziś rano. I wyszedł negatywny. A leci coś tylko, że bardzo bardzo mało tego jest. I piersi mnie bolą przy dotyku i nie tylko. Ja już nie wiem co to może być... :szok::-(

Karola zmierz sobie temperature
na forum nauczylam sie ze po zaplodniemu temp jest wyzsza wiec moze to da ci obraz sytuacji
jak czulego testu uzywasz? moze mimo ewentualnej ciazy masz za niski poziom hormonow? moze jakies odstep od reguly stanowisz?
albo po prostu zmienilas tryb zycia, czy jakas dieta nowa, zmiana klimatu albo stres i przemeczenie,jakies leki nowe? i w tym cyklu @ masz po prostu taki skapy..
na Twoim miejscu poszlabym do ginka i to sprawdzila szybko

magda: a mozna brać nospę? sama już nie wiem , ale męczy mnie to, żeby szybciej był wtorek, to juz moze cos bede wiedziała,
A wiecie ile czka sie na wyniki z badania krwi?
Karol: przykro mi ze negaty., moze tez idz do gina, to sprawdzi i powie co ci jest

na betke czeka sie kilka godzin :)
jak ja kiedys robilam to poszlam prosto od ginka ok 10 a po 13 juz mialam wyniki do odebrania, kosztuja jesli dobrze pamietam cos kolo 25zl

No i wróciłam od gina i niestety się mega rozczarowałam..
To że nie ma upragnionej fasoleczki to jest jedna sprawa.. Lekarz stwierdził u mnie niedobór progesteronu (mam nieregularny cykl) i jak wezmę luteinę to @ przychodzi a jak nie wezmę to nie. Lekarz powiedział że nie było najmniejszych szans na zajście w ciąże bo w połowie cyklu się blokuje z braku progesteronu i koniec. Ale nadzieja jest, kazał mi w każdym cyklu od 16 do 25 dnia brać luteinę dwa razy dziennie. Powiedział, że dzięki temu wszystko mi się ureguluje i wtedy może powstać fasolka. Na koniec powiedział z uśmiechem "daje Pani 3 cykle i przyjdzie do mnie Pani z 2 kreskami" :) Lekarz jest na prawdę ok i leczę się u niego już kilka lat.
Jest mi strasznie przykro bo leczę już wysoki poziom prolaktyny żeby mieć dzidziusia a teraz jeszcze doszedł progesteron :(
Jak do pół roku nie zajdę ciąże to mam się zgłosić na szczegółowe badania eh ..
A problem z progesteronem mam dzięki tabletkom anty które brałam 3 lata, od marca tego roku nie biorę.
Jak nie chciałam mieć dziecka to brałam tabletki żeby nie przydarzyło się a jak bardzo bym chciała to nie mogę bo sobie tabletkami zawaliłam..
To niesprawiedliwe :(

swet: dzieki bardzo

natkusia przykro mi ze musisz brac elki i ze nie ma fasolki, ale moze bedzie tak jak moi twoj lekarzi za trzy miesiące bedziesz szczesliwa przyszło mama:))-zye ci tego z całego serca

Ostatnia edycja:
reklama
Natkusia nie załamuj się... jeszcze wam się uda. Ale jeśli juz teraz obserwujesz jakies zaburzenia to może warto zrobic sobie za wczasu badania hormonalne...

Ja tez myslałam, że nic mi nie jest i łatwo uda mi sie zajść w ciążę, ale jak sie okazało jest to trudniejsze niz przypuszczala. najpierw odstawiłam tabletki i dałam sobie 3 miesiące na dojscie do siebie. po tych trzech miesiącach tez zaczeły mi sie problemy z @ i tez brałam lutke na wywołanie. No i teraz mija rok jak sie staramy i fasolki nie ma, wiec dostałam skierowanie na badania i co sie okazało... że cały rok byłam niepłodna, bo nie miałam owulacji, bo... mam PCO. A to jest choroba genetyczna i tabletki nie mają tu nic do rzeczy, wręcz dzięki nim miałam regularne @ i być może tez dzięki temu nie dostałam raka szyjki czy śluzówki. A i leczenie tez polega na braniu tabletek anty... więc nie załamuj sie, tylko cierpliwie staraj :) a będzie dobrze wszystko... zobaczysz :)

Do góry