reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hope kazda kobieta jest inna i nie masz co sie martwić za w czasu... u mnie w rodzinie np nie ma problemu z zajsciem wręcz przeciwnie było nawet kilka wpadek np moja siostra zaszła w ciąze w noc poślubna...:) a ja się staram już 5 m-cy i nie mogę zafasolkować... ale ja mam nie regularne cykle wiec jest dodatkowe utrudnienie...

reklama
Witam :-) wróciłam z wesela u brata z @, więc się wszystko wyjaśniło. Co nie zmienia faktu, że nie jest ze mną dobrze skoro okres nieregularny. Jutro idę na badanie prolaktyny i po termometr, bo poprzedni zjadł mi piesek:-) Bafinka a ty robiłaś badania hormonalne, bo skoro okres nieregularny to trzeba by było sprawdzić dlaczego i uregulować, wtedy będzie łatwiej o fasolkę.
Hope_89 jak masz regularne @ to owulacja wychodzi ok. 14 dni przed okresem, a co do starenek to ja jestem za tym żeby się starać co 2 dzień albo częściej:-) w twoim przypadku od 11dc. Powodzenia w starankach :-)

Witam wszystkie dziewczyny, stare i nowe staraczki!
Długo się nie odzywałam, bo ciągle mam jakieś problemy i brak czasu. Powinnam dziś dostać @, to mój 31dc. Narazie czekam, testów nie robię, bo szkoda mi już kasy. Ale jestem pesymistycznie nastawiona na ten cykl.
Hope mój cykl też trwa 30 dni.

Witam :-) wróciłam z wesela u brata z @, więc się wszystko wyjaśniło. Co nie zmienia faktu, że nie jest ze mną dobrze skoro okres nieregularny. Jutro idę na badanie prolaktyny i po termometr, bo poprzedni zjadł mi piesek:-) Bafinka a ty robiłaś badania hormonalne, bo skoro okres nieregularny to trzeba by było sprawdzić dlaczego i uregulować, wtedy będzie łatwiej o fasolkę.
Hope_89 jak masz regularne @ to owulacja wychodzi ok. 14 dni przed okresem, a co do starenek to ja jestem za tym żeby się starać co 2 dzień albo częściej:-) w twoim przypadku od 11dc. Powodzenia w starankach :-)

mój pierwszy termometr też zjadł pies :) dlatego temp mierze dopiero od 8 dc co do badan to badałam prolaktyne i hormony tarczycy... ale nie wiem czy w dobrym dc ale wyszly ok

Hope fajnie, ze do nas dolaczylas.im nas wiecej tym razniej.ja mialam przez 8 miesiecy cykle regularnie (27-31dni) a ten ostatni byl bezowulacyjny i trwal 44 dni i musialam go jeszcze wywolywac luteina.teraz mam 12 dzien cyklu i od 10 dnia cyklu zaczelismy dzialac. my raczej wspolzyjemy co 2 dni ale na razie bezowocnie.a to juz nasz 10 miesiac staranek.staraj sie nie myslec o starankach bo to wykancza psychicznie.kochajcie sie i czerpcie jak najwiecej z tego przyjemnosci.
Bafinkami od trzech dni utrzymuje sie temp. 36,5.ale jakos sluzu nie widze dalej.dzis zrobie test owulacyjny.udalo mi sie troche psychicznie wyluzowac.gadalam z mezem i doszlismy do wniosku, ze fajnie byloby zaciazyc w grudniu,raz ze to byloby juz rok od naszych staranek, no i prezencik fajny pod choinke.zycze Ci owocnych staranek.

Hej dziewczyny!

Jak Wam dzień mija? U mnie już jesień!!! :eek::szok: Ufff... I zaraz nas tu zasypie do maja! :eek::crazy::baffled:

Ja mam ostatnio masę stresu... :eek::-( Ale na szczęście z pracą lepiej - więcej zmian, więcej pracy, więcej kasy, no i odrywam się trochę od stresującej codzienności!

