reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

milliaa od tego tu jestesmy zeby razem wspolnymi silami sie wspierac:)) kazda z nas potrzebuje czasem tego zeby ktoras z nas nas pocieszyla przytulila a czasem zasadzila kopniaka i postwila do pionu:)) trzymam za ciebie kochana &&&&&&&&&&&&&&&& i zycze szybkiego powrotu do zdrowia i szybkiego zafasolkowania:) napewno lekarze dobrze zasadzili ta laparoskopie w koncu chca ci tez pomoc badz dzielna kochana i twoja chwilowa cierpliwosc napewno ci to wynagrodzi w wspanialym bobasku:) tule:*

Ostatnia edycja:
reklama
Necia POWODZONKA!! trzymam mocno kciuki :)

co do strojow to to wcale nie jest takie latwe, bo w szafie nie mam takich ciuchow :( chyba do jakiegos lumpeksu podskocze poszperac jakies cudenka he he
w sumie teraz modne sa ostre kolory to myslalam ze moze jakas taka zarowiasta bluzka do tego wielkie kolczyki kola w takich kolorach i masa bransoletek itd jakis zloty gruby lancuh na szyje i potrojna guma balonowa w ustach:p
jaskrawo rozowe usta, ostry niebieski makijarz i sztuczne rzesy itd
myslalam zeby ubrac szpilki, do tego biale podkolanowki i krotkie zlote spodenki a do tego bluzka na ramiaczkach i sobie napisac mazakiem "dont tacz tu macz" i jakis przesadzony plastikowy zloty lancuch... albo kupic jakas mega obcisla bluzke i sobie pociac nozyczkami, wzdluz kregoslupa i rozciac nad biustem, cos w stylu jak robia z bluzkami ed hardy http://nzfashionfestival.files.wordpress.com/2010/03/ed-hardy-crop.jpg?w=350&h=313 no moze nie tak przesadnie, ale cos w tym stylu :)
a wlosy na irokeza uczesac albo zakrecic i zwiazac w kitke i na gorze zawizac sobie kokradke tak jak cheerleaderki robia..
mam platynowy blond za lopatki a z lewego boku pod spodem przebija grube pasmo rozowego koloru wiec wlosy juz mam kiczowe he he
tylko kurcze nie wiem czy to wszystko nie wyjdzie bardziej sexi niz kiczowo.. ale w sumie miedzy jednym a drugim bardzo cienka linia...

a z drugiej strony nie bede tam znala polowe ludzi, bo z imprezy na impreze coraz wieksza ekipa sie zbiera i tez nie chce tak obciachowo przy obcych wygladac... do domu to bym sobie nawet worek na smieci ubrala i pasek na biodra ale wsrod obsych nie bede sie czula tak swojsko :p

no tak , drugi-lewy jest ok i to jest moj ratunek...jak sie wyczysci podczas operacji prawy to tez bedzie dobry. dlatego moze dobra jest ta decyzja o laparoskopii.:hmm:
nic sie nie martw, wkoncu to jest dla twojego dobra!!
jest wiele osob ktore po ciazy pozamacicznej i usunieciu jajowodu spokojnie daja rade i rodza dzieci wiec niby dlaczego ma ciebei to ominac? wkoncu twoj jajnik jest tylko chwilowo na "chorobowym" ale po laparo napewno ruszy z wielkim hukiem i bedzie produkowal szalona ilosc komoreczek :):)
glowa w gore, nie zyjemy w epoce kamienia lupanego, medycyna i postep idzie do przodu i nie masz sie co obawiac !
porozmawiaj z lekarzem o swoich obawach, napewno szybko je rozwieje i wszystko bedzie dobrze

ja tak samo naczytalam sie roznych rzeczy w necie, glownie na temat hormonow, widze u siebie duzo objawow za wysokiej prolaktyny ale prawdopodobnie mam tez problemy z tarczyca bo rowniez wiele objawow na to wskazuje (zimne stopy, czasem trzesace rece i czasem czucie migotania serca bedac zupelnie w niestresowej sytuacji)... i to ponoc dozywotnia schorzenie i bardzo przeszkadza w zaciazeniu ale nie lamie sie, zamiast tego ruszam niebawem na badania hormonalne (czekam tylko az moj lekarz wroci z urlopu) i zamierzam cos z tym dzialac i sie nie poddawac :) po to sa te wszytskei leki i zabiegi aby nam ulatwiac a nie uprzykszac zycie

2 swet ja mysle ze lumpeks i bedziesz super wyugladac a moze jakas peruka i do tego bycze okulary np gwiazdy lub serca ? koszulka dobry pomyysl z pocieciem :-) a do tego szerokie sp[odnie dzwony -szwedy ? i koturny :-) a na glowe taka opaska ?
tuilowa04.jpg

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za &&&&&&&& :) wielkich nadziei nie mam z powodu pobolewania brzucha, pewnie @ przyjdzie, ale jak sobie pójdzie to do roboty :) ale i tak z rana teściora zrobimy na wszelki wypadek.

