reklama
jeera86
Fanka BB :)
Wiecie co... jak ja czytam posty na forum... to sobie mysle ze ja jakas inna jestem... widze ze tu wiekszosc mierzy tem albo testy owulacyjne... a ja nic ani nie patrze kiedy płodne... oj jera jeera bedziesz musiala nad soba popracowac
jeera86
jeśli nie zaciążysz to wcześniej czy później zaczniesz
u mnie też było na początku "nieświadomie" potem się zrobiło "wnikliwie" i guzik cały czas,więc ........czas pokaze
dlatego śledze fora... żeby wiedziec "z czym to się je" Ciesze sie ze tu trafiłam to sie troche poedukuje
oczekujaca1985
Zaangażowana w BB
My tez z m w rozjazdach bylismy przez 9 miesiecy, no ale potem juz razem cały czas ))
Takze wiem jak to jest nie miec tej osoby przy sobie - no ale idzie sie przyzwyczajic jak trzeba.
Amfia tak jak lilou mowi nie bierz dupka juz , bo własnie bezdiesz miala @ slaba - pamietaj ze to progesteron jest, najprawdopodobniej masz taki nie wiadomo cobo tabletke rano jeszce wzielas i ona dziala teraz.
Co do zastrzyku - to on nie jest potrzebny - ale monitoring tak, zeby miec pewnosc ze pecherzyki pekna ładnie, bo po clo moga nie pekac, obwódka jest grubsza.
Takze wiem jak to jest nie miec tej osoby przy sobie - no ale idzie sie przyzwyczajic jak trzeba.
Amfia tak jak lilou mowi nie bierz dupka juz , bo własnie bezdiesz miala @ slaba - pamietaj ze to progesteron jest, najprawdopodobniej masz taki nie wiadomo cobo tabletke rano jeszce wzielas i ona dziala teraz.
Co do zastrzyku - to on nie jest potrzebny - ale monitoring tak, zeby miec pewnosc ze pecherzyki pekna ładnie, bo po clo moga nie pekac, obwódka jest grubsza.
oczekujaca1985
Zaangażowana w BB
ja kiedys mierzyłam i sprawdzałam swoj organizm i wszystko co tylko mozliwe, ale skaczylam bo mnie to meczylo - i wszystko kreciło sie w koło cyklu a nie zycia, takze stwierdziłam ze nie warto i przestałam i jest mi z tym lepiej, spontan przedewszystkim.Owulacje czyje kiedy mam bo juz na tyle poznałam swoj organizm, a @ jest co 25-27 dni zawsze, przed laparo była zawsze co 28 dni jak w zegarku, po lapora tak sie zmieniła.
Ale kazda z nas zaczyna po jakims czasie sprawdzac swoj organizm zeby sie upewnic czy wszytsko oki, i lekarze tez maja z tego pozytek potem ;-)
Ale kazda z nas zaczyna po jakims czasie sprawdzac swoj organizm zeby sie upewnic czy wszytsko oki, i lekarze tez maja z tego pozytek potem ;-)
anuszka
stara-czka
dziś plamienia i @ brak, nie wiem co jest... (dwa dni miałam plamienia) przez to nie mierzyłam tempki, bo myslałam, że mam krwawienie i nie chciałam się pchać tam z termometrem...
u nas w stolicy od rana było pochmurno i mżawka, a teraz świeci słońce i jest cudnie...
my tez żyliśmy na odległość jeszcze na długo przed ślubem, dzieliło nas 300km... prawie przez 2,5 roku...
ale już jesteśmy cały czas razem i nie pozwolę na rozłąkę... bo było mi z tym bardzo źle...
u nas w stolicy od rana było pochmurno i mżawka, a teraz świeci słońce i jest cudnie...
my tez żyliśmy na odległość jeszcze na długo przed ślubem, dzieliło nas 300km... prawie przez 2,5 roku...
ale już jesteśmy cały czas razem i nie pozwolę na rozłąkę... bo było mi z tym bardzo źle...
