reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Sil to jeśli się okaże, że teraz jestem w ciąży, a umowę mam do końca roku, to nie będą mogli mnie zwolnić???

malutka ja to kochana nie wiem więc nie pomogę niestety
ciociu she dziękujemy a jakbyś jutro pamiętała i pojutrze itd to Cię będziemy całować i dziękować aż Ci się znudzi:-)
Sil dziękuję:-)

Malutka, dokładnie tak. Jak masz do końca roku, to w ostatnim dniu umowy musisz być w 12 tygodniu i jednym dniu ;) Przy czym na przykład, zwolnili Cię lub tej umowy nie przedłużyli, a Ty dowiedziałaś się w styczniu, że jesteś już w ciąży od tego długiego czasu, czyli w dniu wygaśnięcia ten ponad 12 tydzień, to muszą Cię przywrócić. Chyba, że firma splajtuje. Nie wiem, jak z dyscyplinarką, ale chyba też nie muszą.

She, już Cię dodałam :)

Malutka ja mogę jeszcze dodać , że macierzyńskie też będziesz miała wypłacane tylko z tego co wiem jakoś inaczej się to wtedy nazywa ale wychodzi na to samo. Wiem bo moja bratowa jest dokładnie w takiej sytuacji, że jej nie przedłużyli umowy ale na szczęście miała ukończony 12 tc i była u radcy prawnego i wszystkiego się dowiedziała.

witam ja w pracy ahh niemam sily a szef wymysla ze mam sprzatac dobrze ze juz poszedl to nie widzi czy sprzatam ;-) umyje potem podloge bo i tak tu do 21 siedze...

ael mam pytanko zdjecia sama robilas sobie czy ktos ci robil ze prawie kazde w takiej samej pozie ;-)
A moja tesciowa ma dzisiaj 60 urodzinki zyczonka zlozone jeden prezent dany dostala aka mate antyposlizgowa i poduszeczke na przysawki do wanny ale sie ucieszyla a 2 prezent to kolczyki;-)
a co do moich objawow dzisiaj spokoj choc problemy z jedzeniem ;-) ale pikus chociaznie tyje schudlam ten kilogram i tak sie czyma ;-)

reklama
Ael jaki tłuszczyk?? piękny ciążowy bzruszek!!! a ja sie chyba takiego doczekam w 30 tygodniu :-(

Tłuszczyk, tłuszczyk, trzeba się przypatrzeć :p
A Tobie prędzej niż w 30 tygodniu wyjdzie brzuszek nie marudź mi :p

ael mam pytanko zdjecia sama robilas sobie czy ktos ci robil ze prawie kazde w takiej samej pozie ;-)

Atanku, jedno z tych zdjęć robił mi mój, resztę robiłam sama, część na wyzwalaczu. Jedna poza bo chciałam brzucha tylko uchwycić nic więcej.

Do góry