reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hej przy niedzieli ;) Ja dopiero teraz moge napisać parę słów ;) Dzisiaj rano znów miałam jakieś zawroty głowy masakra muszę chyba iść do jakiegoś lekarza ;/ A tak w ogóle jakoś tak mnie piersi strasznie kłują z boku.. Nigdy tak nie miałam ale to pewnie jakieś objawy @ :(:(
magenta trzymaj się i nie obwiniaj siebie za to !! To nie jest Twoja wina kochana !!

reklama
QUOTE=gochaa;6969609]Hej przy niedzieli ;) Ja dopiero teraz moge napisać parę słów ;) Dzisiaj rano znów miałam jakieś zawroty głowy masakra muszę chyba iść do jakiegoś lekarza ;/ A tak w ogóle jakoś tak mnie piersi strasznie kłują z boku.. Nigdy tak nie miałam ale to pewnie jakieś objawy @ :(:(
magenta trzymaj się i nie obwiniaj siebie za to !! To nie jest Twoja wina kochana !![/QUOTE]

a moze jednak nie @???? :D trzymam kciuki! zawroty glowy i klucie piersi z boku, jesli wczesniej nie mialas wroza bardzo dobrze :)
kiedy masz termin @?

magenta - trzymaj sie laska, badz dzielna, nie pij za duzo :) i przestan sie winic, bo w niczym to nie pomoze. zajmij sie nowym zyciem a o starym zapomnij. koles nie wart ani Ciebie, ani nikogo!

nie chce psuc nastroju ale z tego, co wyczytalam do tej pory na temat stosowania testow owu (OPK) jako tetsow ciazowych (HPT), wynika, ze opk sa mniej czule niz hpt.
Czyli jesli zakladamy, ze Twoj OPK wykryl nie LH a bHCG (podobna budowa hormownow, wiec mozliwe ale nie dziala na odwrot - HPT jako OPK), to kazdy test ciazowy tez by juz wykryl, bo czulosc OPK to srednio 40, a testu, ktory robilas 25, wiec sama widzisz, ze jesli by to byla bHCG to test ciazowy tez by ja juz zlapal.
Nie znaczy to, ze w ciazy nie jestes. Albo test byl wadliwy, albo mialas druga owulacje (moze sie zdarzyc kilka dni po pierwszej). Testy czasem klamia niestety...

pao - super podejscie :) trzymam kciuki za nowy cykl :)

kwiatuszek - a czesto masz takie plamienia przed @? bo tydzien to dlugo... idz do gina z tym, bo najczesciej jest to objaw niedoboru progesteronu (nawet jesli dojdzie do zaplodnienia, nie ma szans na zagniezdzenie).

a ja wlasnie leze z pupa do gory :-) owulacja nas zaskoczyla. wczoraj rano przytulanie tylko dla sportu bylo i po dlugiej przerwie, zeby swiezych plemniczkow narobic, bo owu miala byc w niedziele. a tu zonk wczoraj test owu pozytywny, wieczorem bol owulacyjny, dzis rano jeszcze raz przytulanko i po sprawie.
u mnie jest niestety tak, ze owu jest kilka a nie kilkanascie godzin po pozytywnym tescie owu. Dzis rano juz temp poszla w gore.
No to teraz dwa tygodnie nadziei, złudzeń a potem okres i od nowa.
ale poki co jeszcze ze 20 minut z pupa na poduchach.

PAO - cykl liczy sie od pierwszego dnia krwawienia, nie plamienia. Czasem tylko trudno odroznic czy jest to plamienie czy krwawienie ale skąpe.

ogolnie plamien ie mam tylko dzien przed @ tylko w tym yklu było tak wczescie 2 dni sluz a 4 dni juz mocne no i dzis przyszla juz na maxa zdycham tez juz o tym progesteronie myslalam ale skoro to jednorazowe to mysle ze nie mam sie czym martwic co?musze o tym poczytac

