reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Jeera, nie jesteś jedyna, ja też nie mierzę ani temp ani nie robię testów owulacyjnych, ale my też dopiero zaczynamy starania więc tak naprawdę nie jestem jeszcze nakręcona i wkręcona w ten temat, chcemy to na spontanie zrobić, bez wyliczania dni płodnych i zbędnego myślenia o tym, ale tak jak pisze Lilou, jak się długo nie udaje, to pewnie zaczyna się mierzenie temp i różne inne cuda...
Ja czasami jak Was czytam, to zupełnie nie ogarniam tematu, duphki, clo, nie wiem o co chodzi ;)

reklama
Ja lecze sie polsce - pytalam sie tu o iui w tamtym roku i kosztowało 1000euro takze stwierdziłam ze wole w polsce :-)

W polsce cały czas sie leczyłam w klinice leczenia niepłodnosci i z moja lekarka w kontakcie jestem cały czas, in vitro tutaj nie jest finansowane ztego co sie orientuje , a o zatym to muiałabys sie leczyc koło roku tutaj zeby cie skierowali na in vitro - ja nie mam zaufania do lekarzy tutaj (jeden od wszystkiego)
takze naprawde wole naszych polskich

Clo to clostybegyt (jak dobrze przeliterowalam ;) ) słuzy do tego zeby wystymulowac wiecej pecherzykow

Dupek - to dupaston , zamiennik luteiny , silniejszy nie ma tylu efektów ubocznych ale i drozczy

IUI to inseminacja, podanie nasienia do macicy kobiety

troszke rozjasniłam ;) czy nie zabradzo

macie raacje dziewczyny najwazniejszy spontan, takze dobrze ze o tych sprawach nie wiecie - bo po co wam to , moze nigdy nie bedzie potrzebne ;)

Ostatnia edycja:
Oczekująca hehehe, dzięki, ja nazwę i znaczenie tych skrótów znam i co to za hormony, tylko nie ma zielonego pojęcia jeżeli chodzi o ich przyjmowanie itd itp, kiedy, co jak...

BigChild jak tam po rrrrromantycznej kolacji? :) dawaj znać co z tą Twoją @??? przyszła czy odpuściła na conajmniej 9 miesięcy? :)

a ja nie znałam tych nazw i skrótów także dzięki oczekująca za lekcję :) przynajmniej bede wiedziala o czym gadacie ;)

hahhahahhaah juliet - a ja taka madra z siebie chcialam zrobic :-)

no i narazie nie mosisz wiedzic jak sie je przyjmuje, niepotrzebne ci to póki co ;)
jeesli co do czego dojdzie to wszystko wymalujemy ci czarne na białym , choc zaciskam piastki zeby nie trzeba było ;-)

ojtam, ojtam, może innym dziewczynom się przyda rozwikłanie tego słownictwa, ale dzięki i tak :)

no ja mam nadzieję, że mi się nie przyda, ale któż to wie... pożyjemy, zobaczymy, ja trzymam za nas wszystkie bardzo mocno kciuki!!!!

kurde, ale zmarzłam na szkoleniu dla psów, masakra, siedzę pod kocem i się telepię!

wymyśliłam tylko dwa pytania do ginki :(( tak to pamiętałam, wiedziałam, że o to trzeba zapytać, a tak to pustka w głowie jak przyszło do zapisania... eh.. za głupią głową to się człowiek nachodzi.....

co myślicie o szczepieniu na grypę w ciąży? to 1 z dwóch pytań :D kiedyś na jednych z zajęć na studiach taki lekarz nam mówił, że ciąża jest bezwzględnym wskazaniem do szczepienia przeciw grypie.. ciekawa jestem co moja gin o tym sądzi....

a w ogole to kiszka... bo teraz, albo przez 2 wizyty bede u niej, a potem kto inny będzie prowadził moją ciążę, bo się przeprowadzamy do innego miasta... bede musiala zabrać stąd kartę... mam nadzieję, że mi dadzą....

reklama
Co do pytan to bez problemu odpowiedzi mozemy udzielic jesli tylko jakies pytania beda na temat przyjmowania - co wiem i co sama przeszłam to powiem :tak:bez problemu - takze szczelac jak z torped jak cosik

co do szczepien elu, to ja sama nie wiem, słyszałam ze sa niebezpieczne a pozatym, grypa sie mutuje, takze nei ma jednej szczepionki, w polsce mam sasiadke pielegniarke i w tamtym roku kazali im sie wszystkich szczepic w szpitalu na wszelki wypadek i wiekszac z pielwgniarek odmówiła ae wzgledu na powikłania po, moze dla ciezarnych sa inne nie wiem słonce, tak jak moisz zapytaj sie swojej lekarki ona bedzie wiedziała napewno co i jak , tybmardziej ze to jej nie pierwsza ciaza.
Co do zmiany lekarza to ja zawsze wierze ze ze wszystkie zmiany sa na lepsze - mósimy tylko w to wierzyc :-)

ach akartoteki moga ci nie dac do reki - nie wiem jak jest teraz w polsce - ale lekarzowi musza udostepnic takze tm sie nie martw

Do góry