reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

cześć dziewczynki:-D
doczytałam coś o szyjce... ja robię tak, że jak nie mogę dosięgnąć tego czegoś twardego tzn, że jest wysoko a ja mogę i jest miękkie to nisko;-)

reklama
Wiem, wiem, że cuda się w tych kwestiach zdarzają... dlatego nadzieja mnie nie opuszcza... czasem jest jej po prostu troche mniej, gdy mam zły dzien. A najgorsze są te nerwy... bardzo łatwo mnie zdenerwować, a jako że staram się nie pokazywac tego po sobie, to tłamsze w sobie i czuje jak mi gula narasta. i niestety ciężko jest zrzucić z siebie te negatywne emocje. tak jak normalnie do tej pory łatwo zapominałam, że mnie ktoś wkurzył, tak teraz długo jeszcze trzesie mnie w środku...

Ale jesli jest nisko ta szyjka to co znaczy? lub wysoko...

OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

Jako podpowiedź dodam, że szyjka leząca nisko da się bez problemu zdiagnozować, gdy leżąc wysoko - jest trudna w dosięgnięciu Jej.
Miękka jest wtedy, gdy odczuciem przypomina dotyk naszych ust a twarda wówczas, gdy kojarzy nam się z czubkiem własnego nosa.

hehe no to już wiem... uświadomiłyście mnie :-D dzieki :-D

Ale skoro ja nie mam owulacji, to pewnie u mnie w żadnej fazie szyjka nie będzie miekka... prawda?

Ostatnia edycja:
ja też dziękuję za uświadomienie :) nie wiem jak to zabrzmi rzeczywiście jest twarda i zamknięta ;) czy wysoko nie wiem bo kiedyś mi powiedział gin że mam odrobinę obniżoną macicę

U mnie dziś pięknie słoneczko świeci :-D aż chce się wstać z wyrka :-D chociaż i tak wstałam dopiero przed 11 :-p a muszę się Wam przyznać, żem na urlopie właśnie :-D

Atan- jej dopiero po fotkach porównawczych widać jak się dzidzia w brzusiu rozwija :-D cudeńko :-)

Ael- aaa jak :-D trza chłopa męczyć, choć On ostatnio zadziwiająco chętny jest :-D szepnę mu słówko a ten już zwarty i gotowy :-p He he no słyszałam, że na kosmetyce trza człowieka trochę znać :-D aaaaa Tobie fotografia się marzy :-D witaj więc w klubie, tylko mi trochę brak odwagi na jakiś kursik :-p poza tym chciałabym zrobić kursik na instruktora jazdy konnej :-D Oooo mniam, mniam fluidki słodziutkie :-D

Konstantynopolitanka- tyle zajęć masz i jeszcze czas znajdziesz na myślenie? :-p zapomnij o tym na chwilkę, za zobaczysz efekty ;-) (tiiaaa wiem, że łatwo się mówi) :-) Zmobilizuj troszkę swojego mena i będzie dobrze :-D trzymam &&&& :-)

Neciuszka- ale obudzisz go? :-D Ooo to bardzo dobrze (pewnie mi się kiedyś przyda :-D ) a macie str. inter.? :-D

Zafasolkujesz- ja niestety nie pomogę, bom się na tym nie znam :-(

Natkusia- witaj :-) trzymam &&&& :-D

Fifka- bidulko :-* ja się oferuję jak Ael- chętnie zafasolkuję i zabieram od Ciebie te mdłości :-D na pewno nie zagłodzisz dzidzi, nie bój się :-) staraj się przegryzać cosik sobie i pij co byś się nie odwodnila :-) i…ZABRANIAM CI SIĘ MARTIWĆ!!!!! Jak masz wątpliwości to dzwoń, pytaj się, ale się nie martw :-)

Sil- aaaa wymorduj te bestie krwiopijcze ;-) a kąpanie psa to mordęga dla kogo? Ciebie, czy pieska? :-D

Monis- życzę szybkiego przejścia na urlopik :-D i efektywnego wypoczynku :-D iiii przeprowadzaj się do swego własnego domku :-D

He he a ja z tą szyjka też nie ogarniam i nie sprawdzam co z nią i jak :-p

f6509a789b1a59c1.jpg

300px-

Strona internetowa się będzie robić jak dopadnę brata ciotecznego :] chcę teraz allegro uruchomić sklep. ale tak ogólnie to mówisz co chcesz i robimy :)

A pewnie że go obudzę tylko jeszcze troszkę dam mu pospać bo dziś znów na 12 h idzie a kiedyś ze zmęczenia zasnął za kierownicą i miał wypadek.

reklama
Truskawcia, mordęga dla mnie, bo ona jak tylko ją spłuknę to wyłazi z wanny, a dziś trzeba było po praniu wstępnym powtórzyć :p no i potem mam łazienkę do mycia, bo nie zdążę jej nigdy wytrzeć, nim się otrzepie :p

Idę na polko, tak cudnie jest i mam książeczkę :)

Do góry