reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sil powiem Ci na moim doświadczeniu :-)

Pudrom mówię nie :-) i u żadnego dziecka się z tym nie spotkałam :-)
Kremy to sobie możesz wziąć przeciwodparzeniom i Sudocrem albo Linomag ( ale pewnie w wyprawce w szpitalu dostaniesz dosyć duże próbki)
Oliwki będzie Ci potrzebna na ciemieniuchę, chociaż słyszałam, też różne opinie na temat ciemieniuchy :-) a Oliwkę i tak możesz używać do smarowania sobie brzucha, piersi nóg ;-) więc zawsze Ci się przyda :-)

reklama
Właśnie do tego używam oliwki :) choć ostatnio mam kokosowy balsam z Yves Rocher to oliwka poszła w odstawkę :p

Nie wiem co sobie zrobić do jedzenia, bo mój przyjedzie późno i obiadu nie robię...

Ael, dzięki bardzo :* jutro z samego rana robię test :) Jesteś Kochana :*

Jaka tam kochana, po prostu służę radą :-)

Konstantyna, normalnie wywiało Cię nam. Bardzo się cieszę, że podjęłaś taką decyzję, wszystko na luzie, wyjdzie nawet lepiej :-D

Moja siostra poradziła mi by kupować właśnie kosmetyki bezzapachowe. Nie polecała mi właśnie sudocremu, jak zobaczyła w torbie z usg z początku lipca próbkę tego kremu.

a czy zamiast oliwki mozna używać balam, czy jakies składniki nie przenikna przez skórę, ??
a co do oliwki to jka bambino, g&g czy jakas z sieciówek np. rossman?

nie wiedział mze w szpitalu daja jakies wyprawki, a co w nich jest?

a co ze szkołami rodzenia czy ktoras z was chodzi,.? od ktorego własciwie miesiaca sie chodzi?

Ostatnia edycja:
a czy zamiast oliwki mozna używać balam, czy jakies składniki nie przenikna przez skórę, ??
a co do oliwki to jka bambino, g&g czy jakas z sieciówek np. rossman?

nie wiedział mze w szpitalu daja jakies wyprawki, a co w nich jest?

a co ze szkołami rodzenia czy ktoras z was chodzi,.? od ktorego własciwie miesiaca sie chodzi?
ahhahhahha zwolnij masz czas na to wszystko jeszcze kilka miesięcy przed Tobą :-)

zafasolkuj: oo dobrze ze jestes, jak tam racuchy ci wyszły, jak dobre to podaj przepis bo ja bym dzisiajzjadła,
oj wiem ,wiem, ze mam czas, ale az sie we mnie wszystkie komórki otwieraja z podekscytowania:))

lamia :) hhehe pewnie zachowywalabym sie tak jak ty :D Taka radosc plynie z tych twoich postow ze siedze przed komputerem w pracy i sie usmiecham :)) hehe

Lamia, dla dziecka oliwka, dla Ciebie może być balsam, ja jadę na zmianę na oliwce i balsamie :)

Ja się do szkoły rodzenia w październiku wybieram, bo wtedy mój będzie miał czas. A co do wyprawek, ja przy wizytach na badaniach dostaję też próbki, mam już6 butelek itp i po porodzie też dają.

reklama
zafasolkuj: oo dobrze ze jestes, jak tam racuchy ci wyszły, jak dobre to podaj przepis bo ja bym dzisiajzjadła,
oj wiem ,wiem, ze mam czas, ale az sie we mnie wszystkie komórki otwieraja z podekscytowania:))
1/2 kg maki, 1 jajko 50 g (1/2 większego opakowania) drożdży świeżych. Szczypta soli, 2 łyżki cukru. Mleko letnie 1,5-2 szklanki.
Ja drożdże rozpuszczam z cukrem w 1,2 szklanki mleka. Mąka + jajko + sól + rozrobione drożdże + szklanka mleka mieszam razem i później jak za gęste to dodaje jeszcze mleka. Mi wczoraj wyszły 2 szklanki mleka. Całość odstawiam na jakieś 15 minut no i wykładam na ogień. Ja robiłam z jabłkiem i wyszły pyszne

Do góry