reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Właśnie stwierdziłam, po waszych radach, że odpuszczę sobie zajęcia dziś. zrobię mężusiowi ziemniaczki młode z koperkiem plus kefirek. A sama odpocznę. Mimo cudnego weekendu na łonie natury jestem trochę ospała. Słoneczko bieszczadzkie ciut mnie opaliło - oczywiście zasłaniałam brzuszek:) i nie przebywałam długo na słońcu, raczej zawsze miałam sprytnie nogi na słoneczko wystawione, żeby ich poopalało.
Ael, tak- jesteś tu razem z Pok niezastąpiona :)

Dziewczyny, prosze was o interpretacje mojej tempki. Coś mi sie tu nie podoba.

1dc 36,4
2dc 36,4 Clostylbegyt 2 razy dziennie
3dc 36,7 Clo
4dc 36,6 Clo
5dc 36,7 Clo
6dc 36,7 Clo
7dc 36,5
8dc 36,7 czy to nie dziwne że tempka jest podwyższona? Zawsze miałam niską w tych dniach cyklu... koło 36,3.

Basti – na pewno nie są daremne :-) spójrz na to tak - poznajesz swój organizm :-) Różne anomalie się zdarzają, a u Was (u Ciebie i u Kasi) to na pewno tylko chwilowe :-) Co do temp. to niestety też jestem dopiero na samym początku poznawania tajników termometra :-( ;-) A ja mam BARDZO różnorodną ciepłotę ciała ;-)

Dagne – odpoczywaj kiedy tylko możesz :-D po takich spotkaniach na pewno jesteś osłabiona :-( i słuchaj koleżanek, które dobrze Ci radzą ;-)

Ael – chyba nie wątpisz, że jesteś Nam pomocą :-) Jesteś trochę przed Nami, więc i więcej wiesz ;-)

ja sie klaniam po raz drugi :) juz po pracy ale mi sie dzis robic nie chcialo masakra a to tylko 5 godzin moze jutro bedzie wolne:p oby bo w weekend wcale nie odpoczelam wrecz przeciwnie tylko sie zrelaksowalam przy drineczkach walkach i znajomych ale chwile gadania i juz mi sie nie chcialo nic jeszcz eznajoma mi oczywiscie wypalila z tekstem o dzieciach itp i juz wogole mi sie smutasno zrobilo,... jakos nie wiem co we mnie wstapilo ale ciagle widze kobiety w ciazy i normalnie zazdrosc mnie zjada chyba musze sobie na dobre usiasc poplakac poki jestem sama i odstresowac sie. dziekuje laski za wsparcie i pocieszenia... tylko szkoda ze to nic nie pomaga jak narazie chyba mi psycha klekla... teraz kolejne 6 dni na testach owu bede i sie zobaczy co z tego wyjdzie jak nic to koniec odpuszczam wszystkie staranki na jakis dluzszy czas... ale nie zostawie was o nie!!!!

Dziewczyny, prosze was o interpretacje mojej tempki. Coś mi sie tu nie podoba.

1dc 36,4
2dc 36,4 Clostylbegyt 2 razy dziennie
3dc 36,7 Clo
4dc 36,6 Clo
5dc 36,7 Clo
6dc 36,7 Clo
7dc 36,5
8dc 36,7 czy to nie dziwne że tempka jest podwyższona? Zawsze miałam niską w tych dniach cyklu... koło 36,3.

Basati nie martw się, ja też zawsze miałam dużo niższe, a w tym cyklu w którym zaskoczyłam były wyższe i z niewielkim skokiem przy owulacji. Nie wiem z czego to wynika, może kwestia temperatury na zewnątrz też ma znaczenie, ja akurat byłam na wakacjach i było dośc ciepło. Jeszcze za wcześnie, żeby coś powiedzieć.

A co do testów owu to byłam sceptycznie do nich nastawiona, aż moja znajoma namówiła mnie, mówiąc, że w cyku w którym wyszły jej dwie grube krechy zaciągnęła małżonka i zaskoczyła, no i jak widać u mnie też były 4 dni grube krechy i się udało :)
radzę Wam jednak kupowac nie te najbardziej czułe, bo one mogą wprowadzać zamieszanie, tak jak u mnie, ja stosowałam akurat Acon, one są dośc czułe

magenta- widze kochana ze jestes w podobnej sytuacji. Psychika siada!!! wiem doskonale co czujesz... wokół same " ciężarówki"... - oczywiście gratuluje wszystki z całego serca...ale tak strasznie zazdroszczę im ... !!! U mnie jest jeszcze taka sytuacja ze w rodzinie będzie niedługo maluszek... i codziennie głaskam brzuch mojej S. To jest cudowne, ale zarazem strasznie ciężkie, że nie możemy się doczekac własnego. Ja sobie dałam 2 cykle. Jak sie nie uda... to również odpuszczam na dłuższy czas.

ps. odnośnie testów owulacyjnych... Testy mogą pokazywac owulację, ale nigdy nie pokażą czy pęcherzyk pękł. To może tylko stwierdzic lekarz przy monitoringu. Jednak ja sama stosuje testy, bo mam nieregularne miesiączki i wole wiedziec mniej więcej czy owulacja była.

Ostatnia edycja:
reklama
Basati - to mamy tak sama widze... :/ ale damy jakos rade co nie?? kazda z nas da..:) musi sie udac kiedys:) u mnie brachol za 4 miesiace bedzie tatusiem wiec tez bedzie bobo w rodzinie tylko ze ja nie widze brzuszka na codzien:) i moze i dobrze
Testy teraz stwierdzilam ze kupuje zatestuje sobie zobaczymy co z owu czy jest czy jej nie ma i poczekamy na rezultaty oczywiscie zrezygnowana jestem ale moze moze

Do góry