reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ael u mnie wszystko dobrze :) z dzidziusiem też mam nadzieję, że wszystko w pożądku :) a to się okaże w ten wtorek, 10 maja, bo wtedy idę na USG genetyczne :) na pewno dam znać jak poszło :) ale bardzo się stresuję...

Mineralna wydaję mi się, że skoro lekarz obliczył że 6tydz i 5 dni to od ostatniej miesiączki a nie od poczęcia...

od miesiąckzi to będzie więcej niż 6 bo względem miesiackzi to 8 tygodniu ciąży

Lilly, mineralna dobrze piszę. Lekarz określił jej wiek samego dzieciątka. No a my dodajemy prawidłowo to tego wieku 2 tygodnie, czyli liczymy od ostatniej @

ale jakby lekarz policzył od ostatniej miesiaczki to 2 tygodnie wiecej by miała a tak ma 6,5 tyg

czyli jest to ten 8 tydzień 6 tygodni po poczeciu i to moge sobie spokojnie przecyztac co tam o nim piszą tak?

https://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

TYDZIEŃ 8
(6. tydzień po poczęciu)

znajdz takie cos i powiedz mi czy to mam czytac czy to wcześniej z storny którą podałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mineralna tak, tyle że ty już skończyłaś 6 tydzień :-) bo na suwaczku masz zakończone tygodnie :-) czyli teraz za kilka dni skończysz 7 tydzień ;-)

Ja jestem jakas głupia skoro nie kumam tego wszystkiego mam 6 tydzien i 5 dzień ciąże to jak mogłam ja skończyć ten tydzień jeszcze nie mam 7 tygodnia

Ja jestem jakas głupia skoro nie kumam tego wszystkiego mam 6 tydzien i 5 dzień ciąże to jak mogłam ja skończyć ten tydzień jeszcze nie mam 7 tygodnia
Kochanie już Ci tłumaczę. Obecnie jestem w 6 tygodniu i 5 dniu, czyli trwa Ci 7 tydzień, jak na suwaczku będzie 7 tydzień, tzn że 7 tydzień się skończył i jeśli potem na suwaczku będzie 7 tydzień i 1 dzień to znaczy, że trwa 8 tydzień. Tak to się rozumuje :-)

reklama
Dziwne to wszystko jest :)

ale ok

mykam dziewcyznki bo idę na pobranie materiału na badania

grupy krwi
morfologie
glukoze
i kilka innych

papa :*

Do góry