reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

dobrze wiem ze moj kotek tez chce miec bobo ze mna wiem ze przezywa kazdy moj smutek z tego powodu teraz juz nawet ukrywam sie pod maska ze jest mi zle usmiecham sie sztucznie ze jest ok a w gruncie rzeczy zjada mnie od srodka:/ czas pokaze musze sobie przelamac swoje gorsze dni jeszcze 1,5 godziny i tescik owu robie:) i zobaczymy co dzis mi pokaze bo dzis sluzik mi sie pokazal w duzej ilosci plodny jajnik kluje prawy wiec moze moze owu nadchodzi i wtedy zaloze jakas sexi kiecke sexi bielizna ponczoszki szpilki i hehe moje zaciagne do lozeczka:p

reklama
Asiol a jak tam u ciebie bo cos ostatnio malo sie udzielasz?
U mnie jak na razie teoretycznie po dniach płodnych choć owulki chyba nie było albo miałam testy jakieś do d...Wprawdzie jak byłam u ginki i zrobiła usg to miałam w obu jajnikach dwa duże ładne pęcherzyki gotowe do pęknięcia i mówiła, że tego dnia wieczorem najdalej następnego rano pęknie ten większy. Ale z testów to nie wynikało. Dzień przed wizytą test wyszedł prawie, prawie pozytywny, a następnego dnia, tego co to niby pęcherzyk miał pęknąć test wyszedł zdecydowanie negatywny (krecha testowa dużo jaśniejsza), choć jajnik bolał jak cholera typowo jak na pęknięcie. Ale, że postanowiłam się nie nastawiać to w ogóle o tym nie myślę, będzie co ma być (choć pewnie jak zwykle nic nie będzie) ;-) Tak więc staram się żyć spokojnie, nie nakręcać, nie myśleć. Cały czas Was podczytuję ale w sumie nic się u mnie ciekawego nie dzieje dlatego rzadko piszę :sorry2:

dobrze wiem ze moj kotek tez chce miec bobo ze mna wiem ze przezywa kazdy moj smutek z tego powodu teraz juz nawet ukrywam sie pod maska ze jest mi zle usmiecham sie sztucznie ze jest ok a w gruncie rzeczy zjada mnie od srodka:/ czas pokaze musze sobie przelamac swoje gorsze dni jeszcze 1,5 godziny i tescik owu robie:) i zobaczymy co dzis mi pokaze bo dzis sluzik mi sie pokazal w duzej ilosci plodny jajnik kluje prawy wiec moze moze owu nadchodzi i wtedy zaloze jakas sexi kiecke sexi bielizna ponczoszki szpilki i hehe moje zaciagne do lozeczka:p

Wiec ze mi sie udało to i Tobie sie uda...Na mojego działało jak lezałam golutka w łozki jeszcze przed nim.Moze wyprubujcie na automacie jak wiruje wirowanie bedzie efektem dodatkowym,moze to pomoze armi..;)

chyba go zaciagne do pralni hehe:tak: tylko czy przechodzacy obok niej ludzie nie beda zagladac nam w okno??:dry::sorry2::-p :-D ale jak ja na golaska sobie leze w lozku zanim on do niego dojdzie o nie ma szans zeby byl grzeczny i poszedl spac... pomijam juz fakt ze uwielbiam spac na golaska a im cieplej na dworze to mam wiecej powodow zeby nic na siebie nie wkladac:p ostatnio tak zrobilam ze najpierw po kapieli sie ubralam w jedwabna koszule do spania stringuchy:p on poszedl kapu kapu a ja w miedzy czasie zdarzylam sie pod kolderka ogrzec i rozebrac jak wrocil przytulil sie i w pierwszej chwili nie wyczul ze nic na sobie nie mam a po chwili tak mnie dotyka tu i uwdzie i mowi mmm golizna mmm gorace cialko mmm sexi armata gotowa to dzialamy hehe rozbawil mnie tym mega:p

kurcze Asiolku ja tez sie ciagle martwie czy owu jest czy jej nie ma :-( ja do tej pory sie jakos specjalnie nie obserwowalam a objawow czy dolegliwosci z tym zwiazanych tez nie zauwazalam wiec w ogole lipa
ale moze bedziesz umiala mi pomoc bo mam teraz taki problem-dostalam teraz na wywolanie @ dupka i mam go brac tez w kolejnych dwoch cyklach od 19 do 25 dc, od czasu odstawienia anty mialam dosc dlugie cykle ok.36 dni a wyczytalam ze dupek moze zahamowac owu jak sie go wezmie zbyt wczesnie, no i dostalam skierowanie na monitoring w 7, 13, i 20 dc
no i co mam robic? brac tego dupka od 19 dc jak dopiero 20 dc sie dowiem czy owu byla? no i czy robic ten monitoring juz w tym cyklu co teraz bedzie czy poczekac do nastepnego bo boje sie ze ten teraz taki troche na sile bedzie :baffled:
sama juz nic nie wiem, mam metlik w glowie - pomozcie!!!

