reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

magenta- no mam nadzieje że sie nam wkońcu uda. U nas to jest 10 cykl... Też kupiam testy... ale narazie mam 8 dc... także zobaczymy. A ty który dzień cyklu masz???

reklama
ja mam dzis 12 dc wzoraj juz robilam pierwszego testa owu... i jeszcze z dzisiejszym zostalo mi 6 wiec licze ze bedzie dobrze jajniki powoli czuje ze pracuja wiec licze ze bedzie ladnie pokazywac owu i uda sie wstrzelic

Witajcie laseczki,ja dzis mam wolne i jest piekny słoneczny dzien w cieniue mamy 28 stopni.
Czy ktos moze mi powiedziec co powie mi gina na pierwszej wizycie juz z fasolka? czy bedzie mi robic usg? czy bede widziec moja fasolke?
Dzis mam dzien mdłosci ale nie wymiotuje i w tym szczescie

magenta - trzymam kciuki... UDA NAM SIĘ !!! MUSI !!! A mierzysz tempke? albo monitorujesz cykl czy pęcherzyki pękają???

pewnie usg zrobi zbada powie zebys dbala o wa snie przemeczala sie itp ... i zalozy karte ciazy chyba nie wiem niestety jeszcze nie mialam tej mozliwosci isc do ginia z powodu ciazy :p

Basati teraz nie mierze tempki bo sie na nia pogniewalam za bardzo przy niej sie spinalam chyba... a na obserwacje cyklu pojde w lipca albo jeszcze w czerwcu

Fiona, wg mnie, fasolkę już zobaczysz na usg, oczywiście serduszka pewno jeszcze nie, ale i tak jest powód do wzruszeń. Tradycyjnie spyta się ginka co Cię sprowadza i jak usłyszy, że ciąża, to każe Ci podać datę ost @ i średnią długość Twoich cykli. Zaprosi Cię na fotel i wtedy już zobaczysz po chwili wszystko :) bardziej widoczny na początku jest pęcherzyk płodowy, ale ginka Ci wszystko wyjaśni :)

Witam;-)

Mag nie smutaj się bo nic to nie da a wręcz może zaszkodzić bo stres nie sprzyja zafasolkowaniu. Spokojnie a zobaczysz że życie Cię zaskoczy:)

Dzieczyny naprawdę trzeba się inaczej nastawić . Ja też miałam przepłakane dni ale to nic nie daje. Tylko same siebie stresujemy i naszych bliskich bo widzą że cierpimy..może tego nie okazą nie powiedzą ale im też jest cięzko. Nie myślcie tak bardzo o zajściu. Oczywiście wiecie kiedy macie dni płodne i owulke więc przyyulajcie sie codziennie ale dla przyjemności a nie z myśla może dzisiaj.
Jeżeli nam sie udało..Wam też musi. TYLKO CIERPLIWOŚCI KOBIETKI!

U mnie na pierwszej wizycie lekarz zrobił usg aby potwierdzić i zobaczyc czy fasolka jest tam gdzie powinna czyli wykluczyć ciażę pozamaciczną. Kartę ciąży założy mi teraz jeżeli usłyszymy bicie serduszka . Wizytę mamy w dzień dziecka więc mój maluszek zrobi nam prezent...mam nadzieję .
Co do objawów to narazie spokojnie. Śpac mogę 24 na dobę i cera mi się strasznie zepsuła ale co tam :) I jedzenie...zero apetytu,chudnę i się śmieje że dzidzia chce miec mamę laskę :-D Jak wcisne coś na śniadanie to witam się z muszlą wiec zaczynam po 12 jakiekolwiek jedzenie i jest ok .

Czemu te dni tak pololi mijają ja juz chce 31 maja a najlepiej chce juz czuc ruchy fasolki albo wiedziec jaka płec jest fasolinki mojej kochanej a potem 10 czerwca bo 10 czerwca jade do polski na wakacje,szkoda ze tylko na dwa tyg ale zawsze cos.Bedą chrzciny i bede chrzesna chrzesniaka ktorego widzicie na awatarze.Ciekawe jak moja mama zareaguje...;)

dziekuje iwasku:):-):-)
Obys miala racje ze zycie mnie mile zaskoczy wczoraj jak bylismy na spacerku to ludzie sobie siedzieli rodzinkami na piknikach opalali sie itp i mowie do mojego ukochanego ze fajnie tak rodzinnie siedziec sobie nad woda odpoczywac a on do mnie musimy szybko sobie dzidzie robic zebysmy tez mogli szybko do nich dolaczyc

reklama
Widać że też chce i niech Cię to cieszy a nie się smutasz gapo! Ciesz sie tym co masz a kolejne powody do ogromu radości napewno się pojawią ;-).

Do góry