reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

ech... a my nie mamy czasu i siły. Zwyczajnie. Wczoraj do 23 zajmowaliśmy się Mnóstwem Niezbędnych Spraw, a potem po prostu padliśmy. Dzień wcześniej to samo. Już ja widzę, jak my cokolwiek zmajstrujemy :/
Strasznie mnie to wkurza, ale tempo naszego życia jest po prostu koszmarne.

I jak tu mieć dziecko? Jeśli nie mamy czasu, żeby je robić, to tym bardziej na jego wychowywanie :(

reklama
ech... a my nie mamy czasu i siły. Zwyczajnie. Wczoraj do 23 zajmowaliśmy się Mnóstwem Niezbędnych Spraw, a potem po prostu padliśmy. Dzień wcześniej to samo. Już ja widzę, jak my cokolwiek zmajstrujemy :/
Strasznie mnie to wkurza, ale tempo naszego życia jest po prostu koszmarne.
U nas ten sam problem, ale ja cały czas liczę, ze w końcu się uda, musi się udać ;-)
Chce zrobić na własną rękę badania na prolaktynę i progesteron i nie wiem kiedy się na to udac. Jutro ide na prolaktyne bo to 20 dc, ale co z tym progesteronem.
Możecie mi powiedzieć co powoduje branie luteiny?

Ostatnia edycja:
witajcie, ja już w pracy jestem od 6.35 bo musiałam dzisiaj jechać autobusem i wstałam o 5.45, więc usypiam i padam na twarz.
Neciuszka: to chyba ty pytałas o ten ciazowy pamietnik, ja bym chciał zeby był gruby, w twardej okładce, w srodku z jakąś kieszonka, do ktorej mozna by włozyć jakieś papierki, i kolorowe karteczxki w środku ale puste, bez rozdziałów, ewentualnie pierwsze strony do wypełnienia podstawowych danych dla osoby ktora wypełniai jakies ciązowe sprawy,ale najlepiej to samemu wypełniać i po swojemu rozmieszczać wpisy - tak ja sobie mysle, ze taki bym chciala.

wczoraj juz moja teściowa sie dowiedziała ze bedzie babcia po raz czwarty , no i nakazał mojemu zeby był bardzo grzeczny i żeby mnie nie denerwował :)), ale nie musiał tego mówic bo moj jest bardzo grzeczny, bynajmniej na razie.

no, muszę zaraz zabraćsie za kserowanie, moze mnie to trochę rozrusza
Aten piękny brzuszek , rośnie rośnie :))

Zafasolkuje i konstanty: napewno się uda tylko wszystko musi sie zgrac w czasie , trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aby to zgranie było jak najszybciej :))

Ostatnia edycja:
Kurcze szukam czegoś o nadmiarze i niedoborze prolaktyny i progesteronu i na tych forach sa takie cuda po pisane, ze się to w głowie nie mieści

Na forum ciężko, też szukałam.. Najlepiej przekieruj się do wujka googole tam na pewno coś znajdziesz. Sama szukałam nie raz bo od kilku lat walczę z wysokim poziomem prolaktyny.

Witam porannie :) Luteina to generalnie progesteron, czyli pomaga podtrzymać ciążę, a w cyklu pomaga zagnieździć się jaju. Dokładniej przygotowuje śluzówkę do zagnieżdżenia. Tak w skrócie bo ma masę funkcji.

nie miałam tego badania. słyszałam rożne wersję: że podczas miesiączki, że obojętnie kiedy, że 13 dnia cyklu. Tak więc nie chce wprowadzać Cię w błąd.. Może któraś z kobitek się odezwie jeszcze albo poszukaj w necie.

reklama
Hej dziewczyny!!

Wczorajszy dzień inną mi pod znakiem sedesu... praktycznie nic nie jadłam a jak już coś to wymiotowałam jak kot.... jestem na siebie wściekła bo dzieciaka w cholerę zagłodzę... :wściekła/y: Dzisiaj na siłę wciskam kaszkę niemowlęcą i znowu mnie mdli... mnie w cholerę do szpitala położą i nas oboje będą kroplówkami dokarmiać...

Eh ktoś mi streści co się wczoraj działo? Byłam tylko przy tym jak u Lamii wyszedł pozytywny test ciążowy. (jeszcze raz gratuluję). Coś jeszcze się działo?

Do góry