reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Vanilia – Ty to ewenement jesteś ;-) mało komu tak wcześnie teściom wychodzi :-D ha ha ale ten filmik fajny :-D ja myślę, że jak dzidziuś jest silnym to jest możliwe żeby się tak wygrzebywał :-D ale osobiście myślę, że takie coś to rzadkość :-)

Paluszek – życzę Ci mocno, mocno tego ostatniego!!!! :-D z resztą sobie też TYLKO tego życzę ;-) hi hi ;-) właśnie do mnie powinna przyjść tak 9-10 :-/

Ma_gdalena- ojoj sorki, faktycznie nie jest zalecany w ciąży :-( zasugerowałam się tym imbirem :-) a z colą to faktycznie nietypowa sprawa, rzeczywiście dziwne, że lekarz zaleca :-) ale napewno Twoja gin wie co mówi :-)

Basti –ja czytałam, że temp. jest bardzo wrażliwa na zmiany (podróż, stres, podziębieni) i już jest inna. Dlatego (myślę) trzeba siebie też obserwować … jeśli inne czynniki wskazywały na owulację, to może faktycznie była :-) Na wielu stronach czytałam o podobnych przypadkach i lekarze pisali, żeby się tak strasznie tą temp. nie przejmować :-) Ja sama nie wiem jak to ze mną jest, po temp. skacze u mnie jak na trampolinie ;-) dopiero od kilku dni utrzymuje się na stałym poziomie 36,6 ale nie wiem czy na coś pomyślnego to nie za mało :-(

Dagne- będziesz raczyć nas obiadkami?? :-D to ja do domku poproszę, bo mi smaka narobiłaś :-D

Iwasku – tak jedz rybkę, bo rybka wpływa na wszystko!! :-D

dziewczyny widziałyście to?? jaka masakra......to tak normalnie wszystko widać? chyba niee......wydaje się że ta babka ma skórę cienką jak pergamin, i zaraz dziecko się wyskrobie na zewnątrz:szok:

YouTube - ‪Prawie jak dziecko kosmity (Almost like alien baby)‬‏
Haha mój filmik...tfu znaczy na moim kanale XD

Iwasku ruchy znaczy takie bąbelki czy muśnięcia to zależy, między 18-22 tygodnie, potem kopniaczki.
Ja czuje już wyraźniejsze muśnięcia, a ostatnio po przyłożeniu dłoni, dwa razy kopniaczki delikatne.

Big mi dziecko ułożyło się po lewej stronie brzucha i po tej mam wybrzuszenie :-D

Truskawica to lekarz ogólny bo u gina byłam we wtorek i do tej pory nic mi nie było, dopiero jak na złość od środy wszystko się zaczęło :( a do mojego gina czeka się po kilka tygodni ale ja mam i tak wizytę 16.06 bo mnie zapisał od razu po wizycie więc jak nie minie to wtedy on będzie musiał coś poradzić

Dagne, ja bym nie brała, bo to jednak mało komfortowe, jak lekarz wsadza tą sondę i gmera i jeszcze ktoś patrzy. No ale zrobisz, jak uważasz :)

witam dziewczynki popołudniowo, o czym dziś mowa bo nie mam czasu Was nadgonić?
ale za to wklejam obiecane zdjęcia
to pierwsze, takie małe okgrągłe w większym pęcherzyku to ciałko żółte, które karmi mojego maluszka, a na drugim zdjęciu ten taki groszek to moje dzieciątko siedzi sobie cichutko (odzywa się tylko jak mama jest głodna i wywołuje mdłości przypominające, że należy coś zjeść :) )

Zobacz załącznik 359875Zobacz załącznik 359876

Ostatnia edycja:
Kochane laseczki, bardzo was prosze o pomoc w interpretacji temperatury. Czy uważacie że owulacja była???
1dc ?
2dc?
3dc 36,7
4dc 36,6
5dc 36,7
6dc36,7
7dc 36,5
8dc 36,7
9dc 36,5
10dc 36,4
11dc 36,5
12dc 36,7
13 dc 36,7
14 dc ?
15dc 36,6
16dc 37,5
17dc 37,7
18dc 36,8 Liczę na was... wy sie na tym znacie ;-)

Basati piękny skok w 16dc, mam nadzieję, że przytulanka były :)

przepraszam, za post pod postem, ale ja nie umiem cytować kilku postów :(

Truskawcia dziękuję Ci kochana wiesz za co
dziewczyny do Waszej wiadomości, to to imię i nazwisko które jest na USG nie jest moje ani ginki, to jakieś nazwisko wpisane żeby za kazym razem nie musieć wpisywać, więc ono nic nie oznacza :)

Ostatnia edycja:
No donia śliczne! Ja spróbuje wstawić swoją dzidzie z wtorku ale niestety nie mam skanera więc spróbuję zrobić zdjęcia tylko nie wiem czy będzie cokolwiek widać

reklama
Do góry