reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
witam nie wystraszyłyście mnie tylko jestem nad morzem na małym urlopiku;-) i sie szlajalam po dworze z mezem i teraz was przeczytałam ;-) co do imion chce Amelie a chłopca Maksymiliana;-)
a co do moich wykresów mozecie juz zobaczyc bo zrobilam widoczny dla wszystkich ,,, a co do testow owu dzisiaj to prawie wogle nie bylo widac tej kreski 2 byla ale bardzo slaba wiec mysle ze owulka jednak byla w czwartek26lub 27.05 ale niewiem http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user=atan&cid=2980

Ostatnia edycja:
Widze ze forum zawłasneły imiona i wózki....co do imion przyszłych naszych pociech...to
ja bardzo chce miec dwóch synów a meżowi chyba obojetne...jak się spełni to trzecia mże być córeczka jak bóg da....a najlepiej bliżniaki i załatwiona trójka w dwóch ciązach...
wiec skoro chłopcy to od wielu lat mamy ustalone ze pierwszy będzie Jakub, drugiego ja chce Piotra albo Michała....a dla córy wybierze imię mąż...jakie da takie będzie nie bede się absolutnie kłocic obojetnie co wymysli bo ja chce dac drugiemu chłopcu swoje wiec mysle ze na taki kompromis się zgodzi....
ale niech się najpierw trafi ciąża i donosi a potem bedziemy gdybac....:)

nas znajomi nie mieli imienia a wiedzieli ze chłopiec i jak się urodził to popatrzyli na niego a on taki malenki i nazwali go Tomcio od Tomka palucha hehe...
w razie czego można popatrzeć na jakie imię bedzie dziecko wyglądac hehe...:)

Basati I TRUSKAWCIA niestety nie znam sie na wykresach temperatur dopiero sama zaczelam mierzyc ;-)ale trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za fasolki :-)

Dagne łapie fluidki;-)

soglam i paluszek trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&za II kreski!!

Lovka co sie stalo ze taki ciezki dzien cie czeka?? mam nadzieje ze szybko ciezki dzien minie !!

Magdalena co do coli to tez mi sie wydawalo ze sie nie powinno pic ale to lekarz wiec chyba wie lepiej wspolczuje wymiotow trzymaj sie !!<przytulasek>

Vanillia no no ten brzuszek na tym filmiku wow nie myslalam ze az takie sa te ruchy dziecka,,,

Big Fajnie ze masz wybrzuszenia ;;-) i ze czujesz ruchy dzidzi;-)

Alredka no to ciekawa jak sie ustawil na jednej stronie brzuszka to jak idziesz i masz obcisła bluzke to widac ze nierowny brzuszek masz ;-) hihi ale fajnie ;-) juz sobie to wyobrazilam ;-)

Dagne ale obiadeek wow tez chce taka rybke ;-)co to za rybka??

Donia wow ale groszek fajny ;-) zazdroszcze jak pomysle ze mialysmy razem testowac i gdybym tez byla z fasolka to podobne zdjecie bym miala ;-) ale tez kiedys wkleje napewno;-)

magdalena twoje zdjecie tez jest fajne ;-) bo ze jak ja wam zazdroszcze tych zdjec ;-)dobrze ze rosna nie martwcie sie rozmiarami!!

A co do wózka to podobaja mi sie takie co sa bardzo funkcyjne ze masz gondole kub spacerówkę lub mozesz na stelarz wlozyc fotelik samochodowy bo maja tzw adaptery a w sklepie widzialam z wszystkimi bajermi za 1300 ale niewiem jakiej on firmy byl, napewno nie chce 3 kolowca. A z kupnem nie musze sie martwic bo u meza w rodzinie jest zwyczaj ze tescie kupuja wozek a drudzy wyprawke ;-)

a co do Pok tez sie martwie nie wiem co z nia nie mam kontaktu...

