reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

te 3500 to na calosc czy na jeden łuk aparat??bo u mnie w poznaniu za jeden luk metalowy zaplacisz 1600, a jesli bys chciala szalec to sliczne sa z kryształkow szafiru aparaty u nas jeden kosztuje 2600 ale mozna zrobic mix czyli jedynki dwójki i trójki szafir a 4 i 5 metal wtedy 2000 za jeden luk;-)

Ja wczesniej mialam ochote na frytki ale potem zmienilam zdanie i zrobilam makaronowa zapiekanke z mielonym :-) mniam mniam :-) niedawno zjadlam :-) kto chce zrobilam duzoo :-)bo mi niestety paczka makaronu cala sie wsypala do garka :p

Ostatnia edycja:
reklama
No i zgłodnieliśmy! Muszę coś ugotowac więc Was kobiałki opuszczę na troszkę :-)
Odchudza mnie ten mój dzidziol tak że będe laseczka heheheh

te 3500 to na calosc czy na jeden łuk aparat??bo u mnie w poznaniu za jeden luk metalowy zaplacisz 1600, a jesli bys chciala szalec to sliczne sa z kryształkow szafiru aparaty u nas jeden kosztuje 2600 ale mozna zrobic mix czyli jedynki dwójki i trójki szafir a 4 i 5 metal wtedy 2000 za jeden luk;-)
3500 zł za całość, ale to chyba za ten metalowy. A ja myślę o tym w kolorze zębów, albo właśnie mix (biały na przód, a metalowy na te tylne zęby) i to pewnie koło 4000 zł będzie mnie kosztowało. Ale czego się nie robi dla pięknych zębów :)

3500 zł za całość, ale to chyba za ten metalowy. A ja myślę o tym w kolorze zębów, albo właśnie mix (biały na przód, a metalowy na te tylne zęby) i to pewnie koło 4000 zł będzie mnie kosztowało. Ale czego się nie robi dla pięknych zębów :)

Asiol ale on chyba w ciązy niewskazany, a Ty niebawem będziesz z brzuszkiem paradować :)

wiesz ten w kolorze zembow sie strasznie przebarwia spytaj o ten przezroczysty z krysztalkow szafiry w jakiej cenie maja :-) jak go zobaczysz to sie mozna zakochac mi sie strasznie podoba gdy taki zakladamy pacjentka :-)
no w ciazy sie nie powinno zakladac chyba ze przed ale najlepiej po ciazy.

No ale jesli jeszcze nie jestes to idz zrob dwa zdjecia pantomograficzne wszystkich zebow i telerengen boczny glowy bo do zalozenia aparatu sa poczebne mamy pacientke ktora 3 tyg temu urodzila i ma aparat ale w czasie ciazy zalozony i nic nie bylo ale sa czasami dziąsła w ciązy sa rozpulchnione i miekkie i moze szybko stan zapalny sie zrobic ale jeszcze nie bylo takiego przypadku.

Ostatnia edycja:
Asiol ale on chyba w ciązy niewskazany, a Ty niebawem będziesz z brzuszkiem paradować :)
hahaha jak miło Doniu z Twojej strony, że tak we mnie wierzysz :) Dziękuję :-)

wiesz ten w kolorze zembow sie strasznie przebarwia spytaj o ten przezroczysty z krysztalkow szafiry w jakiej cenie maja :-) jak go zobaczysz to sie mozna zakochac mi sie strasznie podoba gdy taki zakladamy pacjentka :-)
no w ciazy sie nie powinno zakladac chyba ze przed ale najlepiej po ciazy.

Taaak, ojej nie wiedziałam, że się takie rzeczy z nim dzieją, dziękuję, że mnie ostrzegłaś :happy2: A ten z kryształków szafiru to po prostu taki bezbarwny jest? Nie jakiś świecący czy coś?:szok: Ja i tak pewnie będę go zakładał dopiero na jesień, bo w sierpniu ślub to już nie będę sobie dokładała dodatkowych wydatków więc jeśli się uda do tego czasu zafasolkować (w co wątpię) to poczekam do porodu, a jeśli nie to założę i będę już w ciąży miała - chyba, że ortodonta odradzi przed ciążą to będę musiała czekać :-(

aparaty_estetyczne.jpg

pierwszy to porcelanowy drugi to szafirowy
(szafirowe są przeźroczyste, a porcelanowe mleczne)

jestem asystentka stomatologiczna i ortodontyczna wiec to moj fach to zawsze pomoge :-) on jest przezroczysty zaraz znajde w necie zdjecie to ci pokaze :-)
na tym forum jedna dodala zdjecie http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?pid=16478

Ostatnia edycja:
ale zębiaszcze tematy teraz się nawinęły hehehe. Moja kuzynka przed ciążą założyła sobie aparat i przez całąciążę z nim chodziła i nie było przeciwskazań

a ja już po obiado-kolacji i tak się objadłam że ledwo chodzę :-) kurcze co tu tak spokojnie??

reklama
Do góry