reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Cześć, nie wiem czemu ale trochę się zamartwiam tym, że mogłam betę za wcześnie zrobić ( w (ten) poniedziałek miałam robioną tomografię głowy i podano mi kontrast), a tydzień temu robiłam próbę ciążową z krwi i wyszła mi ujemna, tj już wspominałam, prócz ujemnego wyniku nie było podanych żadnych jednostek. Betę robiłam ze względu na to badanie, bo tak nie robiłabym próby.A dzisiaj mam mega żyły na piersiach, zawsze miałam je delikatnie uwidocznione, ale teraz... jakby ktoś wziął mazak i mnie pogreźdał, i takie czułe. Czytałam na forum, że któraś z Was, robiła betę i wyszła jej ujemna, a po jakimś czasie okazało się, że jest w ciąży.
Zaczeliśmy staranka o dzidziusia, właściwie zaraz po ślubie przestaliśmy się zabezpieczać, bardzo chciałabym zajść w ciąże, ale nie w tym cyklu ze względu na tomografię i podanie mi tego kontrastu. Wstrzymam się jeszcze prawie 2 tyg do @ i wtedy zatestuję.

reklama
Witam się z Wami, Kobietki! :tak:

Dzisiaj podjęliśmy wreszcie "męską decyzję" z narzeczonym, zastanawialiśmy się już od dawna i nareszcie jest - 14 października biorę ostatnią tabletkę z opakowania i reszta idzie w odstawkę :laugh2: Od 15 października zaczynamy pierwszy cykl starań o nasze pierwsze Maleństwo :tak: :laugh2:

Dzisiaj podjęliśmy wreszcie "męską decyzję" z narzeczonym, zastanawialiśmy się już od dawna i nareszcie jest - 14 października biorę ostatnią tabletkę z opakowania i reszta idzie w odstawkę :laugh2: Od 15 października zaczynamy pierwszy cykl starań o nasze pierwsze Maleństwo :tak: :laugh2:

gratuluje decyzji i mam nadzieje że wasze marzenie szybko się urzeczywistni:)

a ja z mężulkiem nadal działamy choć próbuje sie nie nastawiać...

Hope to ja miałam taką sytuację, ale jeśli piszesz, że masz jeszcze 2 tygodnie do @, to nie wydaje mi się żebyś w ciąży była. Ile trwa twój cykl? Bo jeśli 28-30 dni to akurat podczas tomografii mogła wystąpić owulacja. Wyjścia są dwa albo do zapłodnienia nie doszło, albo doszło, ale tomografia nie miała by żadnego wpływu. Głowa do góry.

Cześć babeczki!

Sergeevna - gratulacje ogromne! I &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby dzidzia przyszła jak najszybciej! :-):-):-)

Hope - trzymam kciuki! A ile spóźnia Ci się @?

U mnie staranka, staranka, staranka... :tak::rofl2: Ja Wam tymczasem życzę, kochane, miłego dnia! Zmykam dziś z M. do jego rodzinki, a jeszcze sporo do zrobienia w domku. Buziaki!

Mary u mnie tez staranka, mierze ta temp.i mam wrazenie ze stoje w miejscu bo dzis mam 18 dzien cyklu a temp. nadal 36,5,sluzu tez mam malo, moj M wczoraj stwierdzil, ze mam tam sucho, ze kilka dni temu bylo duzo lepiej.moj cykl chyba pojdzie na strate.boje sie zeby to znow nie byl bezowulacyjny i zebym znow nie musiala czekac na @.milego dnia. ja tez sie zabieram za sprzatanie mieszkanka.

kacha mi skoczyla temp dopiero w 19 dc, wiec jeszcze jest nadzieja.

Dziewuszki dzis nie wytrzymalam, zrobilam test, i chyba cos wyszlo! kreseczka jest choc bladziutka. Na razie probuje sie nie ekscytowac, powtorze test w pn. :-)

reklama
Do góry