A co do waszych imionek kazde jest ładne ;-)

IWASKU no no i nastepna wzrotka powstala ty to naprawde masz talent !!! i nas kochasz zadowalac wierszykiem ;-)

Atan dobrze że odpoczywasz...:) oby wam na zdrowie wyszło i relaksik...bo jak jest luzik to jest i niespodzianka...bede trzymać kciuki....a ty jeszcze w płodnych czy juz po płodnych???

Iwasek....szacun za wierszyczek:):-)

a ja sobie zrobiłam wiecorkiem zupke serową tak na 3 dni z podsmażaną szyneczką i cebulką i do tego grzanki...pychotka i własnie zajadam...
ale powiem wam ze przez pierwsze dwa tygodnie kiedy zmieniłam sposób jedzenia na co 3 godziny bez podjadania małe porcje i duzo owoców i warzyw to tylko myslłam co zjem za 3 godziny a teraz mam tak że w ogóle nie jestem głodna i musze się pilnowac zeby w ogóle cos jesc oprócz sniadania....może to wiosna i dietka działa....ciesze się bardzo:)
a jutro znowu joga a wszystkie miesnie od pasa w góre mnie bolą jeszcze po srodzie a chodz juz miesiąc 3 razy w tygodniu ale czuje w sobie moc energii i młodosc nie do opisania i ciałko takie giętkie smukłe zdrowe elastyczne ....eh

Ostatnia edycja:
I jeszcze lista staraczek.

Na II kreski czekają:

Pok 21c
Asiol 30c
Amalfi
Magenta 9c
Gochaa 6c
Klari 5c
Fifka 10c
Hera 2c
Kwiatuszek
Dotka
Paluszek 2c
Donia 14c
Susie 8c
Basati
Pyscek
Atan 3c
Kasia.natka 4c
Arosa
Truskawcia 2c
She123

Luzujące

Magd.a
Soglam
Rastafarianka

Iwasku, o mnie zapomniałaś! ;(
Atan Babcia mi się połamała :/ 85 lat! Po prostu koszmar!!! Mam nadzieje, że jutro mnie zastąpi kuzynka, a jak nie, no to super, bo psychicznie nie wyrobie!!! Po prostu coś okropnego...! Moja siostra nie może, bo jest w 9 miesiącu ciąży. Pozostaje mi kuzynka... Tylko ona to się boi, wszystko ją brzydzi, niczego nie dotknie, nie umyje, nie przebierze, nie podetrze... bo ona się brzydzi... A jak dzwoniłam dziś do niej (nie pracuje) czy jedzie ze mną, jak chce to po nią przyjadę, żeby ze mną tam była (we dwie raźniej) to ona, że może popołudniu przyjdzie, bo się umówiła z kimś. Popołudniu jak do niej dzwoniłam, to mówiła, że ta wizyta co miała się spotkać do południa się przesunęła na popołudniu i MOŻE jutro przyjdzie... Jeśli mi mąż nie pomoże, to ja SAMA sobie nie dam rady!!!

oj lovka to kicha straszna...ale jak to babcia to któres z towich albo męża rodziców tez chyba moze pomóc w koncu to któregos matka...nie daj się sama to strasznie ciężka praca...teściu mój zajmowałam się sowją matka przez pare lat sam ale to facet wiec inaczej...

reklama
To jest mojej mamy, mama. No moja mama aktualnie jest po operacji (sprawy ginekologiczne) i ma świeżą ranę. A mojej kuzynki tata jest jej synem, ale on pracuje za granicą, natomiast no synowa przychodzi, ale wiadomo, to obca osoba, więc nie zrobi przy niej więcej oprócz, zrobienia herbaty, łóżka itd. Babcia ma złamaną prawą rekę, kuleje na prawą nogę, ma odparzenia pod piersiami. Psychicznie to jest ciężar. Ale kuzynka, wpadłaby na parę godzin, chociaż by mi z ubikacji pomogła ją podnieść, albo nawet z łóżka, to sama muszę ją podnosić... Mąż mój już chciał do niej dzwonić i ją ochrzanić, ale po co jeszcze konflikt w rodzinie... Eh. Soglam... nie mam pojęcia, co robić...

Do góry