AeI - chciala bym byc tak silna zeby to wziasc na klatei isc dalej ale co krok to do tylu zamiast wstac podniesc sie mam ochote trzasnac sie do wyra i zasnac i lezec i nic nie robic
To tak zrób, walnij się do wyra i zaśnij na kilkanaście godzin. Wstaniesz z nową energią i nowymi perspektywami. Rób teraz na to na co masz największą ochotę. Klata będzie później, teraz rozpieszczaj siebie i wiń faceta za rozpad związku, powtarzam.
Faceci to proste "maszynki" ale jeśli coś do nich nie dociera raz nie dotrze nigdy, więc najprościej odciąć się od gościa, ale to też najlepsze rozwiązanie. Wiem kochanie, że nagła zmiana życia o 180 stopni może przerażać, ale zauważ, że idziesz ku lepszemu nie gorszemu. Bierz teraz życie za rogi, ujeżdżał aż będzie się słuchał tylko Ciebie, krocz tam gdzie Ty masz ochotę iść, rób to na co masz największą ochotę w danym momencie ale najważniejsze, Twój związek to już przeszłość, bądź zdecydowana teraz w krokach, które poczyniasz. Ustal na czym stoisz i co chcesz robić dalej. Ustalisz cel to lepiej będzie Ci się dążyć do czegoś co sobie ustaliłaś. Zobaczysz uda się, nawet gdyby miało to trochę potrwać, ale na końcu stwierdzisz "ahh to nawet i lepiej, że ten związek przepadł, bo dzięki doszłam aż tu i to mi się podoba!". Zobaczysz będziesz szczęśliwa :-) innego wyjścia nie ma :-)

UWAGA teraz!!! Wszystkie babki mają to obejrzeć, szczególnie Ty magenta!!

[video=youtube;Qiil4sLeZQc]http://www.youtube.com/watch?v=Qiil4sLeZQc[/video]

p.s. żeby nie było, że tak deprymuje faceta, ale ja wiem co chce w życiu i mój wie doskonale, że jak zajdzie mi za skórę to los jego marny!! Ale i tak go cholernie kocham :-D

Ostatnia edycja:
magneta to zrozumiałe, że czujesz się paskudnie i najchętniej przespałabyś to wszystko - ale bądź dzielna i silna, niedługo wrócisz do Polski i zaczniesz nowe życie, a tamto pomału odejdzie w zapomnienie:tak:Wiem jak sie teraz czujesz bo niedawno przeszłam przez tego typu koszmar po 8 letnim związku i małżeństwie - a teraz świeci nade mną piękne słoneczko i nauczyłam się żyć od początku :-D I Ty też dasz radę:tak:

Hej przy niedzieli ;) Ja dopiero teraz moge napisać parę słów ;) Dzisiaj rano znów miałam jakieś zawroty głowy masakra muszę chyba iść do jakiegoś lekarza ;/ A tak w ogóle jakoś tak mnie piersi strasznie kłują z boku.. Nigdy tak nie miałam ale to pewnie jakieś objawy @ :(:(
magenta trzymaj się i nie obwiniaj siebie za to !! To nie jest Twoja wina kochana !!

gocha a bierzesz jakies suplementy diety? mi kiedyś siostra męża dała witaminy dla kobiet w ciązy i przygotowujących się do ciąży, trochę minęło zanim do mnie dtarło, że to właśnie od tych witamin miałam potworne bóle i zawroty głowy, oczywiście wcześniej przeszłam wszystkich lekarzy od neurologa po okulistę, aż pewnego dnia zapomniałam wziąć witaminy i czułam się bosko, od tamtej pory wszystkie witaminy złożone przyprawiają mnie o ból głowy. Czasem hiperwitaminoza jest gorsza od niedoboru witamin.

donia nie biorę nic prócz kwas foliowy także raczej nie od tego :) okulista też odpada bo noszę okulary zgodnie z moją wadą i często go odwiedzam ;) Zobaczymy jak nie przejdzie to się wybiorę do jakiegoś specjalisty ;)

reklama
jeżeli tak, to rzeczywiście zostaje Ci specjalista, zrób morfologię i wybierz się do neurologa, oby to było tylko przesilenie wiosenne
ja też łykam kwas foliowy i cynk, od tego nic mi nie jest, najgorzej jak włączę preparaty z żelazem fuuuj

Do góry