reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

chciała bym chłopca a mój córke ale najwazniejsze by zdrowe było nawet imiona mamy już :) mój to do brzucha juz mi gada mówi dobranoc kochanie i dobranoc Olimpia bo tak chce nazwać córke

reklama
Mineralna, ja nie byłam od razu u gina, nasłuchałam się, że tylko mnie zbędzie, bo to jeszcze za wcześnie, żeby coś widzieć, jedyne to może powiększona macica. Dlatego sama od razu poszłam na betę też 18.kwietnia i jutro idę zobaczyć czy wszystko dobrze rośnie :) i także jutro po zobaczeniu wyniku pójdę do przychodni i zarejestruje się na początek maja :) narazie nic złego się nie dzieje, tzn. @ totalnie brak, temperatura ładna (37,1-37,0) i nie spada narazie, plamień nie mam, śluz białawy. Gdyby nie pozytywna beta i sikacz to nie czułabym się jak przyszła mama poza 1 widocznym objawem- bolące piersi, ale tylko po bokach. No i siku chodzę częściej. A co u Ciebie? masz jakieś objawy?

Mnie brodawki strasznie bolały też chodze co chwile siku @ też zero więc zrobiłam test i 2 kreski ale postanowiłam iśc na bete i 406.2 mi wyskoczyło jutro powstarzam zobaczymy

a kiedy temperature mierzysz w jakich godiznach?

Ja z ciekawości sobie zmieryłam i mam 37,1

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wg NPR, czyli zawsze rano o 8-9 od razu po przebudzeniu, Można też póżniej np w południe, ale ważne żeby o jednej porze dnia i regularnie co dzień, bo inaczej nic jednorazowe mierzenie nie da:)
Umówmy się: ja będę trzymać kciuki za Ciebie, a Ty za mnie :) w ten sposób obie będziemy mieć podpuchę :D
Lecę nyny:) dobranoc Wam wszystkim:)
Iwasek, działasz, oj działasz, ahhh ta zmierzwiona "pierzynka" :)

Witajcie laseczki po dwoch dniach nieobecnosci ....Juz sie usprawiedliwiam moj M jest chory ma goraczke wymiotuje i ma biegunke boli go brzuch.Rano szedł do pracy z bulem brzucha i przyszedł o 10 z goraczka itp.Pozatym praca dom pies ale dzis znalazłam dla Was czas....

ael piekna dzidzia, właśnie siedzę z moim i obczajam członki tego maleństwa, wcześiej brałam dupkę za główkę, dopiero teraz się skapowałam :-D
Hahaha Donia dobre! Akurat to zdjęcie, które dziś specjalnie wkleiłam dla Madziarki to akurat tak jest ustawione, że wygląda jakby dzidzia stała :-D
A dupka to taka duża nie jest :-D :-D :-D
Akurat dziecko do zdjęcia ustawiło się przodem :-)

Mnie dziś kilka razy kręciło się w głowie, teraz tak głowa i zatoki tępo bolą...heh...

W ogóle mój dziś był u urologa na kontrolnej iiiiii.....nerka czysta!!!
Ja pozbyłam się krwiaka on kamyczka także jesteśmy happi. Tylko musi uważać bo nerka jest obciążona po tym kamyczku :-)

hejka mam pytanie czy badanie krwi czy jest sie w ciązy musi byc wykonane nadczo ? czy moze byc popoludniu?po jedzeniu?

reklama
chodzi mi o badanie beta hcg ? czy nadczo mam isc czy moge po pracy?
Kochana bhacg mierzy poziom hormonu gonadotropiny kosmówkowej, czyli ukazującej czy jest się w ciąży czy nie. Jedzenie nie ma z tym badaniem nic wspólnego, więc możesz jeść spokojnie, iść rano bądź po południu (jeśli jakieś laboratorium działa po południu) i spokojnie pobiorą Ci krew :-)

Do góry