reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

pok- bo ostatni tez sie nad tym zastanawiam:/ gdzies tam wygoglowalam a z reszta zacytuje ten fragment
Zbyt mało progesteronu

Sygnałem, który może świadczyć, że brakuje ci tego hormonu, są przedłużające się (powyżej siedmiu dni) i niekiedy wyjątkowo obfite miesiączki. Fachowo lekarze nazywają to zaburzeniem fazy lutealnej albo drugiej fazy cyklu. Ciałko żółte nie produkuje wystarczająco dużo progesteronu, więc macica nie jest dostatecznie przygotowana na przyjęcie zarodka - po prostu nie zagnieżdża się on w jej ścianie. Wówczas dochodzi do niezauważalnych, bardzo wczesnych poronień, które zdarzają się zazwyczaj w dniu spodziewanej miesiączki.
Co robić: Ginekolog powie ci, jakie hormony należy oznaczyć i w którym dniu cyklu powinnaś pójść na pobranie krwi. Jeśli po badaniach okaże się, że brakuje ci progesteronu, będziesz musiała przyjmować preparaty hormonalne uzupełniające jego niedobór

wiesz co... ja mam miesiaczki pow 7 dni (czasem nawet 10 dni, w tym cyklu 9 dni razem z takim plamieniem, resztkami) a progesteron mam ciut ciut powyzej normy.
hm.. no zawsze jest to cos do przemyslenia. ja mam wizyte u gina za 1,5 tygodnia to jeszcze z nim o tym podyskutuje.

reklama
Witam. Gratuluję nowych fasolek :) A się rozkręciłyście. Jeszcze troche i z forum staraczkowego zrobi sie forum mamusiowe ;) I BARDZO DOBRZE!!

Atom- nie robili badania histopatologicznego!?!??!?!

pok badania histopatologiczne zawsze robia, żeby potwierdzić, że to nie był zasniag groniasty albo inny nowotwór. Natomiast materiał poroniony nie jest dobrym materiałem do badań cytogenetycznych i nie robi się badań "dlaczego" płód się nie rozwinął. W większości przypadków to wadliwy materiał genetyczny, aż 90% ciąż :szok: ale większość to ciąże ronione przed terminem @
ja tez po poronieniu miałam badania histopatologiczne tego co tam wyciągnęli i dostałam tylko informację, że tkanki nie zmienione nowotworowo. Ja z racji boczenia zawodowego zawiozłam probówkę, żeby porbali też tkanki płodu, ale raczej jest to niemożliwe, nie będę się wdawała w szczegóły dlaczego bo to dośc obrzydliwe, a my tu o zdrowych, grubaśnych i pięknych dzieciaczkach rozmawiamy

Atom mega gratulacje!!!!

pok- no to sie tam wypytaj moze bede cos wiedziala do przodu hehe ja dopiero pewnie w lipcu pojde do gienia... na odwiedzinki i odwiedze tez innego
caly czas zamiast bolu brzucha czuje ciagniecie jajnika... normalnie masakryczne wogole jakis okres mam dziwny bo jest go malo i taki cienki jakis

Dokładnie tak magenta robie minimalne wdechy

mineralna to zdecydowanie objaw nerwicowy, prawie każdy tak ma, ja przynajmniej miewam tak. Wypij herbatkę z meliską i ussspokój się, do lekarza raczej z tym nie idź, to znaczy idź zbadaj serce ale nie mów, że przyszłać bo Cię kłuje serce :-)

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczyny. Piszę gdyż mam mały problem.
unhappy.gif
STaram się o bobasa juz ponad pół roku... I ciągle nic :(:(:(:( Miałam dośc nieregularne miesiączki ale moj gin je uregulował. Ostatni okres miałam 24 kwietnia.. Zanczy nawet to nie był okres tylko jakies plamienia 3 dniowe z odrobiną krwi.. Kochałam się w dniu owulacji jak i przed. Ogolnie co 2 dni sie kochamy.. I z 3 dni temu zauwazyłam takie coś zaschnięte w sutku:/ pierwszy raz takei cos miałam, znajoma powiedziala ze to prolaktyna pewnie zawodzi.....ALE wczoraj zaś zauważyłam bardzo gęsty biały śluz i było go bardzo dużo , też pierwszy raz takie coś mam.... a na wieczór straszny ból jajnika... Na test jeszcze za wcześnie.. w Pon i tak mam wizytę u ginekologa.. Ale się martwie czy coś ze mną jest nie tak....... CZy może wkoncu się udało i będzie ciąza... Co o tym myślicie??
embarrassed.gif

ona89 a skąd pewnośc,że nie jesteś już w ciązy? soro ostatnia @ była skąpa to może masz już II, zrób test

ps. przepraszam za dwa posty pod rząd

pyscek opowiadaj!!!

