reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Asiolku gin mi dal skierowanie tak jak pisalam od 7 dc wiec to na nastepny cykl tylko zastanawiam sie czy on juz bedzie taki "normalny" :-( no coz zobaczymy

Hmmm....to chyba jak Ci dał skierowanie już na ten następny cykl to warto pójść. A dupka spokojnie możesz brać tak jak Ci zalecił od 19 dnia cyklu. Ja tak właśnie mniej więcej biorę i w niczym mi on nie szkodzi :happy2:

reklama
wyszedl mi test pozytywny z owu wiec chyba dzis malza trzeba do lozka zaciagnac ale szybko owu jest w 12dc moze sie @ przesunac na 26 dc albo bedzie na czas 28 dc oby J nie byl dzis zmeczony po pracy hehe
chyba mi humor sie z wrazenia poprawil 3majcie mocno kciuki kochane i jajnik ciagnie prawy czyli owu na czasie

Kochane juz jestem!! pisze!! rany dziewczyny!! jak nie urok to staczka!! kurde wrócilismy do punktu wyjścia ;(........ mąż był uurologa... palec w pup.... macanko jajecek i wszytko ok... Urolog powiedział ze wsyztko jest w jak najlepszym poządku i odesłał do gina.... gin powiedział, ze albo wynik stresu, albo wynik palenia papierosó, albo taka natura i dlatego armia taka słaba... innych przyczyn nie ma. kazał zrobic posiew nasienia i poniwne badania nasienia za miesiąc.

no i JA!!! juz sie cieszyłam ze ja mam spokój.... testu PCT nie robimy... ciesze sie bo lekarz sam powiedział ze to bez sensu i ze nie ebdzie nas naciągał..... miałam monitoring owulacjii!!! LASKI NIE MAM ZNOWU OWULACJII!!! po leczeniu znowu mam ten sam problem!! mierzenie temp, testy owu.... nie daja gwarane cjii..... 2 dnia @ ide na badania 5 hormonów a potem zaczynamy leczenie.... sie okaze jakie po wynikach.... i prezygotowanie do inseminacjii... w czerwcu nie mam co liczyc jescze ale moze w lipcu......no i tak to sie sprawy maja.....

ale nawet nie wiecie jak mi ulzylo... mąż jest wesoły, radosny bo okazało sie ze jest "zdrowy".... no wiecie o co mi chodzi.... nie do konca zdrowy skoro parametry nasienia sa niskie ale nie ma zadnych chorób, zapalen, któróre to spowodowały.... jak byłam w lutym albo marcu na monitoringu to jajeczka pekały a teraz znowu nic i leczenie znowu spada na mnie.... ale przynajmniej ulzyło mi ze on się nie męczy.....

dziś mam 12dc. i nie ma dominującego pecherzyka.... w prawym nie mam w cale a w lewym sa dwa ale zaden nie jest dominujący....

Ostatnia edycja:
reklama
Aaaa ciezko was nadrobic ;p hehehe ale poczytalam i juz wszystko wiem ;)) ehhh jedyne co powiem to " uda nam sie "

amalfi pytalas co jest powodem naszego ponad rocznego starania. Szczerze ? Nie wiemy ! Nie robilismy jeszcze zadnych badan! Nie uzywamy testow owu ani nie mierze temp! Przytulamy sie regularnie ;)
I jak widze z opowiadania rasty to te badania tez nie uspokoja nas ;(
Zrzucamy wine np na zele nawilzajace ;p albopalenie mojego j ! Albo stres ;) lekarz powiedzial ze jestem mloda i uda sie ;) bylam u niego kilka razy akurat w trakcie owulacji ;)) wiec staramy sie nie spinac ;))

A mnie dzisiaj pokuli i jutro bede miala wyniki czy z moja tarczyca jest wszystoo ok ;))

Do góry