reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Zobacz załącznik 359888
Coś tam widać :) możecie mi przy okazji powiedzieć czy dobrze myślę, że moje maleństwo ma 6,3mm?? Bo ono jest zaznaczone tymi krzyżykami a na dole jest taki właśnie wymiar.... A tak poza tym to kocham to zdjęcie :D
Doniu Twoje również śliczne

reklama
a mi się wydaje, że to jest wymiar pęcherzyka płodowego, przynajmniej u mnie doktor mierzyła pęcharzyk bo maleństwo jeszcze za małe, a po wielkości pęcharzyka określa się na razie wiek ciąży i u mnie wskazywało właśnie na 5tydz.4d.

Sil a Ty kiedy wybierasz się na USG? jakoś masz teraz badanie przezierności karku
ja czekam do tego badania a później wszystkim powiem o ciąży
a dziś mam zamiar powiedzieć mamie :)

aha i miałam dziś malusieńkie plamienie, ale zrzuciłam to na wizytę u gina i badanie

Ja właśnie mówię mojemu mężowi, że duże to nasze dzidzi jak na 6 tydzień a on oczywiście się ucieszył i mówi: "po tatusiu" :-) chciałam zaznaczyć, że mój K ważył 4100g i mierzył 60cm jak się urodził :szok: i zawsze współczułam mojej teściowej urodzenia takiego wielkoluda a teraz sama może będę przez to przechodzić :-D

A i nie wiem dlaczego mam przeczucia, że będę miała syna chociaż marze o córeczce... :p Macie tak? :p

Donia
ale u Ciebie na zdjęciu jest wyraźnie pęcherzyk zaznaczony tymi krzyżykami a u mnie maleństwo...

Ostatnia edycja:
Donia, plamienie zapewne od tego, mój mnie zawsze uspokaja, że po badaniu może się zdarzyć. I możesz mieć rację z tym pęcherzykiem w sumie.

Jutro idę na przezierność, a wizytę regularną mam 14 czerwca. Przyzwyczaiłam się do tygodnia, dwóch odstępu pomiędzy, do słuchania serduszka, a tu teraz trzy tygodnie przyszło mi czekać

Ale ja za Was odrabiam wizyty :p byłam już 5 razy :p Za każdym razem usg

Mam przeczucie na córkę. Ale nie chcemy wiedzieć do dnia porodu :) no chyba, że Małe będzie złośliwe i się rozkraczy, jak akurat będę patrzeć. Wtedy nie wytrzymam i powiem mężowi, jakby akurat go nie było obok :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja chcę wiedzieć bo nawet jeśli ustalilibyśmy z mężem, że nie pytamy o płeć to ja znając siebie i tak wiem, że bym nie wytrzymała, poza tym obiecałam sobie, że jak się dowiem to zaraz pojadę kupić jedną malutką rzecz a kolorze pasującej do płci... A co do tych rozmiarów to może macie rację tylko, jak tak patrzę na różnicę wielkości między pęcherzykiem a fasolką to trochę byłaby za duża jak na 2 mm (przy wielkości fasoli - 4mm, pęcherzyk - 6,3mm)

Donia, plamienie zapewne od tego, mój mnie zawsze uspokaja, że po badaniu może się zdarzyć. I możesz mieć rację z tym pęcherzykiem w sumie.

Jutro idę na przezierność, a wizytę regularną mam 14 czerwca. Przyzwyczaiłam się do tygodnia, dwóch odstępu pomiędzy, do słuchania serduszka, a tu teraz trzy tygodnie przyszło mi czekać

Ale ja za Was odrabiam wizyty :p byłam już 5 razy :p Za każdym razem usg

Mam przeczucie na córkę. Ale nie chcemy wiedzieć do dnia porodu :) no chyba, że Małe będzie złośliwe i się rozkraczy, jak akurat będę patrzeć. Wtedy nie wytrzymam i powiem mężowi, jakby akurat go nie było obok :)

też tak pomyślałam, zwłaszcza, że była to tylko poświata plamienia :)
ja mam przeczucie na synalka (mąż chce chłopca), ale drugie chcę dziewczynkę i wiecie co jeszcze jednego nie ma na świecie i nie wiem jak sobie poradzę ale szybko chciałabym drugie :cool2:

Ma_gdalena ale pamiętaj, że fasolka jest troszkę zwinięta, nie widzisz jej w całej rozciągłości, poza tym te napisy są tylko orientacyjne, Twoja fasolka może być mniejsza
he he śmieszne to, ja mam groszek a Ty fasolkę :)

Ostatnia edycja:
Śliczne te Wasze fasolinki :)

ja ważyłam 3800 g miałam jakieś 55 cm .:D Śmiali się ze mnie że mam duże stopki w porównaniu z resztą ciała :p

Sil też bym chciała czekać na wizytę żeby posłuchać i pooglądać dzidzie :)
Niedługo będziecie wysyłały zdjęcia pociech w waszych ramionach :-)zleci ino mig :p

Nie wiem, trzeba się było lekarza spytać :p a na poważnie, jest śliczny, duży i dobrze się rozwija a to najważniejsze.

Widzisz, a my nie chcemy ubierać dziecka wg kolorów, więc nam to zupełnie zwisa. Kiedyś się nie wiedziało i było fajnie. A dziewczynki w różach, a chłopcy w niebieskim budzą moją niechęć. Jest tyle pięknych innych kolorów...

MY z drugim musimy poczekać. Ostatnio coś powstało, że tak koło mojej 30 się zaczniemy starać, czyli za trzy lata. Ale to wszystko się okaże po tym, jak budowa domu ruszy, bo wtedy będzie chodziło o kasę.

reklama
Doni a poza tym Twój pęcherzyk mierzy 1,37cm w 5 tyg ciąży a mój miałby 6,3 mm w 6 tyg?? :confused: bo teraz troszkę mnie nastraszyłyście io już sama nie wiem

Do góry