Ostatnia edycja:
Dzięki za wsparcie...
Asiol...nie chce sobie robic nadziei...chyba wole zaczac myslec ze nastepny cykl bedzie mój, tak jak Truskawa mówi
Hera Ty wiesz najlepiej co dla Ciebie dobre a co nie, w każdym razie jeśli nie ten to kolejny cykl ale w końcu się uda, tak jak już wielu dziewczynom na naszym wątku. Trzymam kciuki.

ja sobie tak tylko gdybalam, ze moze to jest problem, po tym jak mi te bladziochy wychodzily ale beta jednoznacznie rozwiala moje przypuszczenia.
mi przychodzi do glowy niski progesteron w II fazie jelsi chodzi o problemy z zganiezdzaniem, za cienkie endo. Jesli chodzi o prolaktyne to sie nie znam. Trzebaby pogooglowac, szczerze mowiac nie zglebialam jeszcze tego tematu.

Kochana pok z tego co zacytowała magneta i z tego co piszesz o długości @ to rzeczywiście by wskazywało na progesteron, ale skoro masz go powyżej normy....hmmmNa szczęście niedługo idziesz do gina to może on Ci coś podpowie. Ja w każdym razie, mimo iż progesteron mam w normie dostałam od ginki dupka i zawsze po owulacji (lub po pozytywnym teście, ale minimum 4 dni po) biorę go przez około 10 dni. Może Ty też powinnaś spróbować?:-)

Witam Was dziewczyny. Piszę gdyż mam mały problem.
unhappy.gif
STaram się o bobasa juz ponad pół roku... I ciągle nic :(:(:(:( Miałam dośc nieregularne miesiączki ale moj gin je uregulował. Ostatni okres miałam 24 kwietnia.. Zanczy nawet to nie był okres tylko jakies plamienia 3 dniowe z odrobiną krwi.. Kochałam się w dniu owulacji jak i przed. Ogolnie co 2 dni sie kochamy.. I z 3 dni temu zauwazyłam takie coś zaschnięte w sutku:/ pierwszy raz takei cos miałam, znajoma powiedziala ze to prolaktyna pewnie zawodzi.....ALE wczoraj zaś zauważyłam bardzo gęsty biały śluz i było go bardzo dużo , też pierwszy raz takie coś mam.... a na wieczór straszny ból jajnika... Na test jeszcze za wcześnie.. w Pon i tak mam wizytę u ginekologa.. Ale się martwie czy coś ze mną jest nie tak....... CZy może wkoncu się udało i będzie ciąza... Co o tym myślicie??
embarrassed.gif
Ona a czy Ty zrobiłąś test po tamtej niby @ skąpej i dziwnej? Może już jesteś w ciąży? Co do jajników to mogą pobolewać w różnych dniach cyklu, jak zresztą już któraś z dziewczyn wspomniała. A co do wydzieliny z sutka to może być albo efekt wysokiej prolaktyny, albo (czego Ci bardzo życzę) jesteś w ciąży i jest to laktacja. Do poniedziałku na szczęście już tylko 3 dni więc niedługo pogadasz z ginem i rozwiejesz swoje wątpliwości.

Atom kochana GRATULACJE!!!! :-)

A ja padam z nóg - od rana biegałam z psami po lesie, potem zakupy, dentysta (myślałam, że będzie źle a tu miła niespodzianka):-D Tylko muszę niestety iść do ortodonty bo wyszły mi do końca ósemki i się tak rozepchały, że mi pokrzywiły zęby :-( Więc 3500 zł szykować i druciki na zęby na dwa latka :wściekła/y: A ogólnie dzisiejszy dzień jak na razie mam baaaardzo udany, miły i szczęśliwy :-) Dostałam od mojego skarba śliczne tulipanki, mieliśmy baaaaaaaaardzo miły poranek :-)

Hera my się jeszcze chyba nie znamy to witam. I przytulam mocno, następny cykl miejmy nadzieję będzie owocny:tak:
Magenta najważniejsze to pozytywne nastawienie. tak trzymaj;-)
Atom teraz to już oficjalne GRATULACJE. Ale przyjemnie się czyta takie wspaniałe wieści, aż optymizmu przybywa:-) łapię łapię fluidki, my od dzisiaj działamy:-D oby przyniosły mi szczęście

Iwasek ale superaśny wierszyk

Idę usmażyć sobie frytki bo mam ogromniastą ochotę, która chce, podzielę się

reklama
Asiołku pozytywne zmęczenie też wprawia mnie w dobry humorek ;-)
Ja dzisiaj poszłam do salonu znajomych i zrobiłam sobie paznokietki. Rozpusta na całego...ale czasem można sobie pozwolić a co!;)
Muszę się zbrać za obiadokolację ale siakoś tak mi się nie chce że ojeeeejuuuu:-D

Vanili ja poproszę..tak trzy sztuki:D

Do góry