reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Nadzieja dzieki za info.ja dzis dalam mezusiowi spokoj.byl tak zmeczony, ze juz spi.jutro zmierze rano temp. i zobaczymy co i jak.mam nadzieje, ze jakby owulka byla dzis albo jutro rano to te plemniczki z wczoraj wieczora poradza sobie. z mezusiem juz sie umowilismy na jutrzejszy sexik, ale dopiero po jego pracy wiec mam nadzieje, ze zdaze.:-D

reklama
Cześć dziewczyny:-) muszę się pochwalić, wczoraj odebrałam wyniki badań i jestem zdrowa jak ryba :-) bardzo się bałam o prolaktynę, bo parę miesięcy temu miałam podwyższoną, ale już wszystko wróciło do normy. Nie wiem jak to opisać, ale teraz łatwiej mi uwierzyć, że teraz się na pewno uda :-)

Hej dziewczęta! :rofl2::happy:

Anna - super, że wyniki dobre! :happy: I masz fajną postawę! Bardzo wazne jest nie tracic nadziei! :tak::happy: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranka!

Nadzieja - dzięki za info! Ja tyle już czytałam o tym wszystkim, że te informacje zaczynają mi się mieszać... :eek::baffled: Zresztą sama mierze tempkę nieregularnie, więc też nie mam porównania. Dopiero parę dni mierzę w miarę regularnie, ale to jeszcze za mało.

Kacha - miłych przytulasków! :rofl2::happy:

Ja dziś brykam na 14 do pracy... :eek: Wciąż czuję się jak chora, do tego bóle brzucha... :no::eek::baffled: Ufff, mam nadzieję, ze dzień mi jakoś zleci. I że się nie rozchoruję! Póki co 16 dc (wow! Tak mi szybko ten cykl leci, chyba dlatego, ze nie liczę dni, dopiero dziś sprawdziłam, który to dzień cyklu i byłam zaskoczona, że już 16.! :rofl2::-D) i staranka trwają pełną parą! :rofl2::rofl2::rofl2::-p:-D:laugh2:

Kawka? Herbatka? :-):-):rofl2::rofl2:

images

images

Miłego dnia!!! :rofl2::happy::happy:

Ostatnia edycja:
anna no to super, teraz tylko pozostaje przyłożyć się do pracy :). Mam pytanko, czy ta prolaktyna sama wróciła do normy, czy pomoglas farmakologicznie? Ja tak w sumie żadnych badań nie robiłam, bo lekarz nie zalecil, a bez skierowania nic nie mogę zrobić. Tu ogólnie panuje taka zasada, ze jak nic nie świadczy o chorobie to się badań nie robi. Czasami się zastanawiam czy czy progesteron, tarczyce i prolaktyne mam w normie

Nadzieja ja dzis mam 16 dzien cyklu i temp. 36,6 a wczoraj byla 36,4.jajnik pobolewa, podbrzusze ciezkie, sluz przedwczoraj byl rozciagliwy a wczoraj i dzisiaj wodnisty, mam wrazenie, ze mam mokro w gaciach,test owulacyjny dzis negatywny (2 kreski ale testowa slabsza od kontrolnej), wczoraj i przedwczoraj wynik byl pozytywny.rano maz mnie dopadl, chyba chcial zrewanozowac sie za wczoraj.juz sama nie wiem czy ta owulka byla, jest czy dopiero bedzie.
Mary widze , ze jedziemy na tym samym wozku.udanych staranek.my tez nadal ostro dzialamy.ale bedziemy mialy ostra jazde pod koniec cyklu.a jak tam twoja ostatnia temp. wychodzi?
Anna super, ze wyniki w porzadku.moze w koncu Ci sie uda.trzymam kciuki.

Mary widze , ze jedziemy na tym samym wozku.udanych staranek.my tez nadal ostro dzialamy.ale bedziemy mialy ostra jazde pod koniec cyklu.a jak tam twoja ostatnia temp. wychodzi?

Kacha - ja tez mam 16 dc dzis. A tempka od 3 dni (tyle mierze regularnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::rofl2:) 36.2 - 36.3. Ale wiele po tym nie wywnioskuje, bo poprzednio mierzylam z przerwami... :eek: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twoj cykl!!!

Dzialaj, dzialaj.kacha Nie ważne kiedy owulacja przyjdze oby tylko zolnierzyki były w pogotowiu zwarte i gotowe na nadchodzace jajeczko no i pamiętaj żeby zmieniać armie co drugi dzień :)))))

reklama
Nadzieja, co do mojej prolaktyny to było tak. W czerwcu robiłam wszystkie badania, żeby się zakwalifikować do programu bezpłatnego in vitro, i wtedy właśnie wyszła mi prolaktyna podwyższona. Złe badania mnie dyskwalifikowały, więc lekarka mi poleciła żebym wzięła 1/2 tabletki bromergonu. Nie można tego uznać za leczenie, ale najważniejsze że pomogło:)

Do góry