reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ael u mnie wszystko dobrze :) z dzidziusiem też mam nadzieję, że wszystko w pożądku :) a to się okaże w ten wtorek, 10 maja, bo wtedy idę na USG genetyczne :) na pewno dam znać jak poszło :) ale bardzo się stresuję...

Mineralna wydaję mi się, że skoro lekarz obliczył że 6tydz i 5 dni to od ostatniej miesiączki a nie od poczęcia...

od miesiąckzi to będzie więcej niż 6 bo względem miesiackzi to 8 tygodniu ciąży

Lilly, mineralna dobrze piszę. Lekarz określił jej wiek samego dzieciątka. No a my dodajemy prawidłowo to tego wieku 2 tygodnie, czyli liczymy od ostatniej @

ale jakby lekarz policzył od ostatniej miesiaczki to 2 tygodnie wiecej by miała a tak ma 6,5 tyg

czyli jest to ten 8 tydzień 6 tygodni po poczeciu i to moge sobie spokojnie przecyztac co tam o nim piszą tak?

https://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

TYDZIEŃ 8
(6. tydzień po poczęciu)

znajdz takie cos i powiedz mi czy to mam czytac czy to wcześniej z storny którą podałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mineralna tak, tyle że ty już skończyłaś 6 tydzień :-) bo na suwaczku masz zakończone tygodnie :-) czyli teraz za kilka dni skończysz 7 tydzień ;-)

Ja jestem jakas głupia skoro nie kumam tego wszystkiego mam 6 tydzien i 5 dzień ciąże to jak mogłam ja skończyć ten tydzień jeszcze nie mam 7 tygodnia

Ja jestem jakas głupia skoro nie kumam tego wszystkiego mam 6 tydzien i 5 dzień ciąże to jak mogłam ja skończyć ten tydzień jeszcze nie mam 7 tygodnia
Kochanie już Ci tłumaczę. Obecnie jestem w 6 tygodniu i 5 dniu, czyli trwa Ci 7 tydzień, jak na suwaczku będzie 7 tydzień, tzn że 7 tydzień się skończył i jeśli potem na suwaczku będzie 7 tydzień i 1 dzień to znaczy, że trwa 8 tydzień. Tak to się rozumuje :-)

reklama
Dziwne to wszystko jest :)

ale ok

mykam dziewcyznki bo idę na pobranie materiału na badania

grupy krwi
morfologie
glukoze
i kilka innych

papa :*

Do góry