reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

soglam wlasnie nie wiem jakie mam dni,,, mysle ze chyba juz po plodnych dniach dalam linka do wykresu wczesniej na tej albo poprzedniej stronie bo dzisiejszy test owu negatywny,,, ale niestety od piatku mam termometr wiec nie mam wczesniejszych temperatur,,, wiec niewiem kiedy byla owulka w piatek test owu byl ciemniejsza kreska ale nie calkowicie ciemmna tak samo jak kontrolna.. ale moze juz bylo po owulce bo kazdy nastepny test byl coraz ciemniejszy... maz mi zasnol :p hihi wiec nici z przytulanek ale nie przejmuje sie jak mialam byc w tym cyklu z fasolka to juz sie we mnie rodzi;-) a jak nie to sprubujemy w nastepnym,,, choc wlasnie se przypomnialam ze nie powiedzialam wam jaki mialam wspanialy sen az caly dzien w takim super humorku chodze chociaz krótko spalam;-)

śnilo mi sie ze mialam córeczke i ja karmilam piersia i miala takie śliczne oczy niebieskie boze bylam w nich zakochana a do tego mnie one tak uspokojaly i coreczka byla taka spokojna nakarmilam ja i spala tak grzecznie nie budzila sie jedynie na pore jedzenia 3 razy w tym snie ja karmilam ;-) a jak budzik zadzwonil to nawet nie bylam zla bylam tak spokojna i radosna ze maz sie dziwil ;-)

sorki rozpisalam sie ;-)

Lovka wspołczuję <biedactwo><głaszcze> dasz rade a mama ci nie moze pomoc??

ojoj nie wiedzialam ze tak ciezko masz myslalam ze chociaz mama ci pomoze ah ciezko a moze stac ja na pielegniarke ?? albo ja jakos zalatwic z NFZ powiedziec ze jest ciezka sytulacja itd...niewiem jak ci pomoc biedactwo jestes ...

Ostatnia edycja:
reklama
Mama leży plackiem. Nią się tata zajmuje. Jest obolała, po operacji, 3 tygodnie temu miała operacje...
Szwagier i mój mąż zaoferowali pomoc, ale to faceci, to wiadomo, że nie pomogą tak jak kobieta. Ale starają się, Inga z Radkiem przychodzą i dużo robią, rozumiem, bo Inga nie może się wysilać, powinna w łóżku leżeć, bo brała tabletki na podtrzymanie ciąży. Moja teściowa mi bardzo pomaga, tym, że jest w kiosku kiedy mnie nie ma i to jest największa pomoc. To anioł, nie kobieta. Ale ta cholerna kuzynka... zakała rodziny!

ah z ta kuzynka by bylo trzeba zrobic ale co ... hym a gadalas z nia tak w 4 oczy moze to jej przemówi do rozsadku ??

Lovka, wiem co przeżywasz, nie miałam takiego przypadku w rodzinie, ale pracowałam w DPS... Wózki itd, kąpanie, karmienie... Ciężka robota, szacunek dla Ciebie...

A z innej beczki... Kto wymyślił, że paznokcie u nóg są tak daleko? :crazy:

Atan szczerze to nie miałam okazji z nią rozmawiać, a poza tym to nie wiem czy chciałabym ją prosić kolejny raz o to, żeby łaskawie przyszła. Nie to nie. Łaski bez!
Silm Cholernie ciężko jest! A co do tych paznokci, to też mnie to denerwuje! :D Ha...

Dziewczyny, co myślicie o imieniu dla dziecka, takiego jak CEZARY? Bo mojemu mężowi się podoba. Czaruś? Ładnie... a Wy jak myślicie?

Lovka ale takiej osobie należy się pielegniarka srodowiskowa chyba raz w tygoniu nie wiem dokładnie ale warto się zapytac w przychodni o jakąs opieke z nfz powinni cos omóc...a ty się tak nie przemeczaj tez musisz o siebie dbac siły się kiedys konczą i niekoniecznie wszystko musi byc na towich barkach.zadeklaruj kuzynce ze np za pafre dni ty odpoczywasz i ona ma isc...eh cięzkie takie rzeczy...

lovka ładne imię czarek...mam znajomego i w rodzinie i dobrze mi się kojarzy...i taki sliczny wam wyjdzie czarus hehe...

sim a co ty z tymi paznokciami??

Ostatnia edycja:
We wtorek babcia idzie na operacje, żeby tą rękę operacyjnie złożyli. Więc nie opłaca mi się. A za ten tydzień, to już mama mi pomoże. Mi pomoc potrzebna jest od zaraz...! :D

Mi mimo ciąży brzuchol przeszkodza Silm :D

No to kochana gimnastyka się kłania,przeciez nie trzeba się zginac wystarczy ładnie do siebie przyciągnąc nogę a jeszcze brzucha nie masz...pomysl co bedzie za 6 miesiecy

reklama
No właśnie mam brzuch, nogę to ja do nosa sobie przystawię i mogłabym paznokcie poobgryzać, ale na dłuższą metę to niewygodne... W sensie przyciąganie nogi, bo i tak gdzieś coś przeszkadza.

Za 6 miesięcy zaprzęgnę męża :p Bo do kosmetyczki mi się nie opłaca, bo mi rosną jak szalone

Idę spać kobietki

Do góry