reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witaj Magenta
Tak wytrwałości to mi nie brakuje i trzymam sie jak mogę. Mam bardzo wielodzietną rodzinę i prawie wszyscy z mojego pokolenia (kuzyni, rodzeństwo) maja juz przynajmniej po 2 dzieci. Za każdym razem cieszę się z nimi, ale ostatnio juz coraz gorzej to znoszę.
Jestesmy z mężem na etapie myslenia o in vitro, ale narazie finanse nie pozwalają. 5 lat temu z dnia na dzień zostaliśmy bez mieszkania (mój tata tak po prostu bez słowa wyjasnienia kazał nam sie wyprowadzić)- kiedys Wam opisze całą sytuację. Faktycznie dużo w życiu przeszłam, przeżyłam śmierć mojej biologicznej mamy i brata a później macochy - to też długi temat i wolałabym Was tym nie zasmucać.
Cieszę się, że do Was trafiłam bo już naprawdę zaczynam sobie z tym nie radzić - chyba wszystko odreagowuję teraz bo wcześniej żyłam emocjami a teraz mam spokój.

Dotka, tak wiem że kawa nie jest dobra, ale przez tą chwilę sprawia że niby żołnieżyki są bardziej ruchliwsze.
Robiliśmy powtórne badanie jak zaczęłam leczenie u endo i w zasadzie nic się nie zmieniło.

Ostatnia edycja:
reklama
Arosa jak będzie trzeba popłaczemy z Tobą a jak trzeba bedzie postawic Cie do pionu tez damy radę;-)

Jeżeli będziesz chciała o czyms nam napisać nie zastanawiaj się . Wal smiało.
Każda z nas pisze co jej leży na watrobie . Dzieczyny sa niesamowite!
Myśleliście o in vitro a IUI ?
Skąd jestes?

Arosa z nami kazdy smutek mija lepiej ja dzieki dziewczyna mialam duzo sily w momentach gdzie na nikogo nie moglam liczyc tylko one mi daja sile do walki i nadzieje za to wszystkie je kocham hehe no sporo przeszlas oby wszystko wrocilo do normy szybciutko zdrowie i sie ulozylo i fasolka zawitala w twoim brzuszku szybciej niz sie spodziewasz

mieszkam w Gdańsku :)
Myslelismy o inseminacji, ale sama nie wiem. Nie zawsze sie udaje a ja bym chciała już...
Mężuś mnie już pogania, ale po ostatnich przejściach aż mnie wzdryga.
Aktualnie mam 5 d.c. Ostatnie dwa cykle były jak w zegarku po 28 dni, wczesniej na lekach regularnie co 32 a bez leków od 28 do nawet 52 taki miałam przed przedostatni i bardzo mocno krwawiłam przez 3 dni nie mówiąc juz o bólach.

Ostatnia edycja:
To dla wtajemniczenia :-)

Nasze cięzaróweczki

BigChild zaciążona (4c) styczeń 2011 GRATULUJEMY!!!
Aelreda zaciążona (2c) Luty 2011 GRATULUJEMY!!!
Ewika zaciążona (8c) Luty 2011 GRATULUJEMY!!!
lilydelux zaciążona Luty 2011 GRATULUJEMY!!!
Silmiriel zaciążona (1c) Marzec 2011 GRATULUJEMY!!!
Madziaarka zaciążona (9c) Marzec 2011 GRATULUJEMY!!!
Dagne zaciążona (3c) Kwiecień 2011 GRATULUJEMY!!!
Mineralnak zaciążona (1c) Kwiecień 2011 GRATULUJEMY!!!

Na II kreski czekają:

Pok 21c
Asiol 30c
Rastafarianka
Magenta 9c
Iwasek 8 c
Gocha 5c
Paolajn 3c
Claudusia
Fifka 10c
Hera 2c
Kwiatuszek
Dotka
Paluszek
Donia
Susie 8c
Basati
Fiona
Atan 2c
Kasia.natka 3c
Ma_gdalena 5c
Arosa

Luzujące

Magd.a
Soglam

iwasku kazda z nas pokolei jest wyjatkowa to fakt i ciesze sie ze z posrod tylu forum trafilam i wybrala to

Arosa i tak jak napisala Iwasek z wszystkim wal do nas smialo nawet z tym co wydaje ci sie mega smieszne czy mega smutne jestesmy tu razem i razem bedziemy dopoki kazdej z nas sie nie uda i dojda napewno nowe dziewczyny bo to forum jest wyjatkowe jestemy zgrana paka fajnych babek i kazdej z nas uda sie w koncu zaciazyc

Ostatnia edycja:
Mag popraw szybiutko swoja wypowiedz ...zamień każda z WAS na NAS migusiem!

Arosa to miałas mega dlugie cykle... Teraz rozumiem ze sie unormowało. CO do prolaktyny jeden lekarz kazał mi się leczyć na hiperprolaktynemię i powiedział że nie będę mogła zajśc w ciążę a po wszystkich badaniach wyszło że owszem jest podniesiona ale nie wpływa na owulkę.
Co lekarz to inny "pomysł na zycie" znajduje

Ostatnia edycja:
Kochane a ja mam takie małe pytanko do was? czy zaryzykowac, tylko narazie tak dla sprawdzenia mojego M. i kupic w aptece test na męską płodnośc? myślicie że może byc wiarygodny??? Bardzo was prosze o porade...

reklama
oj pardom juz poprawione:-D:zawstydzona/y: hehe bo jestescie wyjatkowe... bez was bym sie zjadala sama ze soba

Basati ja nie mam pojecia ale wydaje mi sie ze cos troche w tym temacie moze byc ale na ile skuteczny to nie mam pojecia

Do góry