reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

kochane, czy może jeszcze któras skomentowac moje temperatury??? ( kilka postów niżej)... czy wydaje wam sie ze owulacja była czy nie??? Czy musi byc duży skok tempki????

reklama
Truskawica @ na początku cyklu myślałam, że przyjdzie ok 9-10 ale teraz juz po domniemanej owulacji i przy końcu cyklu jestem prawie pewna, że pojawi się wcześnie o kilka dni tak myslę ze ok 6-7 czerwca...(albo nie przyjdzie w ciągu najbliższych 9 miesiecy:):):):))

No ale lokomotiv nie zaleca się dla kobiet w ciąży :( a co do coli to ja też raczej słyszałam, że w ciąży się nie piję bo zawiera kofeinę ale skoro tak mi kazała lekarka to chyba ona wie coś na ten temat... (przynajmniej mam taką nadzieję bo z tymi lekarzami to nigdy nic nie wiadomo) ale mam wypić litr w ciągu 3 godzin więc może to nie tak dużo

kurcze, jestem taka ciekawa... śluz, szyjka i testy owulacyjne wszystko by wskazywało na owulacje,,,, tylko ta dziwna temperatura;/

BAsti Mi, totalnemu laikowi wydaje się, że owulka mogła być, tak jak Magda pisała ok 16dc, nie wiem czy skok temperatury ma az takie znaczenie, szczególnie kiedy byłaś podziebiona...warto dodatkowo badać szyjke i śluz, to też sa wskazówki...ostatecznie wydaje mi sie ze tylko monitoring może potiwerdzić czy owulacja była czy nie...

No to jak cała reszta wskazywała, że owulacja była to az tak bym się tą temperaturą nie przejmowała!:)

Ostatnia edycja:
wiem wiem o monitoringu, ale niestety w tym miesiącu nie mogłam iśc na wizyte... dlatego staram się sama sprawdzic czy owulacja była. ( oczywiście wiem ze mógł pęcherzyk nie pęknąc). kurcze... wysiadam.

Magdalena, około 11 złotych chyba dałam. A cola dobra jest na żołądek, dlatego, a odgazowana, by wzdęć nie zrobić :)

Z temperaturami nie pomogę, bo nie mierzyłam nigdy. Napisz na priv do Pok :) albo na jej stronie poszukaj. Swoją drogą ciekawe, co u niej. Mam ogromną nadzieję, że prywatnie się jej poukłada i wszystko pójdzie na plus, choćby to miał być cud.

A co do zdjęć to nie wiem. Ja pierwsze dostałam na drugiej wizycie, drugie na ostatniej tej teraz tydzień temu. No ale ja chodzę tak jakby prywatnie.

reklama
Wróciłam :)
Sil no właśnie zastanawiam się nad tym czy go brać, dużo dziewczyn brało, w sumie, jak ma być przy porodzie, to i tak i tak będzie musiał się przyzwyczaić... tzn na bank bedzie stał za głową a nie z przodu :)

Do góry