Kurczę, u mnie to raczej ciężko z wykonaniem wszelkich badań ginekologicznych... :eek: Ja też mam okrutnie nieregularne cykle, więc może to komplikuje zajście w ciążę... :crazy: Ale tu, w Norwegii, dopiero po dwóch latach starań traktują sprawę jako poważną... Nawet na betę ot tak pójść sobie nie można, bo tylko lekarz może skierować na hcg! :szok::no:

Miłego dnia Wam wszystkim, staraczki i masa nowych &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranka! Aha, i serwuję popołudniową kawkę! :-)

images

Hope - witaj i rozgość się! ;-)
Hope, Bafinka, Kacha - kiedy mniej wiecej testujecie? U mnie następna @ wypada mniej więcej 25 października, ale ostatni cykl mi się pokiełbał, więc nie wiem, czego się spodziewać... Testowanie wolałabym odłożyć na jak najpóźniej. Za was i pozostałe staraczki trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Mary ja mam dzis 13 dzien cyklu, w piatek i wczoraj juz z mezusiem dzialamy.dzisiaj odpoczywamy bo mezus zapracowany, na razie widzialam go dzis 5 minut.ja mam dzis wolne.jutro ide do pracy na 4 godz.ja mierze temp. od 8 dni a od dzis robie testy owulacyjne.na razie owulka chyba przede mna.tez nie wiem jak to sie roplanuje po tym mega dlugim ostatnim cyklu.

Mary nieregularne cykle na pewno utrudniaja zajscie w ciaze bo trudno sie wtrafic, no i cykle z reguly sa zbyt dlugie wiec ma sie mniej owulacji w ciagu roku.moze ten cykl bedziesz miala w miare normalny.badz dobrej mysli.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mary nieregularne cykle na pewno utrudniaja zajscie w ciaze bo trudno sie wtrafic, no i cykle z reguly sa zbyt dlugie wiec ma sie mniej owulacji w ciagu roku.moze ten cykl bedziesz miala w miare normalny.badz dobrej mysli.
Mary ja mam dzis 13 dzien cyklu, w piatek i wczoraj juz z mezusiem dzialamy.dzisiaj odpoczywamy bo mezus zapracowany, na razie widzialam go dzis 5 minut.ja mam dzis wolne.jutro ide do pracy na 4 godz.ja mierze temp. od 8 dni a od dzis robie testy owulacyjne.na razie owulka chyba przede mna.tez nie wiem jak to sie roplanuje po tym mega dlugim ostatnim cyklu.

Kacha - u mnie też 13 dc! :-):-):-D Idziemy łeb w łeb! :-D:happy: Kciuki za Wasze staranka, kochana: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A co do nieregularnych cykli... Lipa straszna, ale jesli będę miałam problemy z zajściem przez kolejne pół roku, to po prostu pójdę prywatnie do ginekologa, wybulę straszne pieniądze, ale postaram się wydębić skierowania na potrzebne badania! :tak: Ale wiesz, z drugiej strony - przeciętne zajście zajmuje około pół roku! :tak::rofl2::happy: U mnie zaczął się 6. cykl staranek właśnie i działamy odkąd skończyła mi się @ - co 2 dni. I taki teraz mamy system: co 2 dni od końca @. :-D:tak::-)

Ja mam bardzo regolarne cykle, ale za to owulacje b. pozno-17,18 dzien dlatego sie troche stresuje moja krotka faza lutealna ok 11, 10. Tym bardzie, ze juz stracilam jednego aniolka...
Dziewczyny mam do was pytanko o tempke. Od owulacji minelo 7 dni I od 6 mam podwyzszkona temperature, ale jest ona znacznie wyzsza niz zazwyczaj w f. lutealnej. Czy Macie moze jakies info czy to moze byc objaw ciazy? Czy ktoras z was tak kiedys miala? Moze dodam, ze zazwyczaj moja temp wyn. 36,0 w fazie lutealnej 36,6 a teraz mam 37.
Witamy Hope I inne nowe staraczki, jesli ktoras pominelam.
mary Kawasaki jak zwykle pierwsza klasa:)))

Kawasaki-a to dobre. Mialo byc kawa, ale moj "smart phone" oczywiscie pisze wlasne historie. Jaki on tam madry.

reklama
Mary na razie 6 cykl nie jest zle. co ja mam powiedziec-ja mam juz za soba 10 miesiecy.jeszcze 2 miesiace, 1 tydz. i stuknie mi rok staranek.najpozniej chcialabym zaciazyc w grudniu.

Nadzieja ja za b. nie znam sie na temp. sama dopiero od tego cyklu zaczelam mierzyc temp.ale slyszalam, ze jak tep. bo owulce sie utrzymuje na wysokim poziomie to jest szansa na ciaze.

Do góry