reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ma_gdalena- aaaaa to ogólnego doktorka się pytałaś :-) Tak czy inaczej na pewno Ci nie zaszkodzi taka konsultacja :-D żeby tylko Ci się polepszyło :-) ooojjjeeeejj ogromne to Twoje Maleństwo :-D nie dziwię się, że zakochałaś się w tej fotce :-)

Donia – bąbelek cudny :-D i widać od początku dba o mamusię, żeby zdrowo i dobrze się odżywiała :-) Doniu kochana orientujesz się trochę w tych temperaturach??? :-D Bo jeśli tak to i ja miałabym do Ciebie romansik ;-)

reklama
Doni a poza tym Twój pęcherzyk mierzy 1,37cm w 5 tyg ciąży a mój miałby 6,3 mm w 6 tyg?? :confused: bo teraz troszkę mnie nastraszyłyście io już sama nie wiem

no nie denerwuj się, pewnie masz podane wymiary maleństwa, jak gin Ci powiedział, że jest ok to co się przejmujesz tym co my mówimy :)

Truskawcia nie wiem czy się dobrze orientuję, ale 14 cykli przeleciałam :) dawaj, jak będę umiała to odpowiem

Sil nie chodzi o to, żeby ubierać kolorami wg płci bo też mi się to nie podoba bo śliczne są również ubranka żółte, zielone czy czerwone i pomarańczowe, które pasują do obu płci tylko chce to w taki sposób uczcić, żeby mieć już tą pierwszą rzecz po której będzie widać czy to chłopiec czy dziewczynka, nie musi być różowe albo niebieskie ale np. w kwiatuszki w przypadku dziewczynki albo w autka w przypadku chłopca.
Tak sobie ubzdurałam :p

Matko, częste te wizyty- ale rozumiem i wiem czemu:) ja pierwszą w 7tyg a następna w miesięcznym odstępie... ale dłuuugo. Jak tak do końca ciąży będzie, to zaopatrzę się w detektor tętna płodu :) a tak w ogóle to mam taką cichą nadzieję, że skoro nie ma potrzeby częstych wizyt, to wszystko z dzidzią w porządku.

Niesamowite uczucie jak sie widzi te kruszynki na monitorze co dziewczyny. A jeszcze jak widac migotanie serduszka...lekarz nie musiał nic mówić bo było widać i sie popłakałam:-) Powiem Wam szczerze że to serduszko dla mnie przynajmniej było juz takim "namacalnym" potwierdzeniem tego że noszę w sobie małą żywą istotkę. Nie wiem czemu ale jakoś spłynał na mnie taki spokój i ta świadomość że będę mamą.

Ja mam wizyty co dwa tyg. myślę że po pierwszym trymestrze będą juz normane czyli raz w miesiącu

Dagne na pewno będzie dobrze... nie masz się co przejmować ale wiem, że łatwo się mówi gorzej się dostosować :p bo ja jak dzisiaj byłam u lekarza ogólnego z tymi moimi mdłościami przez cały dzień na okrągło to lekarka naciskała mi strasznie mocno na brzuch i jak tylko wyszłam to zraz się poskarżyłam mężowi :p a teraz biegam co chwile do toalety patrzeć czy nie ma żadnych plamień

IWASKU ja też mam następną za 2 tygodnie więc chyba również zobaczę serduszko mojego maleństwa! nie mogę się oczywiście doczekać. A jak Ty się czujesz???

Ostatnia edycja:
Matko, częste te wizyty- ale rozumiem i wiem czemu:) ja pierwszą w 7tyg a następna w miesięcznym odstępie... ale dłuuugo. Jak tak do końca ciąży będzie, to zaopatrzę się w detektor tętna płodu :) a tak w ogóle to mam taką cichą nadzieję, że skoro nie ma potrzeby częstych wizyt, to wszystko z dzidzią w porządku.

tak dagne, nie ma sensu gmerać tam bez potrzeby, są kluczowe momenty w rozwoju dziecka, które trzeba skontrolować a tak poza tym to lepiej zostawić go w spokoju
ja też teraz pójdę dopiero w 8-9 tyg. żeby założyć kartę i posłuchać serduszka
no chyba, że mi znowu wcześniej odbije
mój mąż niezbyt zachwycony moim wczorajszym wypadem na USG ale przeszczęśliwy, że jest ok .... choć nie wiem czy nie liczył po cichu, że bliźnięta, bo tak jęknął jak powiedziałam, że jedno

A to są moje temperaturki :-)
1 dc – 35,9
2 dc – 36,0
3 dc – 36,0
4 dc – 36,5
5 dc – 36,5
6 dc – 36,3
7 dc – 36,3
8 dc – 36,6
9 dc – 36,5
10 dc – 36,1
11 dc – 36,3
12 dc – 36,0
13 dc – 36,3
14 dc – 35,7
15 dc – 36,0
16 dc – 36,2
17 dc – 36,1
18 dc – 36,3
19 dc – 36,5
20 dc -36,6
21 dc – 36,6
22 dc – 36,6

Ten 22 dc to właśnie dziś :-) Według moich obserwacji owulacja była 14-15 dc. :-) a jakie jest Wasze zdanie? :-) Zaznaczę, że przytulaliśmy się dość często (właściwie już od 8 dc ;-) ) hi hi :-D Boooseee kobitki trzymajcie kciuki oby coś dobrego z tego wszystkiego wyszło :-D

A to są moje temperaturki :-)
1 dc – 35,9
2 dc – 36,0
3 dc – 36,0
4 dc – 36,5
5 dc – 36,5
6 dc – 36,3
7 dc – 36,3
8 dc – 36,6
9 dc – 36,5
10 dc – 36,1
11 dc – 36,3
12 dc – 36,0
13 dc – 36,3
14 dc – 35,7
15 dc – 36,0
16 dc – 36,2
17 dc – 36,1
18 dc – 36,3
19 dc – 36,5
20 dc -36,6
21 dc – 36,6
22 dc – 36,6

Ten 22 dc to właśnie dziś :-) Według moich obserwacji owulacja była 14-15 dc. :-) a jakie jest Wasze zdanie? :-) Zaznaczę, że przytulaliśmy się dość często (właściwie już od 8 dc ;-) ) hi hi :-D Boooseee kobitki trzymajcie kciuki oby coś dobrego z tego wszystkiego wyszło :-D

kurcze, truskawcia dziwny ten cykl, może mogłabyś wrzucić to do programu to on sam też wyrysowuje owulację
wydaje mi się, że bazową temperaturę masz 36,3 wtedy skok byłby 19 dc, ale nie jestem pewna
ja też w tym cyklu, w którym zaskoczyłam miałam mały skok i niskie temperatury
dla przykładu wstawiam fotkę

Zobacz załącznik 359900

a teraz kochane pozwolicie, że wreszcie wyjdę z roboty bo to już i pora
jadę odebrać mamusię i powiedzieć Jej o dzieciątku

Ostatnia edycja:
reklama
Doniu to może go pociesz , że to nie jest do końca powiedziane bo bo ja czytałam, że w tak wczesnej ciąży trudno jeszcze określić czy jest jedno czy dwoje :D

Do góry