reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
jaką robisz z białej?
ja z białej robię z marchewką i jabłkiem, deczko oleju z pestek winogron, troszkę cukru, sól i pieprz i duuuużo natki pietruszki
ewentualnie colesław ale to raz na jakiś czas taki rarytasik

taką samą :) tylko dodaję cebulki odrobinę, czasem łyżkę majonezu zależy jak nam się umysli. Natki pietruszki w tym roku mam tyle że się tego nie przeje. Zebrałam już ogrom i pomroziłam na zimę będzie do zupki dla całej rodziny.

Aaaa i przyprawa do sałatek czyni cuda też :)

dzien dobry :)

co tam w trawie piszczy?
mignal mi suwaczek Ael i oczy mam w piec zlotych! jak ten czas szybko leci!

buziam

Pok no leci strasznie :-) dopiero co jej gadałam ,że w ciąży jest a tu za kilka tygodni ona będzie na porodówce :-) z rózwowym stworkiem na piersi :-D

a u Ciebie jakieś nowości ?

Ja wymiotuję przynajmniej raz dziennie a nawet w cofa mi się w nocy przez sen także czasem zastanawiam się, czy rozróżniłabym mdłości ciążowe od tych powszednich, super post po kilku dniach przerwy:-D

hej:) kiedys sie tak strulam ze juz prawie mdlalam i gdy zadzwonili rodzice po karetke to powiedzieli nam zeby sprobowac troche maki ziemniaczanej rozmieszac z woda i dac do wypicia... i odziwu pomoglo od razu, jak reka odjal!
nie wiem czy to zdrowe w ciazy ale jesli tak to warto sprobowac:)
w IE mozna tez kupic taki specjalny zestaw witamin firmy Sona - PregnaPlan Morning Sickness i ponoc sa super
pomaga tez ponoc woda z cytryna i herbata imbirowa, "imbir + vit 6" dziala cuda

u mnie nic specjalnego.
drugi cykl z dupkiem skonczony bezowocnie. jeszcze jeden cykl mam brac a potem do gina... zobacze co powie. bedzie chcial pewnie IUI robic.. no to zrobimy. ale jak 2-3 razy sie nie uda to albo zmienie gina albo zawalcze o laparo, bo jedyne czego nikt nigdy nie wykluczyl to endometrioza a duzo ******* wskazuje na to, ze mozna by ja u mnie (na sile) podejrzewac.
bo jak juz podroz poslubna i dupek nie daly rady to ja nie mam juz pomyslu na zrobienie bachorka :)

a Ty jak?

A ja w UK siedzę :-) pilnuje 1,5 rocznego kuzyna :-) ziółko z niego jest, nie powiem :-)

w PL straciłam "pracę" dowiedzialam się wczoraj, jak napisałam do nich czy to prawda,że mały do przedszkola poszedł, odpowiedziała jego mama ,że tak, ale nie wiedzieli jak mi powiedzieć, że mają żal do mnie ,że przyjechałam tutaj, bo ona miała gorący okres przed projektem w pracy..

Ja się o fasolkę nadal nie staram ( chociaż jak patrzę na te usg 3d to serce aż mięknie :-p )
M. strasznie tęskni za mną :-) i modli się ,żebym nie miała płodniaków albo @ jak wrócę :-D chociaż powiedział,że po takim celibacie chyba będzie mu wszystko jedno :-D

Pok jak miło Cię "widzieć" :) Zanim się zdecydujesz na laparo porozmawiaj z ginem, mi moja ginka mówiła o takim badaniu z krwi, bada się poziom jakiegoś markera o nazwie CA-125 i on podobno może sporo powiedzieć czy jest jakieś prawdopodobieństwo endo czy też nie ma co sobie głowy tym zaprzątać. Tylko musiałabyś zapytać dokładnie kiedy wolno a kiedy nie wolno robić to badanie.

reklama
Do góry