reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Widze ze jestem pierwsza....Miłego dzionka dla was laseczki ja uciekam zaraz do pracy i bede około 19,....Dzis tez zadzwonie umowic sie na wizyte z ginem.

Witam was serdecznie...

Dzisiaj chyba wcale nie bedzie lepszy dzień. Nie moge nadal pogodzic sie z @. Niewiem juz co robic. Tyle mysli mi przychodzi do głowy. Nie mamy na tyle kasy żeby robic wszystkie badania... ( jakies dodatkowe czy cos). Ogólnie masakra. Daje sobie czas na ten cykl i na następny. A jak sie nie uda... to zaczynam intensywnie myslec o jakis badaniach albo o zmianie lekarza. Wczoraj jak zasypialismy to mój M. powiedział że nie wyobraża sobie życia bez dzieci... ! Wszystko jest do dupy...

Ps. lekarstw mam na ten cykl i na następny....

witam spacjalnie dla doni zrobilam dzisiaj test i wyszla jedna kreska :-( i chodze zdolowana w pracy choc mam jeszcze malutka nadzieje ze bylo zawczesnie...a wachadelko dzisiaj powiedzialo ze nie jestem w ciazy... milego dnia bede po pracy....

Cześć dziewczyny

Wreszcie znalazłam blog, w którym mogę się z Wami podzielić swoją historią. Zaczęliśmy się z M starać rok temu ( wtedy też się tu zalogowałam). Byłam wtedy pełna nadziei i pewna, że nam się szybko uda zaciążyć. Niestety tak się nie stało. Po paru miesiącach starań, zaczęłam robić więcej badań. Wiedziałam wcześniej, że mam Hashimoto i hiperprolaktynemie, ale nie wiedziałam, że moje FSH badane w 3dc jest takie różne w każdym cyklu inne. Raz za wysokie, raz za niskie. Jeden ginekolog, powiedział mi, że kwalifikuję się już tylko na IVF, a drugi ( bo poszłam do dwóch, nie ufam do końca lekarzom) powiedział, że wg niego pięknie jak na razie owuluje ( przy pomocy Clobeghyt) i że spokojnie mam szanse na ciąże. Wysłał mojego męża na badania - wyszły tak dobre, że mógłby śmiało zostać dawcą :). Teraz czekam do soboty, bo mam iść na kontrolne USG i jeśli okaże się, że mam duże pęcherzyki ( w tym cyklu naturalnie bez stymulacji), to będziemy mieć zabieg IUI. Lekarz chce jeszcze wykluczyć ewentualne przeciwciała. Sporo tego się uzbierało, ale ufam swojej intuicji i myślę, że jednak obejdzie się bez IVF - a może znowu mam nadzieję ... tą samą co przed rokiem? nie wiem.... ale jedno Wam koleżanki powiem, trzeba wierzyć w cuda i spróbować nie żyć od miesiączki do miesiączki, żeby nie zwariować .... na razie pracuję nad swoim charakterem :) nie chcę się znowu załamać.
Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki ;) chętnie tu dołączę. Jeśli macie jakieś pytania, to chętnie odpowiem ;)

Witam Cię Clio78 - dobrze trafiłaś. W kupie raźniej... Napewno się szybko zadomowisz. I oczywiście mam nadzieje że szybko zafasolkujesz... :) Pozdrawiam cieplutko.

Clio78 jeśli można wiedziec ile masz lat???

clio na hashimoto sie nie znam ale jak chcesz pogadac to zapraszam na staraczki weteranki, one sie znaja, na prl to akurat sie znam i nie widze problemu bo da sie to obnizyc, tylko samopoczucie do doopy po lekach, ale czego nie robi sie dla dziecka, jak na moje oko to dacie rade bez IVF jak nic, zwlaszcza ze nasienie piekne, nie lam sie, tylko zmieniaj lekarzy, a ja bym ci radzila w ogole do kliniki ktora zajmuje sie nieplodnoscia, z jakigo miasta jestes??

basati a jakie leki bierzesz? I co macie juz zdiagnozowane?? Robilas juz jakies badania??

Amalfi - chodze regularnie do lekarza. Hormony ok, jak narazie podobno.Na usg widac ze pęcherzyki nie wychodzą i dostałam clo na 3 cykle. Teraz jest 2 cykl z clostylbegyt.

Atan - głowa do góry... napewno niebawem się uda!!!

witam spacjalnie dla doni zrobilam dzisiaj test i wyszla jedna kreska :-( i chodze zdolowana w pracy choc mam jeszcze malutka nadzieje ze bylo zawczesnie...a wachadelko dzisiaj powiedzialo ze nie jestem w ciazy... milego dnia bede po pracy....

oj kochana, przepraszam, że Cię podkusiłam. Twoja jedna kreska boli mnie tak samo jak by była moja :zawstydzona/y:, ale to pewnie jeszcze za wcześnie, zatestujemy obie w 14 dpo, głowa do góry

Ael a może napiszesz na zamkniętym, w kupie zawsze raźniej a tam prywatność mamy zapewnioną
cieszę się, że zaczynacie dbać o prywatność
Clio witaj, Twoja historia niewiele odbiega od naszych, coś mi się wydaje, że trochę Cię lekarze nakręcają niepotrzebnie, może znajdź trzeciego, który się porządnie Tobą zajmie
na moje oko to oprócz problemów z tarczycą to pewnie nic więcej Wam nie dolega

Basati a mosz teraz monitorowany cykl? najgorsze co może zrobić gin to dać Clo i zostawić to samemu sobie, ja dorobiłam się hiperstymulacji i porobiły mi się cysty bo pan doktor nie widział potrzeby kontroli, a poiewm Wam, że ból z cysty to nic przyjemnego

Ostatnia edycja:
reklama
donia to prawda nalezy a nawet trzeba isc na monitoring przy clo, nie wolno tego brac nie podgladajac jak rosna pecherzyki
basati a twoj chlop zbadal armie sobie??? Bo ja bylam najpierw stymulowana clo przez 4 cykle zupelnie niepotrzebnie, bo moj ma zdechla armie wiec niepotrzebnie sie trulam

Do góry