reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
zafasolkuje: ja czytałm na ten temat jakiś czas temu i pisali raz ze takim elektronicznym , a w innym ze lepiej normalmym jak znajde linka to podesle
Ja się boję jednej rzeczy, bo wiadomo jak się mierzy tę tempkę, że ja podczas pomiaru przysne (bo mam tendencje, ze jak zaraz po budziku z wyra nie wstanę to jest kaplica) i ten zwykły szklany mi pęknie. I jeszcze jedno tempereature mierzy się codziennie przez cały cykl czy jak to jest?

oj Sil kochana przykro mi ze tak tesciu wam pospul wolne dni:(:dry:moji tez na poczatku mieli nie mily poczatek znajomosi az wypili sobie po flaszeczce wygadali sobie to i owo a teraz spokuj :p

Tak kochana przez caly cykl w czasie @ najlepiej zmierzyc chodz raz zeby miec do czego sie pozniej odniesc a potem w trakcie @ juz nie musisz zawsze rano po przebudzeniu bez wstawania z lozka

Ostatnia edycja:
Lamia, problemy to lekko powiedziane, powiedzmy w skrócie, rok temu, tydzień po ślubie wywalił nas z domu, po tym, jak prawie remont skończyliśmy. Jakoś od tego czasu się nie odzywamy... Teściowa w obronie jedynego syna nie stanęła, tylko zapytała, co pierwsze zabierzemy... Z nią próbowałam przełamać lody w lipcu, ale żałuję po dziś dzień, bo się tylko poryczałam

Zafasolkuję, tak, cały cykl, o tej samej porze. Elektroniczny faktycznie lepszy, bo szybszy :)

nie ma to jak rodzice... tulam mocno;***
zafasolkuję powinnaś mierzyć codziennie, o tej samej godzinie, w tym samym miejscu, tym samym termometrem :tak: możesz sobie podarować pierwsze 3-4 dni cyklu jak masz okres ale wtedy nie wychodzą fajne wykresy;-)
ja mam tendencje do przysypiania ale mam budzik nastawiony na czuwanie i po 10min zawsze mnie budzi jak mi się zdarzy:-D

co do tych lubrykantow to tez slyszalam ze moga niszczyc plemniki moga oslabiac twoj wlasny sluz i utrudniac poczecie wiec lepiej zeby ich nie stosowac w czasie staranek

Zafasolkuje elektornicznym pomiar trwa ok 60 sek. A zwykłym musisz trzymać ok. 10 minut..
tempke mierzysz codziennie o tej samej porze w pochwie/ustach/odbycie pierwsza metoda jest najbarsziej miarodajna, bo w ustach w zależności od miejsca gdzie przylożysz termometr może się różnić i fałszywie może być temp wyższa.. Ja też często przysypiam :-D ale staram się tą minutę wytrzymać :-D on po zmierzeniu pikać :-) zapisujesz temp albo pamiętasz i idziesz dalej spać :-)

a co do lubrykantów, mogą utudniać zajście w ciąże, jednak chyba któraś tu jest która stosowała i zaszła :-)

Ale jest specjalny żel który nadaje się do zafasolkowania i można go w aptece kupić :-) jak znajdę link wkleje :-)

zafasolkuję lepszy będzie elektroniczny. Nie daj boże rtęciowy ci pęknie a rtęć jest trująca. Sama mierzyłam tempkę elektronicznym, ale mimo wszystko i tak mi coś nie wychodziło...a słyszałaś o komputerach cyklu? jak przeglądałam fora to dziewczyny piszą że są skuteczne. Myślałam żeby kupić sobie niemiecki Cyclotest, ale Rafał mój kupił mi tester owu Afrodyta i jak mi się skończy @ to na nim będę jechać..

reklama
no to współczuje ze masz takich teściów szczegolnie pewnie twoj mąż przezywa bo wiadomo jak rodzice sie odwrócą to nie jest łatwo, może z czasem im przejdzie i sami bedac hceili odbudować z wami relacje, ...

Moze i ja powinnam mierzyć tempe. ale przeraża mnie ze trzeba w pochwie mierzyć ????
Kurde to my używamy zel nawilżających , nie wiedziałm ze moga osłabiać,

Do góry