Ostatnia edycja:
amalfi
oczekujaca no wlasnie tak pomyslalam ze noze dupek mi ja powstrzymal i nie wiem co robic bo od jutra wychodzi mi ze clo mam brac, a jeszcze w sumie nie kupilam go ide teraz kupic. Tu na szczescie otwarte niektore apteki. Tylko sie wystraszylam ze moze @ nie przyszla i co robic??? Ale jak mowisz ze mogla mi sie przez dupka zatrzymac to wieczorem nie wezme a jutro clo zarzuce. I monitoring tez mialam w zeszlym cyklu a w tym nie kazala przylazic, pecherzyk mi ladny urosl wtedy i dostalam zastrzyk,ale teraz w tym cyklu czy sam peknie to nie wiem. A czemu mialas laparo?? Przypomnij jak pisalas juz
Ostatnia edycja:
oczekujaca1985
Zaangażowana w BB
Amfali - no to tak jak mosz clo od jutra i jazda
Laparo milam robiona bo miałam hisero robiona wczesniej i płyn mi nie przepływał przez jeden jajnik, takze było podejrzenie o nie drozny jajowod, zrobili mi laparo(oczywiscie platna- bo na nie płatna to 6 miesiecy czekac bo to był koniec roku i sie fundusze pokonczyły, a tak mialam w klinice jednego dnia i mam film z tego )
na laparo wyszło ze jajowod jest drozny ale plyn przeplywa z opóznieniem no i miałam endo 1 stopnia która mi oczyscili, histero miałam robiona bo staramy sie ju przeszło 4 lata i nie było jako takich przeciwskazan dlaczego nie ma małego szczescia.
Dopiero po laparo powtozyłam, FSH I LH i wyszło ze mam obnizona rezerwe jajnikowa(badania robiłam tutaj takze nie wierze im na 100% ) - tzn ze menopauza zacznie mi ise wczesniej, no a teraz moja lekark ajak jej powiedzialam o in vitro to dopiero na pomysł wpadła zeby mi zrobic badanie anty TPO i wyszło ze tam cosik nidy rydy, biore tabletki od 2 miesiecy i biosteron na poprawienie jakości jajek:-)no i zobaczymy co dalej po wizycie u innego lekarza
Laparo milam robiona bo miałam hisero robiona wczesniej i płyn mi nie przepływał przez jeden jajnik, takze było podejrzenie o nie drozny jajowod, zrobili mi laparo(oczywiscie platna- bo na nie płatna to 6 miesiecy czekac bo to był koniec roku i sie fundusze pokonczyły, a tak mialam w klinice jednego dnia i mam film z tego )
na laparo wyszło ze jajowod jest drozny ale plyn przeplywa z opóznieniem no i miałam endo 1 stopnia która mi oczyscili, histero miałam robiona bo staramy sie ju przeszło 4 lata i nie było jako takich przeciwskazan dlaczego nie ma małego szczescia.
Dopiero po laparo powtozyłam, FSH I LH i wyszło ze mam obnizona rezerwe jajnikowa(badania robiłam tutaj takze nie wierze im na 100% ) - tzn ze menopauza zacznie mi ise wczesniej, no a teraz moja lekark ajak jej powiedzialam o in vitro to dopiero na pomysł wpadła zeby mi zrobic badanie anty TPO i wyszło ze tam cosik nidy rydy, biore tabletki od 2 miesiecy i biosteron na poprawienie jakości jajek:-)no i zobaczymy co dalej po wizycie u innego lekarza
reklama
amalfi
A jak tu jest z in vitro?? Jest jakies dofinansowanie, pytam o kraj w ktorym mieszkasz?? Bo ja dopiero zaczynam to wszystko wiec nie wiem jak i co?? Wiem juz ile kosztuje monitoring i zwykla wizyta, to wszystko jest takie drogie ze jak in vitro w tym kraju jest rownie drogie to se w polsce zrobie chyba jak bedzie trzeba!!!
Podziel się: