reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mag wiem tylko że nigdy nie zapisywałam sobie i nie wiem :angry: co do wiesiołka to zamierzam dopiero brać od nowego cyklu.

reklama
1. dlugosc cykli do tej pory (srednio) prawy janik zawsze 27 dni lewy (ten cykl ) 28-31 dni
2. ktory to dc 23
3. kiedy byla owulacja i na jakiej podstawie ja stwierdzasz. narastający przez dwa ból jajnika i 18 mega mocy i wzrost temp.
4. jaka dlugosc ma Twoja faza lutealna. nie mam pojęcia:zawstydzona/y:

no to wychodzi, ze @ bedzie w niedziele/poniedzialek. a temp jak na II faze bardzo ladna. Nie uznalabym tego jeszcze za spadek. jak sie zrobi 36,7 to wtedy bedziemy mowic o znaczacym spadku :)
a swoja droga widzialam na FF wiele wykresow zaciazonych lasek, ktorym przed @ spadala a potem dzien przed @/dzien po nagle w gore hop i fasolka :)

Iwasku - hmm to jesli wiesiolek bedzie na ciebie dzialal to sluzu bedzie wiecej nawet przed sama @ i moga tez u ciebie sie pojawic takie skurcze macicy i owulke bradziej poczujesz ja np tak mam co prawda nie mierze tempki bo jakos sie zabardzo spinam na tym i za duzo mysle o fasolce teraz nawet sluzu i szyjki nie sprawdzam

AeI- no i bym zapomniala mialam napisac sliczny brzusio zazdroszcze normalnie tez taki chce:p ja narazie moge sie wam pochwalic ze przytylam 1,5 kg:) i jestem z siebie mega dumna. oby bol glowy nie nadszedl i nudnosci tez odpuscily

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczęta:)

Już nawet nie nadrabiam bo nie ma sensu, ale z tego co się zorientowałam to Slim ślicznie beta przyrsoła i ciąża się dobrze rozwija:) to bardzo miła poświąteczna wiadomość:):)
Trzymam oczywiście kciuki za dotkę, bo na tyle ile udało mi się wyłapać testy z I kreską ale @ brak...
A ja czekam na 29.04 ale test będzie tylko dla formalności, nie czuję, żebym była w ciąży zadnych objawów, starania też były takie w kratkę, bez patrzenia w kalendarz i coś mi się wydaje ze te najlepsze dni ominelismy więc nie ma co...ale test zrobie, a co;):)

AeI- no i bym zapomniala mialam napisac sliczny brzusio zazdroszcze normalnie tez taki chce:p ja narazie moge sie wam pochwalic ze przytylam 1,5 kg:) i jestem z siebie mega dumna. oby bol glowy nie nadszedl i nudnosci tez odpuscily
Ja na razie nie wiem ile przytyłam czy w ogóle waga się ruszyła. Na ostatniej wizycie u gin wyszło, że w ciągu 2 tygodni schudłam kilo, przez dzieciątko moje :-) (co mnie z resztą po cichu zadowala)

AeI- ty mi nie chudnij babo:p jestes sliczna hehe nie dobijam cie ale moja kumpela tez tak miala na poczatku ciazy jak ty chudla wymiotowala itp a po ciazy jak juz urodzila to przytyla kolejne 15 kg:p ale to od hormonow po ciazy miala zaduzo meskich czy cos

no to wychodzi, ze @ bedzie w niedziele/poniedzialek. a temp jak na II faze bardzo ladna. Nie uznalabym tego jeszcze za spadek. jak sie zrobi 36,7 to wtedy bedziemy mowic o znaczacym spadku :)
a swoja droga widzialam na FF wiele wykresow zaciazonych lasek, ktorym przed @ spadala a potem dzien przed @/dzien po nagle w gore hop i fasolka :)

tak właśnie sobie wyliczyłam że między 4 a 6 powinna sie przypałętać @;-)
Chciałabym zeby znowu jakaś nasza staraczka zafasolkowała...zawsze jakoś humor mi sie poprawia ;-)
Pok...Twoja kolej!

Mag a jak tam u CIebie..u Was. Stara sie ta Twoja połóweczka?;-):-)

reklama
Iwasek Pok Dotka i Asiol ;-) teraz pora na Was ;-) bo widzę ,że niektóre z Was za bardzo się do wątku " dinozaurowych staraczek" przyzyczajają ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry