reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no niby się mutują, ale przecież szczepionka przeciw grypie nie chroni przed samym zachorowaniem, tylko przed powikłaniami po grypie, które są o wiele bardziej groźne niż sama grypa...muszę z nią pogadać, ja zawsze w okresie jesienno zimowym i zimowo wiosennym coś łapę, co roku dwie choroby na mur beton, dlatego teraz tak "sram w gacie" ;) ze strachu, że coś się przyplącze

a w ogóle to już dwie gazety kupiłam typu - rodzice, czy m jak mama :) nie mogę się oprzeć w sklepie, a przecież to wszystko mogę przeczytać w necie ;) ale świadomość, że to mnie już dotyczy, że mogę już kupować takie rzeczy zwycięża :) a fajne są artykuły :)

a w ogóle to jeszcze jedno martwi... jak byłam młodsza miała duże skrzywienie kręgosłupa, do tej pory jest pokręcony, chociaż z zewnątrz nie widać aż tak, bo widać tylko na poziomie bioder, że są nierówne. Boję się, że potem jak będę miała już duży brzuchol to będą jakieś problemy z tym moim kręgosłupem....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
u nas w szpitalu też jest możliwość zaszczepienia się na grypę za friko, ale bardzo mały odsetek korzysta, ja się nigdy nie szczepiłam i nigdy grypy nie miałam, mimo że pracuję w szpitalu i mam bezpośrednią styczność z zarazą...
Ela, ja myślę że w pierwszym trymestrze, to szczepienie chyba nie jest wskazane, tak mi się wydaje, w końcu w szczepionce jest wirus

tutaj masz artykuł na ten temat: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/szczepienia-w-ciazy_35776.html

Ostatnia edycja:
no wirus jest, ale przecież pozbawiony zjadliwości..czyli niby nie groźny, ale w sumie zawsze jakiś tam dziesiątek procenta ryzyka jest..... ja tez się nigdy nie szczepiłam, ale raczej z beztroski ;) ale teraz to już nie odpowiadam tyko za siebie.....jestem nawet za szczepieniami, tylko właśnie nie wiem jak z ciężarnymi jest....

przeczytaj ten artykuł, to się wszystkiego dowiesz :)
z tymi szczepionkami to różne są opinie, niektórzy twierdzą, że częste szczepienia sprzyjają rozwojowi chłoniaków, ale to nie ma reguły, każdy ma inne zdanie w tym temacie

Kochana na nic nie zachorujesz i tyle - PROSZE TUTAJ JUZ POWTARZAC ŁADNIE ZAMNA

DZIDZI BEDZIE ZDROWA I MAMCIA TEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i koniec kropra - w tym roku cie omninie, a nawet jak małe przeziebienie cie chcyci to pamietaj ze dzidzi tez bedzie miało swoj układ ochronny i da se rade ;))

Co do kregosłupa to mozesz miec potem bole przez to ale nie mart sie tym tylko ciesz sie stanem błogosławionym teraz;-)
Zreszta kazda kobiete boli kregosłup pod koniec ciazy - no bo jak nie ba :-)
Bedzie wszystko dobrze zobaczysz

julieet dzięki za artykuł. Czyli niby nic, a jednak coś..... niby niegroźna ale może się wstrzymać.. eh... i teraz zależy na jakiego lekarza trafię - takiego co lubi szczepienia czy takiego co nie lubi.....
chyba pozostaje mi łykać rutinoscorbin profilaktyczie - o ile mogę!, opatulać się i niech tylko ktoś spróbuje mi nakasłać - zatłukę!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

oczekująca :tak: ==> DZIDZI BEDZIE ZDROWA I MAMCIA TEZ!!! ;-)

dzięki Wam Kochane :*

kup sobie jakieś witaminki dla ciężarnych, podobno prenatal jest dobry, tylko drogi, podzielony na trymestry, na pewno lekarz Ci coś poleci, także don't worry, jedz duuuużo czosnki, pij herbatkę z cytrynką i będzie gitarka :D

Tak jak julieet mówi słonce ile osob tyle opinni o szczepionkach , takze idz do lekarza i zobaczysz co powie

A jak narazie stosuj ciepłe mleczko z miodkem, cytrynke, truskaweczki i duzo zieleniny i przedewszystkimPOZYTYWNE MYSLENIE o tym jak te nozki i roczki beda pod twoje zeberka za niedługo sie wciskac i uwierac hahahhahahahahah

julieet gadasz jak mój tata :) on zawsze mi czosnek wpychał, a najlepiej to czosnek z ciepłym mlekiem i miodem :) ale odkąd mi taką miksturę zafundował i wsadził w samochód do lekarza to ledwo mnie tam dowiózł tak mnie na rzyganie wzięło :) od tamtej pory ich nie łączę :) ae na herbatkę z cytrynką się skuszę na pewno :)
oooooooooooo widzisz, o zieloną herbatę muszę zapytać ginki :) to pyt nr 3:)

o i oczekująca też zna te mleczne mikstury :)
obiecuję, że po wizycie jak będzie wszystko dobrze, to będę miałą 100% pozytywne myślenie :))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dobra ja spadam , bo przez to przeziebienie mi sie spac chce, trzeba sie wykurowac , a ja nic nie robie tylko przed komputerem siedze caly dzien, ide dupencje ruszyc troche:-)

a nie tylko spac
images

ja to jestem dziwna bo ja uwielbiam - czosnek, mleczko i miodek, za to watpie ze inny moj oddech wtedy lubia hahhhahahhahahhah

Julieet o tym samym w tym samym momecie pomyslalysmy widzisz, stare babcine metody:-)

Do góry