reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Laski czy myślicie, że jakikolwiek test wykaże mi ewentualną ciążę na ok. 9 dni przed @?? Wyjeżdżamy w piątek na weekend majowy gdzie będzie mnóstwo znajomych i zawsze coś tam się wypiło, a teraz mam mieszane uczucia. Nie chę popadać w paranoję tym bardziej, że stawiamy na luz ale zawsze to jakiś stresik jest :)

Laski czy myślicie, że jakikolwiek test wykaże mi ewentualną ciążę na ok. 9 dni przed @?? Wyjeżdżamy w piątek na weekend majowy gdzie będzie mnóstwo znajomych i zawsze coś tam się wypiło, a teraz mam mieszane uczucia. Nie chę popadać w paranoję tym bardziej, że stawiamy na luz ale zawsze to jakiś stresik jest :)
Tylko beta, chociaż też nie powiedziane, że wykryje. A z testów aptecznych, raczej wątpię by cokolwiek wykryło. A kiedy masz mieć termin @?

Asiołku ja CI powiem tak.. w święta miałam na uwadze ze moze cos być ale piwko sobie wypiłam. Nie zaszkodziłoby fasolce. Od wczoraj tempka w dół więc ...kolejny cykl;-)

Ael ja mam mieć ok. 8-9 maja @
IWASKU ja też w swięta wypiłam sobie winko ale oczywiście oszczędnie na wszelki wypadek ;) Na betę nie idę, nie chcę się nakręcać, po prostu odpuszczę sobie picie w ten weekend :) Wypiję lampkę czy dwie winka i wystarczy :) Chociaż nie czuję żeby fasolka miała we mnie być ale....

Asiolku wino nie zaszkodzi, przecież dużo kobiet w momencie wczesnej ciąży nie wiedząc o niej prowadzi taki styl życia jakie normalnie prowadzą. Więc spokojnie, nie zamartwiaj i nie stresuj się niczym :-)

Powiem wam, ze brzuch mi się twardy robi, oczywiście nieuniknione rozstępy poleciały dla wyrównania z lewej strony brzucha, no i z resztą czuję rozrastającą skórę, bo co jakiś czas brzuszek zaswędzi albo zabolą wiązadła przy pachwinach nóg :-)

Nic nie wykryje, ale winko na pewno nie zaszkodzi, tak sobie liczę, ze skoro @ 8-9 maj, to mogło się jeszcze nie zagnieździć... Więc na pewno nie zaszkodzisz :)

Powiem wam, ze brzuch mi się twardy robi, oczywiście nieuniknione rozstępy poleciały dla wyrównania z lewej strony brzucha, no i z resztą czuję rozrastającą skórę, bo co jakiś czas brzuszek zaswędzi albo zabolą wiązadła przy pachwinach nóg :-)

Proponuję oliwkę na brzuch, tylko nie wcierać, no bo nie wolno, niech się wchłonie,a resztę niech wchłonie chusteczka czy ręcznik papierowy. tak samo nogi, piersi

Sorki za dwa posty pod sobą, ale nie umiem edytować tak, by dodać cytat jak już jeden dodałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mnie tak rybka z tymi rozstępami, robią mi się od zawsze, po bokach brzucha, a jak mi się wątroba kilka lat temu powiększyła to też dostało mi się parę nowych rozstępów, więc mnie to i tak nie przeraża.

reklama
Asiol moim zdaniem test nic nie wykryje a piwko czy winnko nie zaszkodzi.

Dziewczyny a Wy kiedy macie zamiar lub w którym momencie ciązy powiedziałyście o tym w pracy?? No i jak pracodawca zareagował na ciążę?

Do góry