reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael:
ja za bardzo nie mam od kogo łóżeczka dostac ,w mojej rodzinie od dawna nie było małych dzieci :)) a przydało by sie bo jak przegladam rzeczy ktore s apotrzebne, to kurde kredyt bedzie potrzeny :))

reklama
Ael, mnie się też podobała ta pościel strasznie, ale w obecnej sytuacji, jak kupiliśmy to już nie oglądam, bo mam 5 kompletów ;) w kotki, słoniki, dwa w kwiatki i jeden w misie? nie pamiętam już :p

Karolina, nie chcę namawiać, wiem, że się boisz, ale jakby była ciąża to trzeba by ją skonsultować z ginem, skoro plamisz. Uwierz, wiem, co mówię. Teraz powinno już wyjść o każdej porze, ale testem o czułości 10

Lamia, jak nie brzydzisz się rzeczy używanych to spokojnie bez kredytu dasz radę. Widzisz, ja za łóżeczko z materacem, nakładką pod przewijak, 3kompletami pościeli i wypełnieniem pościeli zapłaciłam 200 zł. A za wózek wielofunkcyjny 350. Ciuszków mam masę, z second handów. Jasne, trzeba znaleźć taki, gdzie ciuszki są niezniszczone, ale się opłaca. Przynajmniej wiem, że w praniu nic im nie będzie ;)

Wiecie co? Mamy dopiero fundamenty a wydaliśmy 60 tys,... bosz... a gdzie koniec...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lamia jak ja dostanę to łóżeczko to też nie będzie od rodziny, tylko od znajomego mojego brata. No ale znając mojego brata to muuuszę się długo doprosić o jakieś info.

Sil ja zaczynam powoli kompletować nawet nie wiem co kupić, kompletna masakra :szok:

Ael, ja na necie sobie sprawdziłam co trzeba do wyprawki, trochę znajomi podpowiadają, bo też jestem ciemna jak tabaka w rogu, szczególnie jak chodzi o kosmetyki... To dopiero masakra... Ale wiem, że nie będę kupować termometru do kąpieli, chyba, ze będzie w wanience, wiem, że nie kupuję laktatora, jak będzie potrzebny to kupię. Mówię też nie monitorom oddechu i podgrzewaczom do butelek. sama wychowałam się na butelce w gorącej wodzie i żyję. I tyle wiem :p

Luizka, no właśnie o to chodzi. Parę razy ubierze, o ile, a ciuszki są jak nowe, często z orginalnymi metkami

magda: piekne te popsciele, takie kolorowe, mi sie te z bocianami podobały

sil: ja lubię ciucholandy, a tym bardziej ze moja mama pracuje więc co do ciuszków to bede miała duzo, szczegolnie ze ona juz oddawna o tym mowi i czesto ma nowe z metkami nawet

Sil kilkanaście razy spotkałam się z opiniami by kosmetyki to z Bambino kupować, ja sama używam chusteczek mokrych bo i idealnie zmykają makijaż czy ogólnie oczyszczają twarz (a nie myje buźki mydłem, tonikiem czy innym żelem tylko opłukuje wodą), że akurat te kosmetyki zawierają najmniej chemii.
Do siostry bym się o pomoc zwróciła ale ona to już 14 lat temu rzeczy kupowała, więc sporo się od tamtego czasu zmieniło.

A my zabieramy się do roboty ;) Bez napięcia i liczenia dni na razie. Jeszcze i tak powinnam badania zrobić, ale będzie co ma być - jak nie zrobię teraz, to i tak będę potem musiała. A tak to w życiu się do tego nie zabierzemy, bo zanim pójdę do lekarza, miną wieki.

Wg mnie nie ma sensu też kombinować z firmami.. i kupować papersów dwie szafy i chusteczek higienicznych... bo co jak dziecko będzie uczuleniowce. Wiem,że dobre są kosmetyki Oilatum, a najlepiej bezzapachowe itp. Im mniej chemii się w dziecko pakuje tym lepiej :-)

reklama
Słyszałam dobre opinie i o bambino (sama używam :p ) i o Oilatum. Ale raczej chodzi mi o to, że nie wiem co trzeba, jakieś pudry, kremy, oliwki,.,.. brrr...

Konsta, bardzo mądra decyzja, spontan najlepszy :) powodzenia :)

Do góry