reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Normalnie dziś porażka- leń jakich mało jestem :D od wpół do 9 wyleguję się jeszcze, a jeszcze kilka dni temu wstawałam po 7 bo spać nie mogłam hehe:) ach ta ciążowa zmienność :)
Postanowiłam, ze dziś kupię sobie sukienkę na lato :) tzn konkretniej pomyślałam o środowej wizycie u gina, że może męża wezmę, to będzie lepiej jak będę w sukience hehe, nie będę paradować beż dołu tylko w koszulce ;p no i zaopatrzyć muszę się w spodenki jakieś, bo mają być upały w dalszym ciągu, a ja nie wchodzę w żadne z tamtego roku ;p
Jakoś dziś mam dobry humor, oby był taki przez cały dzień.
Soglam, ty wiesz, ze trzymam kciuki - &&&& :) a i będę od dziś gonić mężą do wszystkich "złych" prac :)
Iwasku, doczytałam dziś i gratuluję zdrowej dzidzi :) wiem jakie to uczucie słyszeć serduszko :)
Basati- za Ciebie również trzymam kciuki :)
Dla was wszystkich staraczek kochanych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :)

A i Ael- nie denerwuj się kochana :D wiem- mówi to największa panikara hehehehehe :)

reklama
Soglam...ufff to nie tylko ja taka w gorącej wodzie kąpana...ja przebiłam Ciebie i test zrobiłam jeszcze szybciej...oczywiscie dziewczeta mnie do pionu sprowadziły, ze to głupota..no i mają rację...:) Ale co tu poradzić jak tak korci i jeszcze to ze Vanilii wyszło...oczywiscie u mnie wyszła jedna kreska, ale to jeszcze o niczym nie swiadczy - może poza mają głupotą i naiwnością:)hehe Teraz dzielnie każdego ranka walcze zeby kolejnego testu nie zmarnowac...zobaczymy ile wytrzymam:)

Dagne, odpoczywaj i leń się ile wlezie:)

Paluszek eh...powiem ci ze jakos miałam takie przeczucie ze bedą w tym cyklu dwie kreski i miałam spokojnie czkeac do niedzieli ale weszła na forum patrze vanila zrobiła to we wtorek po drodze kupiłam dwa testy zeby sprawdzic czy juz w 26dc wyjdzie...i dupa
ale mam jeszcze jeden test i dzis się zastanawiałm czy nie zrobic jutro ale bede twarda i się nie dam....

dagne kciuki się przydadzą....:)

a tak sobie pomyslałam ze dwa lata temu w maju tez zaszłam ale się nie rozwineła ciąza,wiec moze teraz w agrode o tej samej porze dostane fasolkę....no i macie juz sobie wkręcam....
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

witam panienki a ja od rana mam straszne zawroty chyba przez cisnienie bo mierzylam mam troche podwyzszone a persi mi chyba pekna mozliwe ze to od lutki wiecie to moj pierwszycykl z lutka?

czesc kwiatuszek
wiesz te bóle to moze byc wszystko...od ciązy,od lutki,inny cykl tak po prostu...vanila pierwszy test robiła w 25dc przy 29dniowych cyklach i juz jej wyszło....
a ja ci powiem ze ten cykl mamzupełnie zakrecony....
od 15dc do 22dc miałam zawroty głowy silne przy kazdej zmianie pozycji...na jodze po staniu na głowie mi przeszło,teraz mam takie minimalne przy gwałtownych zmianach,cos mnie kłuje w brzuchu...piersi mam nabrzmiałe ale troche mniej niz przez ostatnie klika dni...do tego jakies kucie w brzuchu...badanie krwi w odstępie 4 dni wykazało zupełnie rózn wyniki....ale to pewnie taki cykl...tak się po prostu zdarza jak zaczynamy się mocno sobie przyglądac....eh

Soglam, oj, kobieto, kobieto, rozumiem niecierpliwość, ale naprawdę nie róbcie wcześniej, bo szkoda się niepotrzebnie stresować :)

Dagne, chcesz brać swojego na dopochwowe?

Sil wiem o tym i powiem ci szczerze ze gdybym nie weszła na forum to bym tego pierwszego testu nie zrobiła...tak niestety działa na mnie forum ze zaczynam intesywnie o tym myslec i nawet jak @ nie bedzie dla mnie jakims dramatem to wole juz wiedziec czy tak czy nie....
musiałam wiec na 3 tyg sobie odpuscic buszowanie po forum bo juz wszystko z góry planowałam...hehe

zresztą chodze teraz cały czas na jogę i po kazdych zajęć wiekszośc mieśni mnie boli wiec trudno okreslic czy cos konkretnie:):)

Ostatnia edycja:
Wiesz, że jak się odpuszcza to jest. I nie chcę Cię wkręcać, ale ja też miałam ogromne przeczucie na tak. Co prawda największe w dniu spodziewanego @, ale miałam. I sprawdziło się.

reklama
Witam kobitki, w mniejszym nerwie ale jeszcze nerwie....

Soglam kobitko błaagam nie nakręcaj się bo to zadziała naprawdę na Twoją niekorzyść. Zajmij myśli czymś co Cię odciągnie od myśli o ciąży. Mówię Ci, dobrze Ci to zrobi.
A potem sama zobaczysz jaka będziesz zaskoczona dwiema kreskami :-)

A teraz dalej idę spać...dobranoc...

Do góry