W temacie szmateksów w sobote odkryliśmy nowy, na takiej dużej hali. Ciuchów różnych i takich na kicz party, ale i takich super nowych z metką jeszcze. Mój małż wypatrzył sobie sweter i koszulę, a ja świetny sweterek z krótkim rękawkiem. Widziałam śliczne tuniczki ale niestety nie mój rozmiar, można czasem naprawdę perełki znaleźć.

Testuję właśnie herbatkę pomarańczową z cynamonem zobaczymy jak smakuje bo pachnie cudnie.

Sweet znajdź jakieś niszowe lumpeksy, jakoś powalać nie będzie ale znajdziesz tam co będziesz chciała. W tych lepszych większych lumpeksach są fajniejsze rzeczy i ciężko byłoby coś znaleźć. Najlepiej by były to szmateksy gdzie sprzedają ubrania na kg. Zawsze to można przerobić jeszcze w domu. Ale możesz np zrobić się tak, spiąć włosy w wysoką kitkę np na prawą stronę, włosy natapirować i na lakier, do tego jakaś oczojebna opaska. Bluzka na ramiączkach, na to taka jakby powycinana w większy dekolt luźna siateczkowa, do tego spódnica rozłożysta z mnóstwem tiulu pod materiałem, rajstopy i tenisówki kolorowe, a wszystkie ubrania w różnych niepasujących do siebie kolorach. Na oczy to może niebieski cień i różowa szminka, może niebieski tusz do rzęs i musowo mocno podkreślone brwi.

Albo drugi zestaw zrób się na Madonnę z Like a virgin, ale wersja nie ta ślubna tylko druga.

Pospało mi się trochę i tak się obudziłam to mi wpadł fajny pomysł na makijaż, mam się malować i zdjęcia porobić?

No i jedna kreska wyszła dziś :-( pewnie @ będzie bo mnie troszkę brzuch pobolewa. A taką miałam nadzieje... :-(

Skończy się @, wyliczyć dni płodne i do roboty :) Ja właśnie dlatego się nie nastawiam zbytnio, później rozczarowanie boli. Ja testuję jutro i chociaż wiele rzeczy mogłoby wskazywać na ciążę nie nastawiam się. Ael kochana nas tu w pionie trzyma i dobrze :)

dziekuje wszystkim za pomysly :)
ze szmateksami tu jest problem bo duzo czesciej znajduja sie tam markowe ciuchy (SZOK!!) niz takie obciachowe, ale przejde sie i zerkne co tam maja, moze cos sie uda trafic :)

Karolina nie Ty jedna liczylas i sie zawiodlas.. wszytskie sie z tym meczymy i mamy nadzieje co miesiac, dlatego nie lam sie, tylko glowa w gore, usmiech na twarzy i odliczaj dni do kolejnej owulki:)
jak sie okazuje ciaza to nie takie proste jak sie wiekszosci ludzi wydaje :( zwlaszcza jak sie swiadomie planuje i chce..

Ael co za pomysl na makijarz masz? oj ja na punkcie makijarzy i wlosow mam fiola:) moich pedzelkow i cieni chyba nie jestem w stanie policzyc :)

ps. czy ktos zauwazyl ze mi zostal juz tylko tydzien do owulki? tam taram tam ! bedziemy szalec z mezem w tym tygodniu :tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
No i jedna kreska wyszła dziś :-( pewnie @ będzie bo mnie troszkę brzuch pobolewa. A taką miałam nadzieje... :-(

A kiedy termin @? Nie załamuj się. Fasolka tylko wydłuża czas byś w odpowiednim momencie była najbardziej gotowa. Zobaczysz jak zajdziesz i pod koniec ciąży o tym pomyślisz. Głowa do góry, niech to Cię wzmocni, a nie zdołuje.

Ael co za pomysl na makijarz masz? oj ja na punkcie makijarzy i wlosow mam fiola:) moich pedzelkow i cieni chyba nie jestem w stanie policzyc :)

ps. czy ktos zauwazyl ze mi zostal juz tylko tydzien do owulki? tam taram tam ! bedziemy szalec z mezem w tym tygodniu :tak::tak::tak::tak::tak:

Ano wpadł mi czerwono-czarny, może zwlekę się po kosmetyczkę o paletę :p
Kochanie ja w cyklu w którym zaszłam to totalnie nie patrzyłam na to kiedy mam płodne, owulkę etc. Myśmy brykali każdego dnia, na co mój w ogóle nie narzekał :-)

Do góry