reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja juz nie wiem co mam myśleć, okresu nadal nie mam, rano temperatura za niska jak na ciąże, a przed chwilą zmierzyłam i 37.55
Wiem, że nie ma co się sugerować wieczorną temperaturą, ale ja czasami mierzę i nigdy takiej wysokiej nie miałam. Wieczorną zawsze mam ok 0.3 stopnia wyższa niż ranną, a teraz jest wyższa o cały 1 stopień. Dziewczyny można być w ciąży i mieć niską temperaturę rano?? Jutro zrobie test, ale coś mi sie wydaję, że będzie jedna kreska.

reklama
Mam pytanie, jeśli terminy do ginekologa w mojej przychodni sa wolne dopiero na za 2 miesiące a powiem pani w recepcji, że podejrzewam, że mogę być w ciązy, to dostane jakiś ludzki termin, czy lepiej iść po skierowanie na bete prywatnie?

Anna nie znam sie na temp. bo sama drugi dzien dopiero mierze.trzymam kciuki za jutrzejszy test.
Martynek bete mozesz sobie sama zlecic w laboratorium, nie wiem ile u Was takie badanie kosztuje.ja placilam 35 zl i wynik mialam tego samego dnia.mozesz isc do przychodni i powiedziec ze podejrzewasz ze jestes w ciazy i zobaczysz jak zareaguja.najlepiej zrob test ciazowy bo pewnie sie Ciebie o to zapytaja albo ta bete to juz bedziesz miala 100% pewnosci.

Test już zrobiony, no i dwie kreseczki jak wół. :) Czyli mogę iść sobie sama do laboratorium przy przychodni i powiedzieć, że chce zrobić test?

Martynek gratuluje!tez bym tak chciala.a ile sie staraliscie?zlecasz sobie sama te badanie, tylko roznie te badanie kosztuje, wiec badz przygotowana, ze moze byc drozsze niz my Ci tu piszemy.mowisz ze, chcesz zrobic badanie na hormon ciazy beta hcg z krwi i Ci robia.

tak tak Martynek leć na betke. Nie trzeba rzadnego skierowania. Kosztuje to od 35 do 20 zł zależy od laboratorium

Ja juz nie wiem co mam myśleć, okresu nadal nie mam, rano temperatura za niska jak na ciąże, a przed chwilą zmierzyłam i 37.55
Wiem, że nie ma co się sugerować wieczorną temperaturą, ale ja czasami mierzę i nigdy takiej wysokiej nie miałam. Wieczorną zawsze mam ok 0.3 stopnia wyższa niż ranną, a teraz jest wyższa o cały 1 stopień. Dziewczyny można być w ciąży i mieć niską temperaturę rano?? Jutro zrobie test, ale coś mi sie wydaję, że będzie jedna kreska.

Gdzieś kiedyś czytałam, ze niekoniecznie temp rośnie w ciąży. We wszystkim są wyjątki, wiec może jesteś jednym z nich;). Nie stresuj się, odczekaj kilka dni i zrób test jeśli nie dostaniesz okresu. Na tym etapie nic innego nie pozostaje Ci zrobić.

Nadzieja :-) dajesz nadzieję :-) i co ja widzę, za 3 dni Twój ślub. Wszystkiego dobrego, niech Ci się wszystko tego dnia uda i niech będzie najpiękniej jak tylko może!

reklama
Nadzieja wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia. ale masz fajnie.ja swoje dni przed slubem b.milo wspominam.do dzis czuje ten dreszczyk emocji a jestesmy juz 2 lata i 3 miesiace po slubie.Staracie sie juz o dzidziusia?
Anna zrob test i zobaczysz co wyjdzie.trzymam kciuki!!!

Do góry