reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Nadzieja moj maz wczoraj przyszedl przed 20.00, zjadl obiado-kolacje, wykompal sie i poszlismy na calosc.byl zmeczony ale zobaczyl, ze sie staram,pozapalalam swieczki, ubralam sexy bielizne i sie skusil.wygarnelam mu , ze wszystko i wszyscy sie licza oprocz mnie i ze jak jest taki cwany to niech powie mojej komorce, zeby poczekala na dogodny moment.dzis chyba mu odpuszcze bo tez wroci pozno.ale jutro znow sie za niego wezme.ja teraz mniej pracuje, mam wiecej czasu dla siebie, jestem zregenerowana i chce dzialac a on wiecznie zmeczony i obolaly.cos mi sie jednak wydaje, ze jestem dopiero przed owulka.mysle, ze moze przyjdzie 16-18 dnia cyklu.a u Ciebie ktroy dzien cyklu?

Nadzieja ale wiesz co, faceci nie czuja powagi sytuacji.moj to wogle nie lubi sluchac o ciazach, kobietach starajacych sie o ciaze, o dzieciach, o objawach owulacyjnych.on juz jest tym zmeczony. powiedzial mi, ze juz tyle razy go wkrecalam, ze moze nam sie udalo, ze on juz mi nie ufa.ze zawsze mam jakies objawy ciazowe a ciazy brak.mowi, ze to go nie rusza, ze co bedzie to bedzie, a potem jak jest jakas nadzieja ze sie udalo i przychodzi okres to tez jest zawiedziony.na jedno to moze dobrze, ze nie swiruje tak jak ja bo to bylby dom wariatow.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
blad baardzo dziękuje !!
kachau mnie dziś 25 dc, 7 d fazy lutealnej. @ powinnam dostać w niedziele, wiec może poczekam z testowaniem do pn. Cieszę się, ze Twój m znalazł odrobinę sił żeby sprostać zadaniu. A jak tam temp? Merzysz??

Hej dziewczyny!

Nadzieja - najserdeczniejsze życzenia na nowej drodze życia! :-):-):-)

Wysłanniczka - witaj i &&&&&&&&&&&&&& za twoje staranka również!

Mam nadzieję, ze Wam dzionek miło mija! Ja strasznie zmęczona jestem... Jakiś wirus mnie łapie. :sorry::no::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Mam już od paru dni bóle brzucha i zresztą czuję się chora. Dziś mam wolne, ale jutro do pracy i chyba tam wykituję. :no::eek:

A tu jeszcze sprzątanie i obiad do zrobienia... :szok:

Milego dnia, kochane! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranka!

Nadzieja mierze temp.od 6 dnia cyklu - na poczatku mialam głownie 36,6 raz 36,7 a od 4 dni mam 36,5 a dzis 36,4.no to trzymam kciuki za tesciora.
Marywspolczuje zlego samopoczucia.kuruj sie, zebys miala sile sie starac o dzidzie.
Kobietki owocnych staranek!

Witajcie:-)

Ale mnie tu dawno nie było, pewnie mnie już nie pamiętacie:-)
jak staranka dziewczyny? u mnie trwają i w poniedziałek wielki dzień! będę testować:-) we wrześniu mieliśmy rocznice ślub i pojechaliśmy na weekend, miałam wtedy najbardziej płodne dni więc nie próżnowaliśmy hehe:-) zobaczymy jak będzie ale coś czuję, że się nie udało, bo mam bóle głowy tak jak zawsze na kilka dni przed @, chodze sikać częściej jak zawsze przed @ i mam wzmorzony apetyt... ale zobaczymy:-)

co u Was?

Pozdrawiam

To kacha owu tuż, tuż coś mj się zdaje, bo tempka spada;)) &&&&&

mary kanapka z miodziem i czosnkiem popijala ciepłym mlekiem. Nic nie zastąpi takiej kuracji. Świetna na wszelkie wirusy.

Patrycja - hej! :-):-)
Kacha - dzięki, kochana. Rozkłada mnie dosłownie z minuty na minutę... :no::szok::eek: Uff, mam nadzieję, że jakoś wytrwam jutro w pracy. Znów wieczorna zmiana... :eek:
Nadzieja - to tempka spada jak ma być owulka? Jeeeny, ale ja w tym zielona... :eek:

reklama
Patrycja - hej! :-):-)
Kacha - dzięki, kochana. Rozkłada mnie dosłownie z minuty na minutę... :no::szok::eek: Uff, mam nadzieję, że jakoś wytrwam jutro w pracy. Znów wieczorna zmiana... :eek:
Nadzieja - to tempka spada jak ma być owulka? Jeeeny, ale ja w tym zielona... :eek:
Tak gdzieś wyczytalam, ze temp tuż przed owul spada do min. poziomu. I dokładnie tak jest w moim przypadku.

A tu coś na podparcie mojej tezy:
Metoda termiczna w antykoncepcji, dla wykrycia owulacji
Polega na codziennych pomiarach temperatury ciała – można ją mierzyć w ustach, pod pachą lub w pochwie, ważne jest jednak, by dokonywać pomiarów w ten sam sposób i o tej samej porze, na przykład zaraz po przebudzeniu. Tak otrzymane wyniki zaznacza się codziennie i analizuje, szukając zmian charakterystycznych dla różnych faz cyklu.  Zwykle w pierwszej połowie cyklu temperatura jest normalna, a więc wynosi około 36,6°C. Tuż przed owulacją spada o 2 – 3 kreski, do 36,3; 36,4°C. Dzieje się tak na skutek chwilowego spadku stężenia produkowanych hormonów. Ten spadek nie zawsze jest zauważalny! W drugiej połowie cyklu, to jest po owulacji, gdy ciałko żółte zaczyna produkować progesteron, temperatura podnosi się o 3 – 4 kreski, do 36,9, a nawet do 37,2°C.
wiciete z poradnika med.

Do góry