reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Kobitki, ja sie już pakuje... bede w środę. Nie zdążyłam was nadrobic ;(. Obiecuje ze jak wróce to to zrobie. Mam ogromną nadzieje że uda nam się wszystkim zafasolkowac. Czego bardzo Nam życzę. Przytulajcie się, testujcie... I jak wróce to moją byc nowe fasolinki.

Będe tęsknic.

Buziaki dla was!!!!:-) i pozytywne ############### !!!

reklama
Ło matko wróciłam od ginki. Dzidzia rośnie, zostałam tylko zmacana ręcznie przez doktorkę, usg nie było (a szkoda :-() bo jak powiedziała dziecko za małe na dopochwowe usg a za duże na brzuszne, także następne usg dopiero w 22 tygodniu czyli za 2 miesiące, a następna wizyta za miesiąc. Jeszcze jakaś infekcja pochwy się przyplątała grrr... No nic dostałam globulki.
Byłam też u ogólnego po skierowania na badania krwi, ale dostałam tylko na dwa badania, resztę muszę jednak zrobić we własnym zakresie :/...ale dobrze, że mam mamuśkę, pracującą w przychodni XD

Pytałyście mnie ilu dniowe mam cykle ;-) ja już kiedyś mówiłam, że moje cykle były od 35-50 dni.. dlatego m.in. zaczęłam brać tabletki anty.. więc nie wiem ilu dniowe mam cykle..

Ael, chyba na odwórt :p bo jak male to robi się dopochwowe :)
A mnie się suknia Kate podobała, oprócz tego czegoś na biust, bo strasznie ostrosłupowe.

Ael, chyba na odwórt :p bo jak male to robi się dopochwowe :)
A mnie się suknia Kate podobała, oprócz tego czegoś na biust, bo strasznie ostrosłupowe.
Sil dokładnie zacytuje jak spytałam czy będzie dziś usg, doktorka odpowiedziała "dziś nie, dopiero w 22 tyg, bo dziecko jest za małe na dopochwowe a za duże na brzuszne" czyli jest między :-)

A do tego ostrosłupowego, to po prostu zrobili jej trójkątną miseczkę, która powinna zostać w biustonoszach zakazana...

czesc dziewczyny.
Mam mały problemik:(
Otóż pisałam ze 22 dnia cyklu dostałam malutkie brazowe plamienia i nic.Dzisiaj w dniu spodziewanej @ mam jasno brazowy śluz:((
3 dni temu robiłam test i wyszła strasznie blada kreska.Co to tym sądzicie , czy jest jakas szansa na ciaze czy znowu klapa :(??

reklama
Hm... Dziwne... Bo przecież ja na początku i mam dopochwowe, a potem wiem, że po ok 12 będzie brzuszne...
Kochana nie jest tak, że po 12 jest już brzuszne. To też zależy od lekarza, z resztą z początkiem 2giego trymestru wizyty u lekarza a tym bardziej usg są rzadsze. W 12 tygodniu miałam robione genetyczne przez pochwę, na razie wszystko jest dobrze, nic mnie nie boli, krwiaka nie ma. Dopiero gdy coś by się działo trza zrobić usg. A żeby nie narażać dziecka na fale z urządzenia nie wykonuje się często usg.
Na kontrolne chodzi się, bo lekarz musi się wybadać, wymacać dzidzię przez pochwę i brzuch.

Do góry