reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Neciuszka ja wiem o jakiej wizji mówisz ja tylko czekam aż mi końcówka @ poleci i mrrr...:D

Zafasolkuję a prowadzisz sobie jakieś wykresy temperatur ,śluzu itp ?

reklama
Nie nic takiego nie robiłam, ale mam zamiar zacząć w przyszłym cyklu mierzyć temperaturę. Odnośnie sluzu musze poczytać, bo umiem rozpoznać tylko ten owulacyjny. Właśnie dzięki niemu rozpoznałam owulację w 13 dniu cyklu i popędziłam robić test. Ale w poprzednich cyklach (czerwiec, lipiec) test był pozytywny tylko w jednym dniu, a teraz już 3 dni jest + a dzisiaj nadal mam śluz i ból w podbrzuszu i możliwe, ze nadal jest + i to mnie troszkę zdziwiło.

Usnęło mi się :-) co do fotki.. jak się obawiacie to mamy grupę stworzoną jak ktoraś chce to mówić będę zaproszenia wysyłać :-)

z chęcią bym obejrzała zdjęcia ślubne bo do tego mi bliżej niż do dziecka :-)

Neciuszka ja wiem o jakiej wizji mówisz ja tylko czekam aż mi końcówka @ poleci i mrrr...:D

Tylko wrrrrr będzie słychać :) muszę tylko znaleźć sposób albo pozycję co by tak nie wypływało ze mnie po wszystkim.

No teraz jak panisko ;) lapek przy łóżku bo jak siedzę bardziej boli

Ostatnia edycja:
Tylko wrrrrr będzie słychać :) muszę tylko znaleźć sposób albo pozycję co by tak nie wypływało ze mnie po wszystkim.
mój sposób w tym cyklu to pozycja od tyłu ( z tym nie mam problemu bo ulubiona ;-)) i po wszystkiemu odwracam się delikatnie na plecy i wpycham poduchę pod tyłek, aż tak pod kręgosłup, nogi zginam w kolanach i dociągam do brzucha, tylko moja metoda narazie nie sprawdzona :-), ale nie jestem zalana do kolan w magicznym pyle ;-)

Olcia ja suknię ślubną zaczęłam wybierać rok przed ślubem bez nerwów, zaczęłam przeglądać katalogi. Wybrałam suknie w tradycyjnym białym kolorze. Pół roku przed ślubem kupiłam suknię i czekała do ostatniego dnia lipca na mnie! Mąż był suknią oczarowany ;)
Najważniejsze przed ślubem Olcia, to wszystko sobie dokładnie rozplanować... i wszystko robić zgodnie z planem, nam oszczędziło to nerwów i mieliśmy pewność, że wszystko jest dopięte na ostatni guzik.
Mnie do ślubu prowadził tata i oddał w ręce mojego wtedy jeszcze narzeczonego :D I to urzekło gości weselnych ;) Jest to typowo amerykański zwyczaj, więc trzeba zapytać księdza czy się na to zgadza ;)

Ostatnia edycja:
Lovka dziękuje za rady :) My ogólnie pierwszy termin jaki chcieliśmy to chyba 30 czerwca a w związku z tym że na sali nie było już wolnych terminów na kwiecień , maj, i czerwiec wybraliśmy marzec-kolejny problem bo wielkanoc na początku kwietnia to cały marzec post. No i tak została wybrana ostatnia sobota karnawału :) co i tak muszą przełożyć imprezę karnawałową na tydzień przed naszym ślubem :)
Sala jest przepiękna dlatego zdecydowaliśmy się na ślub wcześniej tym samym skracając czas na przygotowania. A czekać mi do 2013 r to nie dla mnie:D

Jestem już z powrotem, chwilkę mnie nie było a tyle naskrobałyście, że szkoda gadać.
Co do sukienki ślubnej to ja tak jak lovka zaczęłam szukać mniej więcej rok przed a ostatecznie zamówiłam pół roku wcześniej.

Ael śliczny brzusio. Chciałam się pochwalić, że posłuchałam Ciebie i zakupiłam aparat no i miałam wam wrzucić fotkę z ostatniego USG + zdjęcie brzuszka z tego dnia co USG + zdjęcia brzuszka z dziś i zapytać o różnicę ale byłam dzisiaj u mamy chwalić się zdjęciami z wakacji i zostawiłam go tam :wściekła/y:

mój sposób w tym cyklu to pozycja od tyłu ( z tym nie mam problemu bo ulubiona ;-)) i po wszystkiemu odwracam się delikatnie na plecy i wpycham poduchę pod tyłek, aż tak pod kręgosłup, nogi zginam w kolanach i dociągam do brzucha, tylko moja metoda narazie nie sprawdzona :-), ale nie jestem zalana do kolan w magicznym pyle ;-)

U mnie część pozycji odpada z powodu tyłozgięcia i są po prostu dla żadnego z nas nie komfortowe, ale od tyłu jest ok, trzeba będzie wypróbować w tym cyklu :)
Teraz mogę sobie z wami pisać jak panisko lapka przyciągnęłam do łóżka.

reklama
Lovka dziękuje za rady :) My ogólnie pierwszy termin jaki chcieliśmy to chyba 30 czerwca a w związku z tym że na sali nie było już wolnych terminów na kwiecień , maj, i czerwiec wybraliśmy marzec-kolejny problem bo wielkanoc na początku kwietnia to cały marzec post. No i tak została wybrana ostatnia sobota karnawału :) co i tak muszą przełożyć imprezę karnawałową na tydzień przed naszym ślubem :)
Sala jest przepiękna dlatego zdecydowaliśmy się na ślub wcześniej tym samym skracając czas na przygotowania. A czekać mi do 2013 r to nie dla mnie:D
Kochana ja w listopadzie zaklepałam sale i zespół. W marcu wybrałam kiecuche a w 3 lipca przyjmowałam sygnet na palec. Wszystko na luzaka i z palcem w tyłku załatwiłam.

Do góry