reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamia, witaj :) Szybkiego fasolkowania życzę. A bez zabezpieczenia, ale w dni płodne trafialiscie też?

Shrek dobry na wszystko. Choć dziś pierwszy raz obiad robię na siedząco, ale bóle przeszły. Tzn boli, ale nie jak na okres już, więc git :)

reklama
to sie jak najszybciej zapisze do lekarza mam nadzieje ze mnie szybko przyjma ;-) narazie znikam do pracy papa ;-)

Aha dzieki za odpowiedz, to zaczne od dzisiaj juz robic test i zobacze co sie bedzie działo.
Jestem tym tak przejęta ze szok, moj kochany już nie bardzo chce mnie słuchać, bo chociaż nie jestem jeszcze w ciązy to juz sobie myśle jak to bedzie jak bede.

A które z was się staraja i od kiedy, a które juz czekają na rozwiązanie?

Aha dzieki za odpowiedz, to zaczne od dzisiaj juz robic test i zobacze co sie bedzie działo.
Jestem tym tak przejęta ze szok, moj kochany już nie bardzo chce mnie słuchać, bo chociaż nie jestem jeszcze w ciązy to juz sobie myśle jak to bedzie jak bede.

A które z was się staraja i od kiedy, a które juz czekają na rozwiązanie?

Jak będziesz nas czytać to szybko połapiesz się w staraniach :-)
A towarzystwo tutaj wyjątkowo pomieszane jest staraczki i mniej lubiane ciężarówki :p

No ja staram się od 1 kwietnia (tzn. tak fest - ale tak jak mówie od 3 lat sie już niezabezpieczamy)... i niestety nic nie wychodzi... w tym m-c myślałam, że może już jest... ale niestety pomyliłam się....

wiesz co jak nie wiedziałm kiedy mam płodne kiedy nie, dopiero od niedawna jak sie zabralismy do konkretnej roboty, to czytam i czytam, i nie wiem jak trafilaliśmy, wogole na to nie patrzyłam

Dobryyyy!
Witam nową staraczkę, lamiaV. Ja Ci radzę testy owu stosować przez cały praktycznie pierwszy cykl, żeby określić dokładnie w którym dniu masz owu. Pamiętaj jednak, iż dwie kreski na teście owu nie są jednoznaczne. Juz Ci tłumaczę o co chodzi. Otóż przede wszystkim jeśli kreseczka testowa od kreseczki kontrolnej jest jaśniejsza nie znaczy to, że test jest pozytywny ale ja na Twoim miejscu tego dnia zaciągnęłabym małża do łóżka;-P No i jeszcze jedna rzecz, jeśli kreseczka testowa jest równie mocna lub ciemniejsza od kreseczki kontrolnej to znaczy, że owulacja nastąpi w ciągu 24, max 48 godz.
A no my się staramy już ponad 2 lata, jak na arzie bez skutku a też tak jak Ty z małżem od zawsze kochaliśmy się bez jakichkolwiek zabezpieczeń.
Powodzenia Ci życzę i trzymam &&&&& za szybkie zafasolkowanie.

POK....gdzie jesteś kobieto, ja tu czekam i trzymam &&&&

Coś jeszcze miałam napisać.....

A kto tu takie głupoty opowiada, że ciężarówki są mniej lubiane.....

Ostatnia edycja:
jescze pare lat temu nie myślałam o dzieciach, ale teraz na mysl ze mogłoby nam się nie udać, zaczyna mnie ogarniać jakiś strach, wiem, że my dopiero zaczynamy starania, ale wydawało mi sie ze ciąża będzie od razu.

jak robicie taki rysuneczki pod odpowiedziami?

Ja się staram od lipca tamtego roku. W sierpniu byłam w ciąży ale poroniłam w 5-6 tygodniu. A teraz w maju znów ujrzałam upragnione dwie kreseczki! :-D A wcześniej przez dwa lata do kwietnia tamtego roku używałam plastrów antykoncepcyjnych. - NIGDY WIĘCEJ HORMONÓW!!!

Wchodzisz w ustawienia i "edytuj sygnaturę" i tam wklejasz kody z suwaczków. A kody uzyskasz klikajac na nasze suwaczki i tam możesz stworzyć swój z różnych dziedzin. Na koniec pokazują ci się kody po stworzeniu suwaczka i wybierasz pierwszy kod.

Ostatnia edycja:
reklama
fifka przykro mi z powodu pierwszej ciąży.
Życzę zdrowego maleństwa, a jak znosisz ciąże masz mdłości zgagi i tp rzeczy:)) bo ja już bym chciał rzygać jak kot :-D

Do góry