reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Zafasolkuję, super :) a ja muszę okąpać psa.... Ale kąpanie psa to jest mordęga.... Ale śmierdzi... i mam konflikt :p
I musze włączyć raida w pokoju i się ewakuować, bo mamy masę komarów i mnie pogryzły, a ja jestem uczulona :(
Mój pies zażywał kąpieli wczoraj, a że to owczarek niemiecki to i ja z nim zażywałam
też jestem uczulona na jad wszelaki dlatego u mnie siatki w oknach w każdym pomieszczeniu i rajd w gniazdku wieczorem przed snem to prawie rytuał.

zafasolkuje: a jaki rodzaj działalności bo nie doczytałam :) wybacz

Naktusia to trzymamy &&&&&&&&& zeby to była fasolka :-)
Ja mam uprawnienia BHP, PPOŻ, ADR i działalność ma być związana z tym zakresem, szkolenia + doradztwo.

Sil nic nie wchodzi... wczoraj nawet kisiel poszedł... a teraz zjadłam tą kaszkę i też mi strasznie niedobrze... wczoraj teść zażartował "Emilka ty będziesz tak chudła, aż zapadniesz się w sobie i znikniesz." Bo ja znowu schudłam... Jak nie wymiotuję to mam żołądek ściśnięty i jem jak wróbelek.... i nie, nie dam rady rozciągnąć żołądka bo to właśnie kończy się takimi dniami jak wczoraj czy dzisiaj...

Jestem załamana... Jade teraz do gin po zwolnienie to przy okazji zapytam może o tą moją wagę... boję się że nie donoszę ciąży...

ojj nie lam sie kochana:*
jedz duzo takiego zarcia na "mase" ... kurczaka, banany, ryz
zapytaj sie dr czy mozesz jesc odzywki proteinowe jak kulturysci? wkoncu to sa zdrowe suplementy diety i moze jakies bialko serwatkowe w formie milk-shake kazdego dnia ci wystarczy albo chociaz uzupelni niedobory, wkoncu jedn ataka szklanka zaspokaja jakies tam dzienne zapotrzebowanie...

fifka: a moze co ci gin przepisze na zwiększenie apetytu , bo przeciez musisz dostarczac wartości odżywcze do organizmu , a ile przytyłas w ciąży

Na forum ciężko, też szukałam.. Najlepiej przekieruj się do wujka googole tam na pewno coś znajdziesz. Sama szukałam nie raz bo od kilku lat walczę z wysokim poziomem prolaktyny.

a powiedz jak ja zwalczasz?

a może wiesz w jakim dniu cyklu powinnam zbadac progesteron?
progesteron 21 dnia cyklu , prolaktyne 3 dnia cyklu - ale to chyba przy 28dniowym cyklu

a ja dzis mam takie piekny sluz ze ho ho
wiecie co, nigdy swojego organizmu tak nie obserwowalam, w zasadzie dzieki forum zwrocilam uwage i tyle nowych rzeczy sie ucze o sobie:))
dzis wg kalendarza mam bardzo plodne dni i faktycznie zauwazylam rano sluz jak bialko kurze, gesty, przezroczysty, ciagnacy sie na kilka cm :) oj bedzie szalenstwo pozniej:D:D:D

a ja cos od Neci podpatrzylam i wiecie co? nie bardzo chce mi sie robic testow owu.. jakos tak fajnie bez codzienniego sikania i sprawdzania, po prostu patrze na moj magiczny kalendarzyk, obserwuje sluz, dbam o sexik co 2 dni... i co mi z tego testu owu skoro bawimy sie regularnie i albo sie uda albo nie:) i jakos tak przyjemniej i milej odrazu jest :)
w poprzednim cyklu wyraznie czulam gdy mialam owulacje, bolal mnie brzuch i jajniki, wiec tym razem napewno tez zauwaze :p

Ostatnia edycja:
Jestem załamana... Jade teraz do gin po zwolnienie to przy okazji zapytam może o tą moją wagę... boję się że nie donoszę ciąży...
Ja swego czasu odchudzałam się dość ostro i brałam suplement diety. I ta babeczka, która mnie odchudzała właśnie była wtedy w ciąży i miała takie problemy jak Ty i ona brała tez te suplementy, bo były one wysokobiałkowe i w jej przypadku powodowały utrzymanie masy ciała i zatrzymanie mdłości. To były takie koktajle proteinowe. Nie wiem czy mogę podać nazwę tej firmy z którą się odchudzałam.

zafasolkuje, : fajnie , że otwierasz swój buznesik, zawsze to usiebie, my z moim też myslimy, ale na tym sie konczy bo w moim mieść to juz wszystko jest a że to taka dziura, na zadupiu (na moich terenach największe bezrobocie), to nic nie wymyslilismy, oprócz sprzedaży na allegro takich sprzętów sportowych, skakanki, pasy neoprenowe, masażery i tp. ale cienko nam to idzie .

Sil nic nie wchodzi... wczoraj nawet kisiel poszedł... a teraz zjadłam tą kaszkę i też mi strasznie niedobrze... wczoraj teść zażartował "Emilka ty będziesz tak chudła, aż zapadniesz się w sobie i znikniesz." Bo ja znowu schudłam... Jak nie wymiotuję to mam żołądek ściśnięty i jem jak wróbelek.... i nie, nie dam rady rozciągnąć żołądka bo to właśnie kończy się takimi dniami jak wczoraj czy dzisiaj...

Myśl tylko pozytywnie! To jest teraz najważniejsze i pij dużo płynów żeby się nie odwodnić. Tule z całego serca żeby było dobrze <tuli> :*

Staramy się drugi cykl więc to dopiero początek ale nadzieja jest :)
Najbardziej intryguje mnie temp ciała, od kilku dni waha się między 37-37.4, dodam że przeziębiona nie jestem. No ale lepiej się nie nakręcać.. Tym bardziej że testy tak wychodzą. Zobaczę po wizycie, na pewno zdam relację :) Trzymajcie kobitki kciuki!

reklama
zafasolkuje, : fajnie , że otwierasz swój buznesik, zawsze to usiebie, my z moim też myslimy, ale na tym sie konczy bo w moim mieść to juz wszystko jest a że to taka dziura, na zadupiu (na moich terenach największe bezrobocie), to nic nie wymyslilismy, oprócz sprzedaży na allegro takich sprzętów sportowych, skakanki, pasy neoprenowe, masażery i tp. ale cienko nam to idzie .
Ale tylko tym się zajmujecie?
Ja pracuje na etacie, a to tak dodatkowo. Zmień sobie suwak na ciężarny a nie owulacyjny jakiś ci tam wisi ;-)

Do góry