Dziewczyny Kochane nie daje rady Was nadrobic :( ale dziekuje Wam ze trzymacie za nas kciuki TRUSKAWCIA< ASIOL big kissy dla Was :*

Magenta dokłądnie wiem co czujesz!! miałam to samo jakies 2 miesiące temu... heheh miesiące a nie cykle... bo nie przeliczam juz czasu na cykle ;) Kochana miałam tak samo... u mnie to było jescze połączone z depresją zimową ;( płakałam, wyżywałam się na wszytkich, warczałam, byłam nieprzyjemna...Kochana wiesz co mi pomogło? moj mąż wiedział jak bardzo chce dziecka ale emocje ukrywałam w sobie i tez sie tłumaczyłam ze płacze bo film mnie wzruszył czy cos tam.... pomogła mi rozmowa z nim.... powiedziałam, tzn wypłakałam, wyszlochałam wsyztko, wytarłam nosa o jego rekaw i to mi ytroche pomogło.... no i znalazlam sobie jakeis zajcia zeby o tym nie myslec.... silownia, pisanie pracy, robienie zdjęć, s[otkania z przyjaciołmi... wiem ze łatwo jest mowic ale kazdy ma jakis sposób na odreagowanie stresu..... Kochana.... wezchłopa, idzcie na dyskotekę, spijcie się, a wczesniej idz na manicure, pedicure, do fryzjera, solarium, napewno poczujesz sie lepiej... mzoe jakies zakupy?

Kochane musze na chwile zzejsc z kompa ale jak tylko wroce to napisze Wam co nam dzis lekarz powiedział, bo niedawno wróciliśmy

FIFKA co tam U Ciebie?? HERA gdzie sie podziewaasz?

kurcze Asiolku ja tez sie ciagle martwie czy owu jest czy jej nie ma :-( ja do tej pory sie jakos specjalnie nie obserwowalam a objawow czy dolegliwosci z tym zwiazanych tez nie zauwazalam wiec w ogole lipa
ale moze bedziesz umiala mi pomoc bo mam teraz taki problem-dostalam teraz na wywolanie @ dupka i mam go brac tez w kolejnych dwoch cyklach od 19 do 25 dc, od czasu odstawienia anty mialam dosc dlugie cykle ok.36 dni a wyczytalam ze dupek moze zahamowac owu jak sie go wezmie zbyt wczesnie, no i dostalam skierowanie na monitoring w 7, 13, i 20 dc
no i co mam robic? brac tego dupka od 19 dc jak dopiero 20 dc sie dowiem czy owu byla? no i czy robic ten monitoring juz w tym cyklu co teraz bedzie czy poczekac do nastepnego bo boje sie ze ten teraz taki troche na sile bedzie :baffled:
sama juz nic nie wiem, mam metlik w glowie - pomozcie!!!
Kasiu ja też biorę dupka ale nie na wywołanie tylko dla pewności, że w razie jakby się udało to wszystko będzie ok. Ja biorę od 4 dnia po pozytywnym teście owu (dlatego robię testy) i mam brać przez 10-12 dni. U mnie on owulacji nigdy nie zatrzymał, a biorę już chyba z 5 miesięcy, w międzyczasie byłam monitorowana i co miesiąc owu była. A jeśli chodzi o monitoring, z tego co pamiętam Ty masz teraz strasznie długi cykl więc mi się wydaje, ze chyba lepiej by było pójść na monitoring dopiero w następnym cyklu ale ja ginem nie jestem więc może lepiej będzie jak jego zapytasz o radę w tej kwestii, nie chcę Ci namieszać za bardzo :zawstydzona/y:

Oj rasta to wracaj szybciutko do kompa i pisz koniecznie co Wam doktor powiedział-czekamy z niecierpliwością :)

Ostatnia edycja:
rasta..- no dokaldnie cos musze zrobic zeby sie odstresowac moze troszke poszalec z ciuszkami kosmetyczka itp moze troszke sie odpisuje i bedzie mi lepiej:)

reklama
Asiolku gin mi dal skierowanie tak jak pisalam od 7 dc wiec to na nastepny cykl tylko zastanawiam sie czy on juz bedzie taki "normalny" :-( no coz zobaczymy
rasta czekamy!!! jak moglas tak napisac i zniknac :wściekła/y: normalnie lanie ci sie nalezy!!!

Do góry