reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
zapisałam się na tym ff i jakichś dwóch innych przy czym na tym jednym są cykle najdłuższe 40 dniowe.. więc lipa. No nic poszukam jeszcze tego z dwoma miejscami po przecinku i zaczynam od jutra się kontrolować, bo z tego co wyczytałam też podczas @ należy mierzyć temp?

A co tam niby jest ?? :)
Raz sprawdzaliśmy z moim P. mieszkanie jego znajomych, ale to tak prywatnie. Mówili o stukaniu w belki takie ozdobne, mówili że kilkakrotnie widzieli ciemną sylwetkę po nocach, rzeczy ginęły, a łazienka znajdowała się bezpośrednio pod tym pokojem na poddaszu i tam było słychać kroki, jak nikogo nie było wyżej (sama tego byłam świadkiem)
Mieszkanie jest fajne, dwupoziomowe, kawałek strychu został zaadaptowany na pokój, więc z dwu pokojowego zrobiło się mieszkanie 3 pokojowe. Wielki salon połączony meblościanką z kuchnią, pokój po schodach, czyli po strychu i dwa pokoje które były pierwotnie. Jeden pokój większy, drugi mniejszy.
W tym mniejszym ja ze swoim spaliśmy. Opowiedzieli, że właśnie w tym pokoju wcześniej mieszkał ich kolega, ale szybko się wyniósł po zajściach jakie tam doznał. Wielokrotnie twierdził, że widział dwie dziewczynki bliźniaczki w starych sukienkach z kokardami na włosach, stały i patrzyły się na niego, coś zawsze mu ginęło by potem znaleźć się w kompletnie innym miejscu. W końcu jak stwierdził, że nie da rady tam mieszkać, postanowił się wyprowadzić. W dniu wyprowadzki miał popakować tylko drobne rzeczy czyli ładowarki to telefonu, laptopa czy mp3, 2 telefony i laptopa, na parę godzin przed wyprowadzką, gdy nie było nikogo w pokoju ale siedzieli w salonie, okazało się że te wszystkie elektroniczne sprzęty (nie podłączone) popaliły się z niewiadomych przyczyn. Laptop, telefony mp3 i wszystkie ładowarki do wyrzucenia, po prostu musiała działaś taka energia, że się potopiło w większości. Facet ponoć tak bardzo się wystraszył, że w 5 minut się zawinął.
Myśmy z moim zostali całą noc, porobiliśmy parę nagrań audio (by wyłapać tzw evp, nagrania niewiadomego pochodzenia), porobiliśmy zdjęcia, porobiliśmy parę testów (np. proste, maskotkę na kartce, obrys maskotki i zostawienie jej na godzinę.
Bezpośrednio obok mieszkania jest strych i lokatorzy mówili, że czują się tam źle wieszając głównie ubrania, ale zauważyli że każdy sąsiad wchodząc tam szybko wychodzi.
Nagraliśmy takie 3 fajne evp, maskotka się poruszyła, ja słyszałam kroki. Ale po naszej interwencji wszystko ucichło i jest spokój.
Dodatkowo właściciele mieszkania od których wynajmowali ustawili im tak niską opłatę za wynajem, a w parku naprzeciw tej kamienicy był kiedyś cmentarz, ale ponoć nikt nie pousuwał grobów i nikt tam nocą nie chodzi.
Także widzisz, jeśli jest nawiedzenie, jest naprawdę cyrk :-)

Doberek
Jesteście kochane!!! Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa i oczywiście &&& ale @ przylezie jak nic. Ten mój lewy jajnik cos się rozregulował i to wszystko ;-)
Widzę Madziu że ostro się wzięłas za obserwację:-) a jak tam z Twoim "ex" ?
Dagne słonko daj jeszcze raz link do swojej stronki z cudeńkami bo jestem w domku i nie mam . Z góry dziękuję .

Ja teraz czekam na mojowe fasolki więc działac działć babeczki!

Ael to Wy hertkory jesteście! Ja bym nie miała owagi się pchać w takie afery;-)
A czemu ten dworzec jest taki wyjatkowy i strzeżony ????

Ostatnia edycja:
O matko... brrr. Wiesz słyszałam o sprawach niedokończonych czy jakoś tak, że zmarły jak czegoś zapomniał zrobić to nie może przejść na drugą stronę. Mój szwagier miał mamę i zmarła rok przed ślubem jego z moją siostrą na raka, i potem długo dość jego siostra mieszkała w domu rodzinnym i mówiła, że szklanki same ze stołu spadały jak była w innym pomieszczeniu, albo codziennie śniła się jej mama. Niby wszystko ustało, ale to było już 8 lat temu, a ta siostra mieszka w swoim mieszkaniu (kupiła) jakoś przed weselem mojej siostry.
Magda, niekoniecznie, ja nie mierzyłam, dopiero jak plamiłam mniej to wracałam do mierzenia. Tzn, tak mnie Pani nauczyła na naukach przedmałżeńskich :)

Iwasek ano miałam kwiatki na wycieraczce po przyjściu z pracy :-D dostałam 20 róż z dopiskiem przestanę Cię kochać jak wszystkie uschną (z czego jedna to sztuczna róża ;-) )Ma chłop fantazje nie ma co :-D

a tak to rozmawiamy ze sobą, ale z mojej strony nie padają żadne deklaracje. Zobaczymy co będzie.

a co do mierzenia, fakt zabrałam się za to z ciekawości, obejrzymy ten cykl jak to wygląda do ginka się wybiorę, wyregulować te cykle, a może tak długie cykle to mój urok.. :-D narazie nie martwie się tym, ale wiem,że w trakcie mojego jednego cyklu pewne kobiety już mają drugą szansę na poczęcie dziecka :-D

Witam dziewczyny :) dawno mnie tutaj nie było :) u mnie po staremu, objawów mam coraz mniej, we wtorek USG genetyczne na które nie mogę się strasznie doczekać :)
co do obserwacji cyklu, to ja korzystałam ze strony "skarbmamy" i byłam bardzo zadowolona :) wszystko można tam sobie ładnie zanotować, śluz, szyjkę macicy, współżycie itd itd. :) także polecam :) ja tam zafasolkowałam w 2 cyklu z tą stronką :p

Ael, powiem Ci, że Ci trochę zazdroszczę tych przeżyć, mnie zawsze gdzieś tam interesowały takie rzeczy, i w niektóre paranormalne rzeczy wierzę :) chciałabym mieć tyle odwagi, żeby badać takie rzeczy, ale ja mam wybujałą wyobraźnię i potem bym pewnie zasnąć nie mogła :p

Mineralna gratulacje!!! :)

Wreszcie mineralna, ja tu pytałam kiedy byłaś itd :) ja mam 11 maja Czyli wg usg który to tydzień?
Oj to dobrze, że już jest serduszko :)
Lily, dobrze, że wpadłaś :) cieszę się, że wszystko ok z dzidziusiem :) no to czekamy na relację z usg gen:D a i dawaj fotę brzuszka :) i to szybko :)

Ostatnia edycja:
reklama
Według niego 6tydzień 5 dzień

i że dziecko szybko rośnie a ja czuję że to blizniaki będą
Zdjęcia wrzuce ok 11 maja bo skończył mi sie transfer na modemie a teraz jestem w bibliotece kazał zrobić badania dał skierowanie mam isc jeszcze do stomatologa i i rodzinnego lekarza

i za 2 tygodnie do kontroli ponownie

teraz tak patrze na slendarzy ciąży że 6 tydzień to 8 tydzień

TYDZIEŃ 8
(6. tydzień po poczęciu)
https://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry